Nytt vidvinkelobjektiv!

 
Nu blir det att lägga kit-objektivet på hyllan när jag äntligen har skaffat ett riktigt bra vidvinkelobjektiv! Jag har faktiskt funderat på ett vidvinkel i flera år men har inte kunnat bestämma mig för vilket jag ska köpa eller om jag verkligen behöver ett sådant.
 
Men det har hänt rätt så många gånger att jag har känt att det vore bra med en sån glugg och när jag började kika runt på det så hade jag bestämt mig för ett Tokina 11-16mm f/2.8 men tyckte att priset var lite saftigt ca 8.000kr när det först kom i Sverige.
 
Sedan så väntade jag lite för länge så det började ryktas om en uppdatering på det objektivet som var Tokina 11-16mm f/2.8 DX II, och då tänkte jag att det var lika bra att vänta på det men även det var rätt så dyrt så inte för ens nu tyckte jag att det var dags att slå till.
 
Den första och nu den nya har vunnit många priser från de stora företagen som bestämmer vem som ska få sådana priser och just det här objektivet har rankats till ett av dem bästa i klassen "ultra-vidvinkel" så jag har så klart höga förväntningar och tror att jag har valt helt rätt och köpt det vid rätt tidpunkt.
 
Jag hoppas på att kunna testa det nu i helgen om bara vädret tillåter det, det har regnat väldigt mycket nu och det är ju inte så roligt att vara ute och fota i ösregn precis.
3

Ovanlig fågel i Sverige

 
Det har blivit många fotohelger på raken nu både i varmt vårväder och i kallt aprilväder med snö, men oavsätt väder så är det lika kul endå att få fotografera natur och vildliv, det är ju något som man faktiskt kan göra året om.
 
Jag har märkt att det bästa stället för att kunna se och fota vildliv är där det finns vatten, både vid havet och vid små sjöar eller där jag var i helgen där det fanns dammar. Jag hade inte varit vid det stället på många år men nu så har jag och farsan åkt dit några gånger den här månaden och det har gett resultat.
 
Det var väldigt mycket fler fåglar där än vad det brukar vara och det verkar ha blivit ett stället för gråhäger att häcka då vi såg ca 40-50st på en och samma plats. Efter ett tag så fick jag se något som jag aldrig hade sett förut och det tog några sekunder att fatta vad det var för något.
 
I efterhand så har jag googlat mycket och kommit fram till att det måste vara "Ägretthäger" en fågel som är väldigt ovanlig i Sverige, den har setts till här några gånger och år 2012 var de det första häckande paret på Gotland. Det kanske är så att det här blir det andra för det ser ut som att det paret som jag fotade har sin häckningsdräkt på sig.
 
Det var verkligen superhäftigt att få se något så exotiskt och nytt i fågelväg, annars brukar det bara vara vanliga fåglar som man ser ute i naturen.
2

Hagbyån

 

Det blev mycket fotande förra helgen och en av dagarna tog jag och farsan bilen och åkte långt in i de djupa småländska skogarna för att se om vi kunde hitta vatten att fota, som tex en bäck eller en å och efter ett tag så kom vi fram till ett ställe som hette Hagbyån och det lät ju lovande.

Men samma sak hände som vid Kalmar Dämme, d.v.s det började att snöa så klart. Man kände sig som Kalle Anka på julafton när han försöker fota den där hackspetten haha, jag vet inte varför men varje gång man tar fram kameran ur väskan så vänder alltid vädret från att ha varit fint till att bli katastrof, det måste vara lagen om all jävlighet som slår till.

2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar