Fågel, fisk eller mittemellan

För ett tag sedan så märkte farsan och jag att det hade varit flera mornar på raken då det hade varit dimma så vi tänkte att vi skulle åka till Kalmar Dämme tidigt på morgonen och förhoppningsvis få lite bilder på dimman och morgonljuset, men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig...
 
 
Vi gick upp 04.30 så vi kunde vara på plats tidigt men ju längre vi körde desto mindre av dimman såg vi, så när vi kom fram var det nästan ingen dimma alls, men för att inte ha åkt dit i onödan så tog vi oss en fotorunda ändå.
 
 
Vi fick dock inte se så mycket fåglar som jag hade hoppats på, jag har alltid fått för mig att det ska vara lättare att fota dem på morgonen när de kanske inte är så jätteaktiva men då gäller det ju att man hittar dem också, vi fick se ägretthäger igen men som vanligt på väldigt långt avstånd och flygande så det blev inga närbilder den här gången heller.
 
 
När vi står och fotar några hägrar som står ute i vattnet så hör vi något konstigt ljud inne i vassen, det låter som grenar som knäcks och som en mindre elefanthjord som kommer mot oss, men det var ett gäng kossor som de hade släppt in på det området, och de är ju alltid så nyfikna och ska komma fram och se vad man håller på med.
 

Av någon konstig anledning så blir det ofta att vi fotar allting annat än just det som vi hade tänkt fota, och väldigt ofta blir det fiskar som är raka motsatsen till fåglar haha. Den här gången fick vi se ett 30-tal gäddor och abborrar som låg och kippade efter luft, troligtvis så var det alldelse för varmt för dem och eller syrebrist vid det stället vilket inte alls var bra, det verkar som det är många som har haft problem med årets sommarvärme.
Kalmar - Natur - fåglar - häger - sommar
1
Rebecca Adnell

Snyggt!

Svar: Tack!
Kontakt: simonpixel@hotmail.se

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar