Coola fynd!

 
För ett tag sedan så köpte jag mig en metallsökare och några tillbehör för att prova på det här med metallsökning, innan hade jag bara sett det på tv och jag tyckte redan då att det såg rätt så skoj ut och väldigt intressant.
 
Jag hade september månad på mig att söka av ett område och även om jag inte hittade så mycket som jag trodde att jag skulle hitta så fann jag rätt så coola fynd endå, som dessa två på bilden här.
 
En tioöringen från 1899, d.v.s 117 år gammalt mynt, det var det äldsta myntet jag hittade och att den är i så gott skick är ju inte så illa heller. Sedan så hittade jag, vad jag tror är en manschettkanpp från 1941, från andra världskriget alltså.
 
Den har jag försökt hitta lite mer information om då den har det klassiska polismärket men det är störande svårt att hitta något om den. Förmodligen har den tillhört någon inom polisen, men om det är från nån i en polisorkester eller nån i högre rang har jag ingen aning om, kan ju också vara gåva för många år i tjänsten eller liknade också. Ska fortsätta googla på det, jag brukar alltid hitta det mesta när jag söker efter något men den här var en riktig utmaning.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar