Fågelmatningens tid

 
Det blir längre och längre tid mellan varje inlägg nu för tiden och det är för att det är väldigt mycket studier nu i kombination med dåligt väder, jag har under alla åren haft en dipp så här års när det kommer till att fota just pågrund av vädret i den delen av landet jag bor, här kommer det inte så mycket snö, istället är det grått och regnigt.
 
Men nu är det ju vinter och då är det dags att ta fram fågelmaten för att hjälpa småfåglarna lite och få det lite trevligt i trädgården. Det är även ett bra sätt att få fåglarna att komma närmare vilket också gör det lättare att fota dem, men helt enkelt är det inte. Iallafall inte om man vill få bra bilder som man sedan vill skriva ut då det är rätt svårfotade när de flyger och hoppar mellan olika grenar i buskarna, och när det är mörkt blir det rätt brusiga bilder, jag skulle heller inte printa ut en bild med fågelmatare med i bilden om det inte var en riktigt bra bild med en "fight-scene".
 
Det kommer rätt så många olika arter när man har ut lite mat till dem, bara idag har jag sett tolv olika arter och de senaste tre dagen har det blivit över tjugo olika, några lite mer udda, inte rent allmänt men för att vara i vår trädgård så är det lite ovanligt med gärdsmyg eller svartmesen som är på den sista bilden.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar