Soluppgångsljuset

 
För ungefär två veckor sedan så blev det en väldigt tidig morgon vid kusten, jag och farsan skulle se om vi kunde få till några bra bilder vid soluppgången och efteråt skulle vi fota lite fåglar. Det fina ljuset försvinner ju väldigt snabbt vid soluppgång/nedgång så efter att ha tagit några vidvinkelbilder där solen var med i bild så tänkte jag fota lite närbilder också.
 
Det fanns inte så mycket närbildsmotiv på just den platsen men jag såg att ljuset var rätt så snyggt i gräset och resultatet blev de här bilderna. Jag har märkt väldigt många gånger att nästan alla bilder ser så mycket bättre ut i full upplösning och när man skala ner bilderna till bloggen så läggs det på någon märklig skärpa, BloggEsse´s bildkonventering eller vad man ska kalla det för gör ju inte att det blir bättre heller och det är lite synd att det inte riktigt blir rättvist för bilderna här på bloggen, men nu är det som det är.
Höst - Natur - soluppgång
1

Höst i reservatet

 
För ett par dagar sedan så blev jag sugen på att fotografera lite så det blev att jag tog utrustningen och cyklade till naturreservatet som ligger i närheten av där jag bor. Det var sent på eftermiddagen så jag hoppades på fint ljus och mycket höstfärger men det blev mörkt väldigt snabbt "som det blir nuförtiden" och när det kommer till färgerna så har det varit betydligt mer tidigare år än vad det var nu.
 
Men trots det och ljuset så fick jag i alla fall se lite höstmotiv och ett tjugotal stjärtmesar, men de var för snabba för mig, när jag försökte byta till teleobjektivet så hade dem redan försvunnit, får se om de dyker upp nästa gång jag beger mig dit eller så har de redan farit utomlands som många av de andra fåglarna.
2

Tezla bland höstlöven

 
I helgen så var jag hundvakt åt Tezla och ett gäng andra hundar som fick stanna hemma medan de andra var iväg och tävlade och till skillnad från nu så var det väldigt fint väder ute och nästintill alla löven hade fallit ner från träden på tomten.
 
Då tänkte jag att jag kunde försöka att fota Tezla bland dem och det är inte så lätt i vanliga fall även om jag har med mig någon som assisterar med godis, kommandon och så men den här gången var det ju ännu svårare när man var helt själv och det enda som Tezla ville göra var att springa runt och leka med pinnar bland löven, hon förstod inte vitsen med att sitta fint och kolla på mig haha. Men några bilder fick jag sen så skulle det lekas en lång stund.
Höst - Natur - hundar
4
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar