Star trailsÄr det någon av er som har fotograferat - star trails?

Jag är var ute igår och testade kameran lite i total mörker och det var rätt skoj faktiskt. Jag är riktigt sugen på att prova på star trails fotografering men först så måste jag köpa en RC-6 fjärrkontroll eftersom för att få fram den effekten så måste man ha slutartider som kan vara 10 minuter och så länge kan man inte hålla ner avtryckaren med handen, det blir nog ganska suddig bild då.

Den här bilden är tagen under 2 minuter, skulle bara testa hur det blev och ja som sagt för att få den rätta effekten så måste det vara betydligt längre och inte så mycket moln som det var igår, det ska ju vara stjärnklar himmel.
1

Speedy in the sunCanon 7D + Canon 50mm f/1,8 II
9

Första advent belysningIdag är det ju första advent som alla vet men här i södra Sverige känns det inte riktigt som det för att det inte har kommit någon snö ännu. Nej här är det regn och full storm istället men julbelysningen ska upp ändå för att skapa julstämning.

Är lite småtrött med på allt tjat om att snön inte har kommit för när den väl kommer och har varit kvar en vecka så kommer tjatet om att det är för kallt och sen någon dag blir det lite mildare och allt tjat om snöblask kommer. Haha kommer snön så gör den, gör den det inte så gör den det inte helt enkelt, ingen mening att hänga läpp.
2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar