Öland + Sparvhök in action

Den här helgen har varit väldigt blandad när det kommer till fotografering, det har både varit bra och dåligt, som det brukar vara hehe. Jag och farsan hade tänkt åka till Öland på lördagen men då kom vi på att det var Ironman i Kalmar så det gick ju absolut inte att åka dit då, bilköer är ju något som man gärna undviker om man säger så.
 
Så det blev att vi åkte dit idag istället till Södra Sandby där vi har varit många gånger och fotat fåglar, jag väntar ju fortfarande på höstflytten men blev rätt så besviken då den inte verkar ha börjat ännu, det var väldigt lite fågel där, såg väl kanske 6-7 olika arter bara och det blåste full storm så det var ingen höjdare där idag.
 
 
Sen när vi kom hem så hörde vi att det var ett jäkla liv på skatorna i trädgården så jag och farsan förstod direkt att det måste vara en rovfågel som är i närheten och när vi går på en cykelväg utanför huset så får vi se en sparvhök som har fångat en duva. Den blir dock rätt så förvånad över att vi var där så den flög iväg långt därifrån. Lite dumt ställe att försöka äta middag på.
 
Eftersom den flög så långt så blev det att vi hjälpte duvan istället, så den fick hänga med hem till oss för att tillfriskna, den var väldigt blodig och så men hade inga större problem med att flyga. Men vi gissade att den inte skulle klara sig från en katt t.ex. då den hade suttit gömd i några timmar i en buske innan vi tog in den.
 
Vi har hjälpt duvor förr, förra året så hittade vi en ungduva som var väldigt kall och blöt och som förmodligen hade frusit ihjäl om vi inte hade tagit in den, vi har ju mycket burar och sånt sen alla djuren vi har och har haft så efter ett tag när de friskna till får de komma tillbaka till det fria.
 
 
Är det inte lite typiskt ändå att man åker till Öland som är ett av Sveriges främsta fågelställen så är det mer action och fågelliv 20 meter utanför huset, men det är väl bara för idag kanske?
1
jannice lindell

vad fina bilder du tar!=)

Svar: Tack så mycket! :)
Kontakt: simonpixel@hotmail.se

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar