TIPS - Skapa actions/funktionsmakron

Nu så tänkte jag gå igenom hur du skapar ett så kallat Action "Funktionsmakro" och för er som inte vet så är det att man spelar in alla verktygen som man använder när man redigerar en bild för att sedan kunna göra exakt samma redigering på många bilder genom att bara trycka på en knapp "play".



1. Om Actions/makron inte är synligt för dig så går du först in på Window/Fönster och väljer Actions/Funktionsmakro. Sådär nu ska det komma upp en nytt fönster.




2. Detta fönster ska nu synas i ditt Photoshop och för att skapa ett nytt makro så trycker du på den knappen som pilen visar. Nu kommer det upp ett nytt fönster där du kommer kunna välja vad ditt makro ska heta


Exempel Namn: Blåtoning, sen när du ha döpt ditt makron så trycker du på "Record".




3. När du tryckte Record så spelar du in ditt makro och det blir en röd symbol som visar att du spelar in. Nu så redigerar du din bild som du vill att den ska se ut och när du är klar trycker du på "Stop".


Nu har du alltså skapa ett makro som du kan använda nästa gång du öppnar en ny bild och trycker på "Play" så kommer alla inställningarna som du gjorde på första bilden ske automatiskt och du har nu sparat väldigt mycket tid, istället för att göra om allting på alla bilder som du vill ha likadana.


Om det är något du inte förstod så är det bara att fråga. Vad tyckte du om tipset/guiden? Var den bra/dålig?
3
daniella

sv: tackar! Ja, det är ju det! Hade aldrig testat sån fotografering förut, men det var kul :)

Felicia (foto & vardag) ♥

sv: okej! den såg så stor ut :) men fin!

jessica

coolt att man kan göra så! :D



det var en riktigt söt hund du hade i headern :)

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar