Min Canon 7D är död

 
Jag har alltid varit väldigt försiktig med alla prylar som jag äger d.v.s jag har aldrig tappat mobilen, kameran, objektiven eller spillt kaffe över laptopen och jag är rätt så pedant av mig då jag ofta rengör utrustningen efter användning, det har till och med varit så att jag har fått frågan hur gammal är din kamera eller cykel och när jag har sagt "ett x antal år" så brukar jag få som svar "va shit, den ser ju helt ny ut".
 
Så kom dagen när olyckan var framme
 
Men i tisdags så skulle jag fota vid ett vattendrag och det var då allt gick åt helvete rent ut sagt. För att göra en lång historia kort så hade jag kameran på stativet ca 50cm högt och jag skulle sätta mig på huk för att kunna se displayen, då snubblade jag till på några blöta stenar och stativet ramlade i vattnet. I en halv sekund låg kameran och objektivet i 10 cm djupt vatten och när jag fick upp det så stängde jag av kameran så snabbt jag bara kunde och monterade ner den, jag tog alltså bort batterigreppet, batterierna, minneskortet och försökte torka bort vattnet från utrustningen.
 
 
Torka torka och torka
 
Väl hemma så la jag alla lösa prylar på tidningspapper och tog fram rispåsar, torrboll och avfuktaren, ja allt möjligt som kunde dra åt sig fukten. Två dagar senare så försökte jag starta upp den men då var den helt stendöd, sen dess har jag varit inne på fotoforum och försökt hitta en lösning men utan resultat.
 
Man vill ju inte tro att det är sant så i ren desperation försökte jag med hjälp av farsan att öppna upp kameran och se om jag kunde hitta något fel inuti den, jag läste nämligen att ett vanligt fel är att lösa skruvar kan ställa till problem som gör att den inte startar.
 
Inse faktum, kameran är död
 
Tillslut så har jag insett faktumet att kameran inte kommer att starta igen, min gissning är att pågrund av hög ålder så höll inte vädertätningen och det kom in vatten på moderkortet, vilket kortsluter hela kameran. Hade den varit helt ny så tror jag att vädertätningen hade hållit undan vattnet men när vi öppnade kameran så såg vi väldigt tydligt att gummit och tätningen bara vittrade sönder.
 
 
Den sista bilden
 
Efter 7 år och cirka 150.000 exponeringar med min Canon 7D så blir jag tvungen att skaffa mig en ny kamera helt enkelt, drygt men så är det. Det här är den sista bilden som togs med den och då kan man ju undra var det värt det? Nä knappast men förr eller senare händer en olycka när man håller på med fotografering. Tur i oturen är iallafall att det verkar som batterierna, minnsekortet och det nya vidvinkelobjektivet klarade sig.
 
Någon som kan gissa vilken min nästa kamera kommer att bli? ;)
3

Drönare

 
Då har man provat på att köra en lite mer avancerad drönare än den där lilla leksaken som jag har visat tidigare, dock så är den inte min utan det är farsan som har beställt den här men jag kommer nog att få använda den också.
 
Just den här är en "MJX Bugs 2" en lite billigare variant, strax över tusenlappen. Vad jag har förstått genom att läsa recensioner om den så ska den vara väldigt lik de dyrare varianterna med styrningen, snabbheten och gps-funktion med mera men det som drar ner den lite är ju filmkvalitén som påminner rätt så mycket som min actionkamera SJCAM SJ4000. Men det klart någon skillnad måste det ju vara på en som är 6-7 gånger dyrare, lär man sig dock att hantera den här bra så tror jag att man kommer kunna göra en liten film med den i framtiden.
1

Mer jul ge mig

 
När man klär granen så sent som bara två dagar innan julafton så kan man tänka sig att ha det lite juligt även nu efter julafton. Ibland är det lite synd att granen ska ut den 20:e för flera gånger så har våran gran börjat växa så vi skulle säkert kunna ha den ett par veckor eller till och med månader efter julen, men man kan ju inte ha en gran året om haha.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar