Hundvalpar!

 
 
För två helger sedan så var det rätt så spännade här hemma för då fick man vara med om en hundfödsel av fyra små sheltie-valpar. Det är Zenta och Xzipper som är föräldrarna som ni kan se på sista bilden i inlägget.
 
Nu har det som sagt gått cirka en och en halv vecka och valparna bara växer och växer för varje dag som går och snart kommer de nog att öppna ögonen helt, då blir det nog en hel del stök de kommande veckorna hehe, det var ju tur att jag och farsan han att bygga klart valplådan innan de kom.
djur - hundvalpar - sheltie
1

Fågelfotografering på morgonen

 
Igår så tänkte jag att jag skulle gå upp tidigt på morgonen för att fotografera lite fågelliv med telet så jag gick till en sjö inte så långt ifrån där jag bor och hoppades på att det skulle finnas lite motiv där och att det skulle bli bra morgonljus.
 
Men det visade sig att det var lite för tidigt även för fåglarna, de var där på plats och efter cirka 30 minuters vänta så blev ljuset rätt så bra men fåglarna gjorde inte mycket mer än att sova. Så efter att jag hade fotat de sovande gräsänderna så tänkte jag att jag får gå runt lite och leta efter lite andra fåglar.
 
Jag tänkte bara vara ute en liten stund men när man fotar så kan man ju bli så fokuserad på det att man glömmer bort tiden, vilket jag gjorde. Tre timmars fotande blev det och 13 olika fågelarter fick jag se så det var en mycket bra morgon.
 
Det är ju fågelräkning den här helgen med så jag skickade in min rapport idag. För er som inte känner till det så är det Sveriges ornitologiska förening som har aktiviteten "vinterfåglar - inpå knuten" i januari varje år som går ut på att alla som vill ska räkna och rapportera in det högsta antalet av samma art som man ser vid sitt fågelbord/matställe. De brukar få in 20.000 rapporter varje år och det var första gången som jag också var med.
djur - fåglar - vildliv
1

Mera vinter

 
Då var det dags för helg igen och jag ska försöka hinna med att fota och testa kameran lite mer men jag hinner inte riktigt med att redigera bilderna och så, de här bilderna är ju tagna förra helgen och så här ser det inte riktigt ut längre, all snö är borta så vi får se vad det blir för slags bilder den här helgen men som sagt huvudsaken är att jag får lära känna kameran.
 
Nu ska jag fortsätta redigera lite mer bilder, lyssna på musik och dricka gott kokkaffe, första gången jag gör det faktiskt annars så brukar det bli bryggkaffe men farsan kom hem med en kanna idag som man ska göra sådant kaffe med, så det ska bli intressant.
3
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar