Fisktärna & Silvertärna

 
Det var en mycket dålig idé att försöka fota ute idag, 33-34 plusgrader, puh det gör jag inte om. Det blev inte så mycket bilder idag med andra ord så det fick bli att redigera lite bilder som jag tog för ett bra tag sedan.
 
De här bilderna på fisktärnorna och silvertärnorna är tagna vid Kalmar-kusten, annars så brukar jag ju rätt så ofta åka över till Öland och fota men inte alltid. Det är rätt så häftigt att få se dem så här nära så att man till och med ser deras ögon utan att kolla i kameran med tele på.
 
Dock så får man ju visa respekt och gå förbi så snabbt som möjligt för när de gör så här så är det oftast för att de vill skydda sitt bo med ungarna i, de kan till och med försöka attacker en eller bomba en med avföring så ja man får se upp helt enkelt hehe.
 
Dessa är rätt så enkla att artbestämma, kan man tro men fisktärna och silvertärna är väldigt lika och under en lång tid gjorde man ingen skillnad på dem, men så vitt jag har förstått så ska den med lite svart på näbben vara en fisktärna.
Kalmar - Natur - djur - fåglar
1
Alice Lindström

Vilka fina bilder!

Svar: Tack så mycket!
Kontakt: simonpixel@hotmail.se

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar