Kaotiska vattenbilder

 
Det var verkligen jättelänge sedan som jag fotograferade vatten och vattendrag, något som jag gjorde väldigt mycket förr men som har blivit mindre av på senare tid. Men idag när det var helg och allt och jag hade lite dötid att utnyttja så tänkte jag att trots det blåsiga och kalla vädret så kanske jag ska ta mig en tur till ett vattendrag och fota lite.
 
Det är alltid en utmaning att fota vid sådana här ställen då det är mycket vegetation så det är svårt att ta sig fram och inte heller så lätt att komponera bilderna så att de blir bra och utan en massa grenar och annat. Det är lättare på vintern än på sommaren men nu när snön försvann så var det som sagt mycket i vägen.
 
Jag fick testa en annan taktik idag, att zooma in istället för att få vybilder vilket gav ganska annorlunda bilder men rätt så coola och man fick verkligen tänkta till innan man knäppte av bilderna. Nu blir det att fortsätta redigera bilderna från idag och sen får jag se om det kanske blir lite fotande imorgon också.
3

Coola fynd!

 
För ett tag sedan så köpte jag mig en metallsökare och några tillbehör för att prova på det här med metallsökning, innan hade jag bara sett det på tv och jag tyckte redan då att det såg rätt så skoj ut och väldigt intressant.
 
Jag hade september månad på mig att söka av ett område och även om jag inte hittade så mycket som jag trodde att jag skulle hitta så fann jag rätt så coola fynd endå, som dessa två på bilden här.
 
En tioöringen från 1899, d.v.s 117 år gammalt mynt, det var det äldsta myntet jag hittade och att den är i så gott skick är ju inte så illa heller. Sedan så hittade jag, vad jag tror är en manschettkanpp från 1941, från andra världskriget alltså.
 
Den har jag försökt hitta lite mer information om då den har det klassiska polismärket men det är störande svårt att hitta något om den. Förmodligen har den tillhört någon inom polisen, men om det är från nån i en polisorkester eller nån i högre rang har jag ingen aning om, kan ju också vara gåva för många år i tjänsten eller liknade också. Ska fortsätta googla på det, jag brukar alltid hitta det mesta när jag söker efter något men den här var en riktig utmaning.

Vinn egen fototavla

Tillsammans med Canvasonline.se drar jag igång en fototävling där du kan vinna en fototavla med måtten 50x60cm med eget tryck. 
 
Temat för den här tävlingen är "din bästa bild" eller din favoritbild som du tror skulle passa bra som fototavla. Det kan alltså vara vilket motiv som helst, till exempel porträtt, djur, natur, macro eller något annat.
 
För att tävla:
- Om du fick möjlighet att skapa din egen fototavla, vilket foto skulle du framkalla? Beskriv bilden i kommentarsfältet. Glöm inte att fylla i din e-post när du kommenterar, det är bara jag som äger bloggen som kan se den.
 
Ni har till och med 20.e på er att vara med och delta, sedan kommer tryckeritjänsten att välja ut det bidraget som vinner och som kommer att presenteras här.
 
Lycka till! 
 
Nu är tävlingen avslutade och vinnaren blev Anna! Du kommer snart att få ett mail. Tack till alla som har deltagit i tävlingen.
 
Stort tack till Canvasonline.se som gjorde det möjligt för mig att hålla i den här tävlingen.
37
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar