100.000 exponeringar med min 7D

 
Då har den dagen kommit när jag har tagit över 100.000 bilder med min trogne arbetshäst d.v.s Canon 7D. Det kunde man ju inte tro när man började att fotografera att man skulle bränna av så många bilder. Jag har ju förvisso haft den i några år nu och fotar man så mycket som jag gör så var det ju egentligen en fråga om när och inte om det skulle ske.
 
Tillverkarens garanti ligger ju på 150.000 bilder, men det är ju minimum vad den ska klara av och efter att ha läst några forum innan så är jag inte speciellt rädd att spegeln ska gå sönder snart. På forumen skrev de flesta att de hade tagit 300-600 tusen bilder och att den fortfarande fungerar och det finns ett antal exempel på 7D:or som har klarat öven en miljon, så innan den går sönder har jag nog hunnit köpa en ny kamera hehe.
1

Treasure Hunt

 
Det har blivit lite smått och gott på bara fyra gånger med metallsökaren och pinpointern. Det är bara knappt en vecka kvar på mitt tillstånd att använda sökaren med så måste skynda mig med att söka av området, två gånger till ska jag nog hinna med.
 
Hittills har jag hittat total 16 mynt där det äldsta var från 1909 det vill säga innan första världskriget. Jag är som sagt inte riktigt klar ännu men jag trodde faktiskt att jag skulle hitta mer på det stället eftersom det har varit en mötesplats/festställe i över 100 år men jag misstänker att det har lagts dit jord och ny gräsmatta på senare tid.
 
Sen så har man ju hittat en hel del skräp i form av kapsyler, burkar och spik och det märks att det har varit mycket folk där för metallsökaren visar på metall ungefär var 3:e cm och som ni säkert förstår så har jag inte kunnat gräva på allt, för då skulle det inte finnas så mycket gräsmatta kvar så att säga.
 
Så det ligger förmodligen mycket mynt och andra fynd som man har råkat gå förbi om det har misstagits för skräp.

Slow shutter in the woods

 
Den här kvällen blev det musik, kaffe och en massa höstredigering, var av detta är några av bilderna som har redigerats. Det var väldigt länge sen som jag fotade med långa slutartider överhuvudtaget, annars så brukar det ju bli en del vattenbilder och sådant.
 
I vanliga fall så tycker jag inte speciellt mycket om just abstrakta bilder, men så länge man kan se vad det föreställer så kan jag tycka att det är lite mer okej, minns första gången som jag såg abstrakt konst som t.e.x Picasso, vilket var helt obegripligt hur nån kan tycka om det.
 
Ett symmetriskt mönster är en sak och kan se rätt så coolt ut, blurrade bilder som dessa är också en annan sak men abstrakt konst där man sätter ögon i nacken och näsan vid munnen "när man gör porträtt".... varför liksom? Haha.
1
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar