Regniga dagar

2012-07-31 @ 19:58:42 | Allmänt | Kommentarer (2)
 
Det har inte varit ofta den här sommaren som det har varit sol tre dagar i rad eller mera, nej efter två dagars sol så kommer regn, det är en väder-regel förmodligen. Fast denna vecka har jag lite saker att göra inomhus faktiskt som t.ex en illustration till ett företag, dock så vill man ju kunna gå ut då och då så man kan fota av sig.
 
Det börjar ju alltid regna när man har planerat något också eller några hundra meter utanför huset när man har gått en bit men om det inte regnar imorgon så tror jag att jag ska upp tidigare än vanligt och fotografera. 

Little froggy

2012-07-30 @ 19:43:57 | Makro | Kommentarer (7)
 
Man kan lura sig på ett macroperspektiv...
 

Ni minns säkert för ett tag sedan när jag skrev att jag och pappa hade åkt iväg en lite längre bit än vanligt för att utforska lite nya fotoställen. Det var samma inlägg där jag skrev om den eller de personer som måste ha haft det väldigt tråkig med att sätta upp hur många vandringsledsskyltar som helst.
 
Hur som helst det jag inte fick med i det inlägget tänkte jag att jag kunde skriva nu istället och det är hur lätt ett macroobjektiv kan lura en, som ni ser på bilderna ovan då den på första bilden ser rätt så stor ut och sedan några sekuder senare jämfört med klockan så var den inte alls så stor. För övrigt så var det en hel invasion man fick se efter sina fotsteg. 

Ung rödstjärt

2012-07-29 @ 18:30:31 | Djur | Kommentarer (2)
 
Dessa bilder är ett tag sedan som jag tog men jag har glömt att visa dem så det kan jag ju passa på att göra nu. Jag tror att det är en ung rödstjärt eftersom ett par vuxna sådana hade varit i våran trädgård under en längre tid. 
 
Boet var förmodligen i komposten eftersom det var där de höll till och så särsklit bra på att flyga var de inte heller men nu har de säkert flygit iväg för länge sen.

insect on the leaf

2012-07-27 @ 19:52:00 | Makro | Kommentarer (7)
 
Den här lilla insekten hittade jag sist jag var ute och fotograferade makro men jag har ingen aning om vad det är för slags insekt eller vad den heter, någon som vet?
 
Intressant var den i alla fall och väldigt coola färger, svart och gul som en geting. Jag tycker om bilderna när man ser att det är bra skärpa på just ögonen, innan kunde jag spara bilder som inte hade det men efter att ha fått till riktigt bra skärpa några gången så sparar jag enbart bilder där motivets ögon är skarpa.
 
Det fick bli ett tidsinställ inlägg idag för att just nu är jag på lite partaj med gänget Dhols, antagligen så sitter vi väl och garvar åt något youtubeklipp som t.e.x "shearing time - family guy". =)

Dagens bilder

2012-07-26 @ 16:02:58 | Allmänt | Kommentarer (6)
 
Det har ju varit härligt väder idag också så då blir det ju så klart att man går ut en sväng och utnyttjar det härliga ljuset. Inga speciella bilder direkt men som jag nyss skrev, jag tyckte ljuset var särskilt bra idag.
 
Nu där emot så tror jag att jag ska ut med macrogluggen och se om jag kan finna något intressant motiv, ha de gött! 

addicted to water

2012-07-25 @ 19:37:33 | Natur | Kommentarer (4)
 
Dagens rubrik kom jag på nu idag med tanke på vädret, satan vad hett! Mellan 28-30 grader har temperaturmätaren stått på hela dagen, den är nästa lite för varmt för att orka fotografera en längre tid utomhus, i alla fall utan att få svalka sig.
 
Nu ikväll ska jag ta och cykla en bit och prova/experimentera lite med det amerikanska formatet NTSC så det kanske kommer en liten super slowmotion "twixtorfilm" i framtiden. 

Tävling tema sommar!

2012-07-24 @ 19:48:01 | Allmänt | Kommentarer (2)
 
En ny tävling hos Malin, temat är sommar och man kan vinna en värdecheck på 300kr hos Tvspelsweb. Om jag skulle bli finalist och till och med vinna så skulle jag vilja ha detta, cirkulärt polarisationsfilter och en step down ring.
 
Var med och tävla du också, tävlingen hittar du här!
 
Uppdatering: jag blev en av finalisterna, ni får gärna rösta på mig! 

New stuff

2012-07-23 @ 20:35:57 | Allmänt | Kommentarer (2)
 
Förra måndagen var det en Flycam nano och den här måndagen så fick jag hem ett stjärnfilter och en ir-fjärrutlösare. Jag har som vanligt inte hunnit testa det så mycket nu så här när man precis har fått hem det men det ska bli väldigt intressant att testa sig fram med stjärnfiltret och se när man kan tänkas vilja ha det.
 
En ir-fjärr har jag velat ha länge men har aldrig blivit att man har köpt något trots att det är så billiga som de faktiskt är, synd bara att man inte kan använda det vid filmning men jag har läst att det finns särskilda fjärrutlösare för det och lite synd också att man inte kan utnyttja 10 sekunders fördröjning på kameran när man använder den, men ja JJC är väl ett känt märke för att vara billigt och man får ju oftast vad man betalar för.

PF#27 Skrattmås

2012-07-22 @ 19:48:00 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (2)
 
Skrattmåsen kanske inte är den roligaste fågeln att fotografera då de är så vanliga och ser ganska tråkiga ut också men just därför kanske det kan vara en bra fågel att öva sig på att fotografera om man precis har börjat med fågelfotografering. 
 
Sen är det ju så att ju oftare man ser ett motiv ju större chans har man att få bättre bilder, jag valde den här flygbilden då det kan vara lite tråkigt att bara se en bild när den sitter still på något som de ofta gör. Plus att det är en svensk fågel så det är ju klart att den ska vara med i kategorin "projekt - fåglar". 

Green nature

2012-07-21 @ 20:17:18 | Natur | Kommentarer (2)
 
Idag har man ju inte gjort allt för mycket, delvis eftersom det är så mycket regn och delvis för att jag skulle passa några av hundarna idag medan föräldrarna var och tävlade med de andra.
 
Jag hann i alla fall ut en sväng innan idag med makrogluggen för att se om jag kunde hitta något att fotografer och ja något hittar man ju alltid frågan är bara om man hittar något intressant eller inte. Märkte på dagens bilder att färgen grön var i majoritet, ganska vanligt i och för sig när man fotar natur kanske.
 
Just nu försöker jag komma på några bra idéer till Nikon/Stockholm filmfestival tävlingen, det har jag funderat länge på men vet inte riktigt vad jag ska hitta på ännu och om några veckor börjar ju omröstningen så kan ju vara bra att ha något på gång snarast.

DSLR Flycam nano - First try

2012-07-20 @ 19:59:55 | Videobloggar | Kommentarer (6)
 
 
Woho! Första gången som man har kunnat vara ute en stund och testa den nya Flycam nano som jag köpte för ett tag sedan. Som jag har skrivit tidigare så är det väldigt svårt att få den rätt balanserad och det tar väldigt lång tid att lära sig använda den på ett bra sätt.
 
Fast för att vara första försöket någonsin för mig så blev det rätt så bra och det är sjukt mycket bättre än handhållet i alla fall. Den ska bli roligt att utvecklas med denna lilla videorigg.

Se gärna filmen i fullskärm - 1080p! 

Fototävling!

2012-07-19 @ 20:08:52 | Tävlingar | Kommentarer (7)
 
Nu är det en fototävling hos Erika i sammarbete med Tvspelsweb och jag valde att vara med, med den här bilden, jag tycker att jag fick till den riktigt bra och om jag skulle vinna så skulle jag lätt vilja ha ett Polarisationsfilter.

På äventyr!

2012-07-18 @ 20:01:20 | Allmänt | Kommentarer (4)
 
Jag och pappa var ute på nya äventyr för några dagar sedan, eller så mycket äventyr var det väl inte men vi åkte några mil bort till en sjö för att se efter nya fotoställen och ja ni ser ju rambo-farsan på sista bilden haha.
 
Jag känner att jag behöver förklara den första bilden lite grann så ni inte undrar varför man skulle fotografera några skyltar i en skog, men det var lite konstigt på det stället vi var på för det var förmodligen någon som har haft alldeles för mycket fritid efter som vara 15:e meter var det en sådan vandringsledsskylt på en stig som säkert var 1km så det var ju inte några skyltar i den skogen haha.

Små insekter

2012-07-17 @ 19:27:40 | Makro | Kommentarer (7)
 
Det är verkligen en utmaning att få bra bilder på insekter då man vill ha bra skärpa, snabb slutartid och så lite brus som möjligt och som ni vet så är det rätt svårt att få det att gå ihop, man brukar få höja iso ganska mycket, men jag gillar utmaningar och desto mer man försöker desto närmare en bra bild kommer man ju.
 
Det kan ibland vara svårt att se om man får bra skärpa på så små motiv också har jag märkt när man kollar på  liveview-skärmen men om det är en insekt med fasettögon så hjälper det väldigt mycket för om de små punkterna syns på den lilla skärmen, då är det bra skärpa. Dock så blev kvalitén på de här bilderna lite sämre när jag skalade ner dem till bloggens bredd. Orignalbilden var mycket bättre och man kunde zooma in mycket.

Ny fotoprodukt!

2012-07-16 @ 20:05:53 | Allmänt | Kommentarer (2)
 
DSLR Flycam nano - Äntligen är den här!  Eller ja äntligen och äntligen det tog ju bara fyra dagar när det var sagt 5-7 så det är härligt när leveranserna är snabba det kan man inte säga om svenska leveranser.
 
För er som inte har en aning om vad det här är för en sak så är det stabilisering för filmning och med hjälp av gimbalen så blir det som att kameran skulle sväva, allt för så mjuka rörelse som möjligt. Jag har inte hunnit prova den så mycket ännu för det är jättesvårt att ställa in den för det finns fyra olika saker man kan justera.
 
Hoppas att jag får till det någorlunda bra snart så jag kan göra en "first try" video men förutom att balanseringen är svår så ska det ta väldigt lång tid att bli duktig på att använda den, övning ger färdighet!

Rastlös till max

2012-07-15 @ 19:51:22 | Självporträtt | Kommentarer (0)
 
Snacka om att jag har varit rastlös till max idag, jag menar när jag tar fram nål och tråd då är det något som inte stämmer haha. Näe men jag fick en putsduk under min praktik och det var den sämsta jag någonsin har använt, tänk er att ni tar vanligt hushållspapper och försök få bort smuts ifrån linsen på objektivet, helt omöjligt när det blir mycket mer smuts än det var från börja.
 
Jag fattar inte hur man kan tillverka putsdukar i ett sådant material mycket bättre med fiber eller sidenputsduk men så jag tänkte vad ska jag med den till och då blev det att jag gjorde ett slags smycke av det. Fast sen fick det vara slut på halsbandstillverkningen så jag gick ut och fotade av mig lite nu när vädret tillät den ljuvliga solen att skina.

Towards the light

2012-07-14 @ 20:28:10 | Natur | Kommentarer (6)
 
Åh vad jag älska solupp/nedgångar förutom att ljuset är så bra så kan man ju exprimentera så mycket med det också, antingen att man tar motljusbilder så man får med solen på ett "hörn" eller att man fotar där solens strålar träffar. 
 
Jag tyckte att bilden med myggorna blev ganska cool dock så hann jag inte testa att fota från andra hållet men  tur var väl det för det räckte gått och väl med de myggen som var på en.

Kattungar är alltid söta

2012-07-13 @ 19:56:08 | Djur | Kommentarer (8)
 
Jag var hos min syster idag och fotograferade hennes små kattungar eller ja små och små, de är ganska stora nu faktiskt men fortfarande lika söta. Det är ju ett motiv som man inte ska ha i sin portfolio, varför? Jo för det är ett så sönderfotograferat motiv d.v.s ens husdjur.
 
Fast mitt egentliga ärende var att tillsammans med pappa försöka få igång hennes skrivare som inte har velat fungera sen sist vi bytte färg. För en gångs skull så var svaret enkelt, det var inget mjukvarotjafs som man alltid annars brukar få hålla på med ett bra tag innan man hittar rätt inställning, nejdå det var bara en Usb-sladd som var trasig haha vad är oddsen för det liksom, jag har aldrig haft en usb-sladd som har gått sönder.

Long tailed tit

2012-07-12 @ 19:54:46 | Djur | Kommentarer (4)
 
Jag var vid naturreservatet igen för några dagar sedan när det var lite uppehåll ifrån regnskurarna, ni har säkert hört om alla översvämningar som är över hela småland just nu så man får vara glad när solen kikar fram då och då.
 
Men sist jag var vid reservatet så fick jag se dessa små unika varelsena som jag har börjat se allt oftare numera då jag bara för några måndader sedan aldrig hade sett en stjärtmes innan, det gäller bara att hålla utkik när man väl är ute så dyker de upp.

Mjölkört i solskenet

2012-07-11 @ 19:49:27 | Natur | Kommentarer (4)
 
Jag har gått förbi de här blommorna flera dagar i rad nu men jag har väntat på rätt tillfälle att fotografera dem då jag tycker att de blommor brukar bli rätt så bleka och tråkiga om man fotar dem dagtid så för någon dag sedan runt klockan åtta så var ljuset perfekt när det sken igenom träden som finns lite längre bort.
 
Tidiga mornar och sena kvällar är verkligen rätt tid på dygnet för att fotografera många motiv, någon som håller med mig?

Damselfly & flower

2012-07-10 @ 19:55:33 | Makro | Kommentarer (6)
 
Alltid lika roligt att fota på marknivå "macro - close up" men insekter som sländor är ganska svårat att få på bild har jag märkt, de vill inte att man kommer nära dem med kameran helt enkelt.
 
Jag lade upp dessa bilder på min Dv och då fick jag lära mig något nytt, att bilderna ovan inte är sländor utan de är flicksländor jag trodde att sländor var ett samlingsnamn för alla sorterna men det finns tydligen sländor, flicksländor och jungfrusländor.
 
Det var Rikard på Dv som påpekade det han sägs vara lite av en expert på sländor och enligt hans bilder att dömma så kan det nog stämma då jag har följt han i några år nu på Dv och han har riktigt grymma bilder där. Länken till hans Dv-profil finns i hans användarnamn som är "Fearium".
 
För er som inte vet när jag skriver Dv så menar jag Dayviews dåvarande Bilddagboken, som jag för övrigt har blivit mer aktiv på nu. Det har blivit lite roligare nu med grupper och sådant.

Finalist i tävling!

2012-07-09 @ 14:41:42 | Tävlingar | Kommentarer (4)
 
Jag blev en av de sju finalisterna i fototävlingen hos josefinfoto med den här bilden som ni kan se ovan, ni har säkert sett den tidigare då det bara var några dagar sedan som jag lade upp den.
 
Tycker ni om den? Ni får gärna gå in och rösta på mitt bidrag "nummer 4" eller någon av de andra bidragen här!

Tips - Rensa upp

2012-07-07 @ 19:58:46 | Tips | Kommentarer (3)
 
"Rensa upp" vad kan nu det här tipset handla om tro? Ja eftersom det är jag som tipsar så kan det ju vara vad som helst ;)
 
Tänkte bara fråga om någon av er läsare har tänkt tanken "oj vad mycket plats alla bilder tar" eller "behöver jag verkligen de här bilderna" så kan jag tänka ibland i alla fall, trots att jag har gott om plats så vill man ju fortfarande ha mer. Så tipset är helt enkelt att då och då kanske månadsvis se över sina bilder och kolla om man verkligen behöver precis alla.
 
Jag brukar alltid se till kvaliten på bilderna. Om vi säger att jag har tagit en bild på en ormvråk och det var den första och enda bilden jag har, då är ju den bilden hittils den bästa jag har, men om jag då nästa dag får en mycket bättre bild på den varför ska jag då låta den andra bilden ligga och ta plats om jag inte kommer att använda den.
 
Däremot så finns det en del undantag, man slänger ju inte bort gamla bilder på sina vänner bara för att man tog en bättre på dem idag haha. Men ni fattar poängen va? Att ta bort de bilder som "verkligen" inte behövs och är det någon osäkerhet när du rensar dina bilder, sparar då hellre den bilden än att radera den.

Nature reserve

2012-07-06 @ 20:37:52 | Natur | Kommentarer (0)
 
De här bilderna är tagna den senaste gången som jag var vid naturreservatet, samma reservat som jag har skrivit om tidigare men den gången så fick jag se något konstigt långt inne i skogen, ja eftersom jag inte följer stigarna så vet man ju inte vad man kan hitta.
 
Men i alla fall så var det ett vindskydd tydligen som jag hade kunnat behövt en aning tidigare innan jag fann det då det hade regnat ett bra tag. Idag har det dock inte blivit något fotande tyvärr, jag har bara suttit inne vid datorn för vädret är så tråkigt och jag har letat som en tok efter något blilligare alternativ för stabilisering vid filmning. Kanske har hittat något som jag kommer att köpa senare, får se helt enkelt.

Das Auto

2012-07-05 @ 19:48:21 | Övrigt | Kommentarer (1)
 
Här kommer lite bilder från igår när jag och henke tog en lite sväng med bilen och musiken stod på högsta volym såklart hehe ;)
 
Det var en väldigt passande låt som han hade på usb-minnet också "Nik Kershaw - I Won't Let The Sun Go Down On Me" medan vi åkte omkring när solen höll på att gå ner. Men nu ska jag ta och kolla lite på "an idiot abroad" med Karl Pilkington i spetsen haha han har för sköna kommentarer den killen alltså.

We are flying

2012-07-04 @ 19:57:00 | Makro | Kommentarer (4)
 
Idag försökte jag mig på att fotografera flygade insekter så som getingar, flugor och sländor men det var ju inte det lättaste som jag har försökt ge mig på, speciellt inte med en makroglugg.
 
Detta blev i varje fall resulatet efter att ha stått väldigt länge och snurra runt, fick nästan ont i huvudet efter ett tag haha nästa gång jag ska ta flygbilder så kanske man ska sikta in sig på en blomma och vänta tills det dyker upp något.
 
Ikväll tror jag att jag ska ut och försöka mig på att fotografera vattendrag igen men jag är inte riktigt nöjd med de vattendragen som jag har varit vid innan, det är alldeles för mycket skräp i vattet plus att det är svårt att få till någon bra vinkel, men jag ska ge det ett försökt till i alla fall.

Att göra vid dåligt väder

2012-07-03 @ 18:01:58 | Jag frågar | Kommentarer (5)

Vad brukar ni göra vid dåligt väder?

 

Själv så brukar jag redigera nya bilder eller om jag har någon bra idé så brukar jag försöka fotografera något inomhus fast ibland när jag inte har några nya bilder att redigera så händer det att jag brukar spela ett spel som heter Texas holdem stars tournament poker.

 

Det är väldigt kul och rogivande då man kan välja turneringar upp till 160 stycken spelare. Sen så finns det ju även sidor som till exempel Pokerspel.org där man kan välja bland en massa pokersidor och det är inte så som så många tror att man bara spelar bort sina pengar, det finns faktiskt gratissidor också. 

 

Jag har dock aldrig provat det själv att spela via en hemsida alltså då jag redan har ett spel men vad jag har läst på några pokersidor så fungerar det på liknade sätt ibland, att man ladda ner ett program så det ska kännas lite mer realistisk och kanske lite roligare också. Det känns ju lite mer roligare när det är bra spelgrafik en bara siffror som kommer upp.


Macrofly

2012-07-02 @ 19:58:50 | Makro | Kommentarer (5)
 
Idag tog pappa och jag bilen och åkte till naturreservatet fast den här gången från andra sidan där gölen finns "göl = mindre än en sjö" och jag märkte att hade jag bara gått någon kilometer till förra gången jag var där så hade jag kommit fram till det stället där vi var idag.
 
Dock så såg vi ingen spännande djur att fotografera så det blev att vi tog macro istället för det fanns det lite motiv till. Jag funderar på att testa stacking någon dag så om det går bra så kanske jag kommer göra ett tips-inlägg om just "stacking". 

PF#26 Gröngöling

2012-07-01 @ 20:01:08 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (0)
 
Den här bilden är den första som jag fick på en Gröngöling och det var första gången jag fick se en sådan i verkligheten med, sen dess har jag faktiskt aldrig sett någon sån igen, Spillkråkor och Större hackspettar som liknar denna mycket i kroppsform har jag sett många gånger men inte gröngölingarna.
 
Tyvärr inte så bra kvallite på bilden men det är taget med 80-200 och förmodligen väldigt beskuren, jag minns inte riktigt för det var så länge sedan.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar Besökstoppen

simonpixel - Fotografi
RSS 2.0