Gräs i höstkylan

2011-08-31 @ 16:30:49 | Allmänt | Kommentarer (7)


Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1.8

Kvällstest med 50mm f/1,8

2011-08-30 @ 19:40:32 | Övrigt | Kommentarer (7)


Igår när jag köpte objektivet så blev det inte så mycket fotograferande under dagen men istället så blev det en del under kvällen men kul var det att testa objektivet när det är dåligt ljus eftersom det är så ljusstarkt.

Med mina andra objektiv blir det väldigt ofta att jag får höja till väldigt höga iso-tal när solen har gått ner men jag blev förvånad igår när jag fotograferade igår, då jag inte behövde höja iso alls mycket eller ja det bero väl på vad man tycker är mycket men med mina andra objektiv klockan 8-9 på kvällen så hade jag nog behövt höja till 6400 iso för att se något alls, men igår blev det 640 iso, så ja lite skillnad. Mycket nöjd med detta objektivets kvällstest.

Mitt nya objektiv!

2011-08-30 @ 11:50:47 | Allmänt | Kommentarer (3)


Jag skrev ju igår att jag skulle visa er vad det var för något som jag köpte på Netonnet och här är det!

Det blev ett Canon EF 50mm f/1,8 II pris 999:-. Jag har länge funderat på att köpa ett sådant objektiv med tanke på att det är så billigt, ljusstarkt och det är ett objektiv som många skriver att det är ett måste att ha i kamerväskan.

Jag testade det lite grann igår kväll och wow vilken skillnad på detta och mina andra objektiv, jag tror jag kommer att fotografera väldigt mycket med den här gluggen framöver.

Photoshop och Googlebilder

2011-08-29 @ 14:26:52 | Övrigt | Kommentarer (0)


Idag har jag inte gjort allt för mycket, hade bara en lektion så jag satt lite i Photoshop och letade upp lite blandade Googlebilder som sedan blev den här bilden som ni ser ovan. Sedan efter jag hade slutat runt 11 tiden så åkte jag och Henrik till Netonnet och kollade lite.

Jag köpte även en nice sak där som jag kommer hålla hemligt hehe, visar förmodligen vad det var jag köpte imorgon. Jag och Henrik ska nog fotografera senare idag, vet där emot inte vad men det lär vi ju märka.

Kalmar ff - IFK Göteborg 0-0

2011-08-28 @ 09:23:48 | Övrigt | Kommentarer (5)


Igår var jag och fotograferade matchen mellan Kalmar FF och IFK Göteborg. Det var lika spännande som vanligt men tyvärr så blev det inga mål. Det var välidgt många på bortaläktaren den här gången.
Frågestund - Svaren

2011-08-27 @ 10:21:36 | Ni frågar | Kommentarer (3)

Vad fotar du med för kamera?

 

Jag fotar med en Canon 7D och en Canon 1000D.

 


Hur upptäckte du att fotografering var något för dig?

 

Jag har en liten teori om den saken och jag tror att det är såhär. Min pappa fotograferade när han var i min ålder (16-18) och sedan började han fotografera igen, vid vuxen ålder och ett år efter det så började jag fotografera lite mer seriöst, så jag tror att min pappa omedvetet har fått mig till att fotografera.

 

Favoritfilm, (säg inte vet inte då slår jag dig!) ?


Jag vet inte haha, men jag vet faktiskt inte, det går ju inte att välja en film så det här är några bra alla transporter och alla Fast and furious och Law abiding citizen.

 


Din idol?


Inom vad? Har ingen artist som idol så Scott Kelby är en person som har inspirerat mig mycket.


Kan du lägga ut fler videobloggar?


Det kanske jag kan göra men vet inte om vad, cha cha bloggen funkar inte för mig, haha :)


Vad vill du bli när du blir stor, om du inte blir fotograf?


Svår fråga jag som många andra vet inte vad vi vill bli, men om inte fotograf så kanske, IT-nätverks tekniker, grafiker, redigerade, retuscherade.


Tycker du om att bo i Kalmar?


Jag tycker om Kalmar väldigt mycket, en liten stad men som blir allt större.


Favortitklädplagget?


Jag gillar ju när det är stilrent så vit skjorta och kostymbyxor, två plagg jag vet men kan inte välja ett aha.


Vilken skostorlek har du?


Det konstiga är att jag har skor mellan 43-46 och alla passar haha men vanligast är ändå att jag köper skor som är 44-45.


Vilken var din favoritleksak när du var liten?


Minns inte att jag hade någon sådan, hade ju ganska många leksaker när man var liten så tröttnade man på den ena tog man den andra.


Favoritmöbel?


Pappas datorstol är för skön, en sådan skulle jag vilja ha själv faktiskt.


Vad tycker du om mig? :D


Vad jag tycker om dig Anna, ja du är ju helt jävla c..p…   skön menade jag! I love you, always.

 

hur länge har du hållt på med fotografering?


Sedan 2008 då jag fick min Canon 1000D i julklapp.

gillar du te?


Ja ibland kan det vara gott, dricker det ofta när jag är sjuk, vet inte riktigt varför men det gör jag aha.

kan du ge flera tips? (typ redigering för att få visst resultat :)


Jo men det skulle jag väl kunna göra kanske dyker upp mer av sånt.

 

Kan du lägga upp fler bilder på dig? :)


Ja kanske det, outfit-bilder och sånt är inte riktigt min grej haha, men vem vet det kanske kommer upp några mer bilder på mig.

 


Ekorren #3

2011-08-26 @ 15:47:11 | Djur | Kommentarer (6)


Idag såg jag ekorren igen,. Jag vet ju viserligen inte om det är samma eftersom jag har sett fyra stycken på samma ställe samtidigt en gång, men jag kan säkert ha fotograferat den här innan.

Haha det är konstigt att jag har fått tillfället att fotografera ekorrar så ofta nu, men jag får bara några sekunder på mig sen försvinner den snabbt iväg. :)

För övrigt: Skolan är pisstråkigt, jag blev klar med projektplanen första dagen sen har jag inte haft något att göra de andra dagarna så jag har i princip bara suttit och surfat hela skoldagarna, inte så kul nej. Fast jag har gjort en ganska grundlig planering nu på mitt projektarbete, något var jag ju tvungen att göra.

Dåligt väder men fåren får gilla läget

2011-08-25 @ 15:51:53 | Djur | Kommentarer (5)


Ja mulet ,grått och regnet är det mest hela tiden tycker jag. Inte alls roligt när man kommer hem från plugget och vill ut och fotografera lite när man har några timmars fritid nu om dagarna men nej nej då ska det regna såklart.

Tycker lite synd om fåren också så måste vara ute i det här vädret men de bryr sig nog inte så mycket om det.

Efter solnedgång blir det ljudtest i bilen

2011-08-24 @ 16:18:56 | Videobloggar | Kommentarer (7)


Det här är en lite film som jag klippte ihop igår. Det är från när jag och Henrik fotograferade solnedgång senast, så efter solnedgången när det hade blivit lite mörkare så testade vi hans ljud lite. Låter kanske inte så bra på filmen men i verkligeheten är det riktigt bra ljud, speciellt med tanke på att han köpte det för 400kr men det låter som om det vore ett ljudsystem för några tusenlappar.

Nu var det dags igen!

2011-08-23 @ 08:15:00 | Allmänt | Kommentarer (12)
Jippie nu börjar skolan! Eller snarare suck, får helt enkelt ta och se hur det här läsåret blir. Sista året på gymnasiet! :)

Rådjur som gömmer sig

2011-08-22 @ 08:47:03 | Djur | Kommentarer (11)


Igår var det inte lätt asså, rådjuren har en tendens att försvinna bakom diverse träd, buskar och grenar...

Cirka 3 minuter efter att jag hade gått runt lite i skogen så får jag se råbocken ligga ungefär 2 meter ifrån mig och efter några års fotograferande av rådjur så har jag lärt mig att det hade varit väldigt dumt om jag stannade och försökte ta några bilder på den där, så jag låtsades helt enkelt inte om den för att försöka få en bra vinkel på samma ställe senare.

Men precis när jag fortsätter gå så ser jag en hona och fyra kid, men det tar bara en millisekund så är allihopa uppe och iväg. Fast rådjur brukar inte springa så långt bort om det inte är nödvändigt så ca 20-30 meter bort så lyckas jag få dessa bilder som ni ser ovan, men inga super bra dock. väldigt mörkt var det också så ISO runt 2000.

Solnedgång - eldig himmel

2011-08-21 @ 13:12:53 | Natur | Kommentarer (6)


Dessa bilder togs för några dagar sedan då jag och Henrik tog en sväng ut på landet för att försöka hitta ett bra stället för att se solnedgången, och det här stället var helt okej tyckte vi.

Frågestund

2011-08-20 @ 16:56:26 | Ni frågar | Kommentarer (6)


Nu ska jag starta en frågestund så jag hoppas att ni har en massa frågor att ställa. Jag kommer att besvara era frågor den 27 augusti. =)
AVSLUTAD!

Småfåglar

2011-08-19 @ 10:22:00 | Djur | Kommentarer (15)


Småfåglar kan väldigt ofta vara jobbiga att fotografera då de brukar stimma runt hela tiden, men om man bara står kvar en stund på ett och samma ställe så brukar de lugna ner sig. vad är det nu för fåglar då? Jo, bild 1: Blåmes, Bild 2: Bofink Bild 3: Nötväcka. :)

Bilderna är tagna med - Canon Eos 7D och Sigma 150-500mm f/5-6,3 DG APO OS HSM

TIPS - hemsidan piczo

2011-08-18 @ 17:37:08 | Tips | Kommentarer (2)


Hej tänkte tipsa er om en hemsida som heter Piczo. Det är en hemsida som är lite som Daysviews före detta bilddagboken. På Piczo kan du lägga upp texter, bilder och filmer, man kan alltså använda sidan som ett alternativ för sin blogg. Sidan är också global så det finns verkligen hur mycket som helst.

Hur det kommer sig att jag blev medlem där är faktiskt lite av en slump. Jag blev kontaktad av chefredaktören på Piczo och hon undrade om jag var intresserad av att bli medlem där.

Så jag tänkte, varför inte. Kan alltid vara kul att se vad det är för sida och här finns det mycket inspiration att hämta. om du inte har något bättre för dig så kan du ju alltid gå in och kolla. :)

Ekorren #2

2011-08-18 @ 10:03:34 | Djur | Kommentarer (6)
Den här gången så kom jag lite närmare än vanligt. =)

BTS - Panorama

2011-08-17 @ 17:32:11 | Behind the scenes | Kommentarer (2)
Såhär såg det ut bakom kameran när jag fotograferade mina panoramabilder. Det var en underbar kväll med solen i ryggen och precis lagom kallt.

Black & white - rådjur

2011-08-17 @ 10:05:14 | Svartvitt | Kommentarer (6)


De här bilderna tog jag för några dagar sen när det vara så tråkigt väder ute så att jag fick höja iso-talet till 6400. Först så tyckte jag inte att dessa bilder blev så bra när de var så pass brusiga och att det är massa grenar framför motivet men så testade jag att göra om bilderna till svartvitt och det fick en helt annan känsla.

Panorama - första gången!

2011-08-16 @ 21:46:24 | Övrigt | Kommentarer (3)
Idag var det första gången jag testade att göra panorama bilder, det vill säga när man tar flera bilder i en serie och lägger ihop alla bilderna sen. Det var roligt men ganska svårt då det egentligen är bäst om man har lite specialutrustning, men för att vara första gången så tyckte jag att det gick bra. Synd bara att man inte kan visa upp bilderna bättre eftersom de får max vara 1000px breda.
Bilderna är klickbara för att se dem i 1000px

Den första bilden är fyra seriebilder tagna liggandes, d.v.s vågrätt och den andra bilden är också tagen med fyra seriebilder men ståendes, "lodrätt"

Blåklockor

2011-08-16 @ 09:22:53 | Natur | Kommentarer (4)


Canon EOS 7D + Sigma 150-500mm f/5-6,3 DG APO OS HSM

Ekorren

2011-08-15 @ 15:49:03 | Djur | Kommentarer (9)


Idag var det väl si så där att gå ut och fotografera, det är ju ganska bra mjukt ljus men alldeles för mörkt i skogen. Jag testade att höja ISO-talet till 6400 bara för att se vilken slutartid jag kunde fota med och det blev 1/60 så det var en aning dåligt ljus där inne med Sigma-gluggen som jag kunde ha f/6,3 som bäst vid 500mm brännvidd.

Men dessa två bilder blev jag ganska nöjd med i alla fall, det var en väldigt nyfiken lite ekorre idag, annars brukar de bara skutta videre men idag undrade den vad jag var för en.

Neon-Light

2011-08-14 @ 10:47:34 | Övrigt | Kommentarer (8)
Jag har varit uppe sen klockan 8 idag för att jag är hundvakt så det är lite smått jobbigt att vara hundvakt när man går och lägger sig klockan 2 halv 3, men det är ju självförvållat.

Inatt lekte jag lite med långa slutartider och ficklampor, det var lite skoj. Bilderna är tagna med 20-30 sekunder i slutartid.

Ljung (calluna vulgaris)

2011-08-13 @ 18:35:46 | Natur | Kommentarer (9)
Nu ikväll efter att jag hade rastat hundarna var första gången på länge som jag verkligen fann det som jag letade efter, nämligen Ljungblommor. Jag tycker att kontrasten inne i skogen blir väldigt snyggt, som ni ser på bilderna är det starka ljusstrimmor som skiner på blommorna samtidigt som det är riktigt mörkt runt om.

Rensa badrumsskåpet

2011-08-13 @ 11:19:22 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag har länge tänkt att jag ska rensa upp i badrumsskåpet men det har aldrig blivit av för ens nu...

Det var inte för ens nu som jag märkte hur mycket parfym jag har och det är ju lite onödigt att fylla upp hela skåpet med det om man ändå bara använder några få stycken.

Är hemma själv idag med så det är gött men det kompenseras ju med att jag måste vara hundvakt men det är rätt så chill ändå.

Det måste varit en hägring

2011-08-12 @ 19:42:23 | Djur | Kommentarer (2)

Sothöna

2011-08-11 @ 10:23:59 | Djur | Kommentarer (6)
Man får passa på att fotografera de dagarna det är varmt och fint väder och det var det när jag tog dessa bilder, synd bara att sothöns är ganska så skygga.

Ja juste Idag är det Rix FM i Kalmar! Alla tiders! haha jag har inte ens orka kolla upp vilka det kommer att vara ;)

Lek och lär i photoshop

2011-08-10 @ 18:20:02 | Allmänt | Kommentarer (5)
Just nu sitter jag och leker lite i Photoshop, med "leker" menar jag fixar, trixar, testar och donar lite haha. Det är kul att bara välja ut några filter/effekter och sedan testa sig fram för att se vad det blir. Just nu blev det något sånt här! =)

Rocks & water

2011-08-10 @ 10:46:10 | Natur | Kommentarer (2)
För några dagar sen så var det ganska dåligt väder så jag tänkte försöka fotografera lite vatten men jag hade gärna velat att det skulle vara lite molnigare. Tyckte att det blen otroligt bra skärpa på första bilden.

Bild1: Canon EOS 7D + Canon EF 18-55mm f/3,5-5,6
@ 55mm - 2.0 - f/36 - ISO100

Bild2: Canon EOS 7D + Canon EF 18-55mm f/3,5-5,6
@ 35mm - 1.0 - f/29 - ISO100

The sun goes down

2011-08-09 @ 09:29:37 | Natur | Kommentarer (17)


Jag älskar verkligen solnedgångar fast på något sätt är ändå soluppgångar bättre när dimman ligger tät...

För några dagar sen var jag och Henrik vid Stensö och fotograferade den här vackra solnedgången, För er som inte bor i Kalmar så är Stensö en campingplats, i alla fall var det riktigt gött den kvällen men jag saknade verkligen ett ND-filter. Funderar på att köpa ett sådant snart.

BTS - Saab photoshoot

2011-08-08 @ 01:15:19 | Behind the scenes | Kommentarer (4)

Det här är "behind the scenes" bilder från den senaste Saab-fotograferingen...

Den kvällen var verkligen underbar, då solen låg perfekt för att fotografera Henriks bil och vi hade efter lite sökande hittat ett riktigt bra ställe för det också. Vi gick upp på stenröset för att försöka få lite annorlunda perspektiv som ni kan se här på bilderna och visst fick vi till annorlunda perspektiv.

De två första bilderna är lite roliga för jag sitter vänd mot Henrik med kameran, men bara en stund senare så ser han mig och båda trycker av varsin bild, så de två bilderna är tagna exakt samtidigt, haha vad kul man kan ha. =)

Tävling - din bästa sommarbild

2011-08-07 @ 17:38:20 | Tävlingar | Kommentarer (3)
Jag är med och tävlar på Micaelas blogg och priset man kan vinna är en en valfri irkontroll eller trådutlösare från johanpixels.se/webbshop. Temat är Din bästa sommarbild och jag valde den här bilden. Klicka här för att vara med. Tävlingen avslutas idag kl 00.00!

Mera Saab 9-3

2011-08-07 @ 14:01:45 | Övrigt | Kommentarer (0)

TIPS - Portal för fotobloggar

2011-08-06 @ 11:29:59 | Tips | Kommentarer (0)
Jag hade helt glömt bort att berätta för er om den här sidan "Bloggaromfoto.se"......

För nästan lite mer än en månad sedan så fick jag ett mail av Patrik Larsson där han tipsade mig om denna sida.
Bloggaromfoto.se. Det är en samlingsportal för oss som har en fotoblogg och man kan lätt hålla reda på när alla andra uppdaterar sina bloggar. Det är en riktigt bra inspirationskälla också!

Man kan även rösta på varandras bloggar, rösta gärna på mig här!

Grabbarna grus ute på road trip

2011-08-06 @ 10:45:58 | Natur | Kommentarer (2)
Det är gött att åka iväg med någons bil ibland och finna nya ställen, som ni ser har vi tagit en vilostund, efter en lång dag. ;)

Före & efter

2011-08-05 @ 09:35:54 | Före & Efter | Kommentarer (0)
Photoshop CS5

º Ökat kontrasten med Levels
º Ökat kontrasten med Brightness/Contrast
º vibrance/saturation
º smart sharpen
º Har även beskurit den redigerade bilden
º Klar!

BTS - Fotboll

2011-08-03 @ 11:16:17 | Behind the scenes | Kommentarer (1)
Behind the scenes från fotbollsmatchen Kalmar FF - Mjällby AIF...

Här var en av de många som filmade matchen live, jag tror det gick på Canal + och som ni ser så använder dom steadicam. Ett sådant har jag alltid velat ha men ja, de kostar ju en bra slant skulle man kunna säga.

Billigt steadicam för ca 40.000kr och ett lite bättre där man får med lite mer kringutrustning kostar ca 110.000kr. Även om man hade haft de pengarna så hade jag nog ändå inte köpt det, finns ju så mycket annat man kan göra med en sådan stor summa.

Kalmar FF - Mjällby AIF 0 - 3

2011-08-01 @ 22:28:23 | Övrigt | Kommentarer (0)
Kom nyss hem från matchen, Kalmar FF mot Mjällby på hemmaplan. Det stod 0-0 efter ca 70 minuter, sedan kom alla målen på en och samma gång. Det var en spännande match.

En liten Saab-film

2011-08-01 @ 14:47:41 | Videobloggar | Kommentarer (0)
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar Besökstoppen

simonpixel - Fotografi
RSS 2.0