Nytt i kameraväskan

 
Vanligtvis när man köper något nytt som hamnar i kameraväskan så är det ju en kamera, objektiv, filter eller liknade men den här gången är det något till kameraväskan "nummer 2" kan man väl säga då det inte är ett traditionellt kameratillbehörsköp. 
 
Utan det är en sele till actionkameran och som man fäster på hundar. Idag var första testen med den och det finns två olika fästen men vi provade bara det ena idag, får ta och testa det andra nån annan dag men det fungerade rätt bra dock så blev det lite för skakigt när det blev lite väl intensivt men då var kameran på ryggen så det ska bli intressant att se hur det blir när man sätter den på framsidan istället, det kan nog bli mer stabilt då.
5

Alix gillar mysig brasa

 
Om man har många hundar så märker man hela tiden att de är väldigt olika individer speciellt Alix och Samo då en av dem tycker om vinter och kyla och den andra sol och värme. För några dagar sedan så tände vi vedspisen och Alix skulle dit väldigt fort som vanligt och han vill gärna lika där i flera timmar.
 
Dock när man känner på honom så känns det som att han kommer att bli överhettad, han är så jäkla varm efter en stund men det är ju inte så konstigt om man ligger 40-50cm ifrån brasan men han verkar gilla det i alla fall.
1

Rädda bilderna från papperskorgen!

 
Efter en fotosession så är ju nästa steg att granska och välja vilka bilder som ska redigeras och sparas och vilka som ska kastas. Det steget känner nog alla igen men huruvida man tycker det är roligt eller ett jobbigt steg kanske vi tycker olika, ofta i samband med hur mycket/lite tid man har på sig.
 
Efter att har kollat igenom alla bilder så har man nog hittat en del guldkorn och en hel del som ska kastat men i nästan alla fotosessioner så finns det några som är svårare att välja vart de ska. Det kan t.ex. vara bilder som man har missat fokusen lite grann på eller vinkeln var inte 100% som man ville.
 
Dessa bilder tycker jag är svårast, men vad jag brukar göra då är att i första steget "spara dem" och sedan in i Photoshop och försöka se om man kan rädda dem genom lite extra eller en annorlunda redigering, vilket ibland inte går och som man får kasta men ibland kan man få en sådan bild till att gå från 3-star till en 4-star av en 5-rating så att säga.
 
Så var det för bilden som jag har i det här inlägget "originalbilden är bild två", jag velade fram och tillbaka om den skulle kastas eller inte för jag tyckte att jag hade haft ljuskällan i bild alldeles för länge så det var för mycket överexponerat i bilden, men genom att överdriva vitbalansen mot det blåa och ta tillbaka det som var överexponerat så blev det en helt acceptabel bild tillslut.
3
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar