Samlas inför flytten

 
Nu är det tydligt att alla fåglar samlar ihop sig inför den stora höstflytten, de senaste gångerna som man har varit ute och fotograferat fåglar så har de blivit fler till antalet hela tiden och det är mest grågäss, vitkindade gäss och starar som jag har sett då.
 
Jag hoppas verkligen att det kommer bli lite tid över för att åka till några fågelställen nu i höst och se om man kan få se något ovanligt, än så länge har det ju inte blivit så och de senaste gångerna har jag missat flytten helt och hållet på grund av dåligt väder, det verkar som att det dåliga vädret är på gång nu igen men nån gång måste man väl få ha lite tur också.
Natur - djur - fåglar

Slutet på sommaren

 
Då börjar det närma sig slutet på sommaren och det är ju verkligen något som märks, inte minst på avsaknaden av blommor och fjärilar utan även på vädret, från att ha varit 32+ grader och sol till 14+ grader och regn.
 
Inte för att jag kommer att sakna den extrema hettan som har varit den här sommaren, det är jag kanske rätt så ensam om men jag tycker om att kunna ha en tunnare jacka på mig, speciellt när man är ute och fota och behöver ha lite prylar på sig som är nära till hands.
 
Men blommorna, fjärilarna och alla de vackra sommarfärgerna kommer man nog att sakna lite, fast å andra sidan så är det ju rätt så härligt att vi har olika årstider, det skulle nog vara väldigt tråkigt att bo på ett ställe som har exakt samma klimat hela tiden. Hoppas bara att extremvärmen inte tog kål på all växtlighet så att man kan få lite vackra höstbilder också.
Natur - blommor - sommar
1

Sälsafari

 
Igår så blev det en sväng över till Öland - Eckelsudde med farsan, vi hade planerat att åka tillbaka dit tidigare men i och med fel vindar, Ironman och annat så har det inte blivit av för ens nu. Den här gången så gick vi längre ut på udden i hopp om att komma närmre både fåglarna och sälarna.
 
Det fungerade, efter en promenad på cirka en timme så var vi framme och lyckades komma betydligt närmre än förra gången utan att för den delen skrämma iväg dem. Första bilden är lite rolig då jag såg skarven i kameran och försökte följa den med telet en stund och sen i bakgrunden så fick jag se någoting annat hehe.
 
Som vanligt när vi ska ut och fota fåglar så blir det även en hel del annat som blir fotat, ibland blir det allt förutom just fåglar men den här gången blev det både och, nu ska jag bara få lite tid över för att gå igenom och rensa de nya fotomapparna så kan det nog tänkas dyka upp lite fågelbilder här ifrån också.
Natur - djur - sälar - Öland
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar