Fritera mat

 
I början av månaden när jag fyllde år så fick jag en fritös i födelsedagspresent av föräldrarna och det blev verkligen en överraskning. Jag sa till dem för länge sen att jag kanske skulle skaffa en sån men det blev att jag fick den av dem istället.
 
Eftersom jag aldrig har friterat innan så fick jag läsa lite på internet och manualen innan jag satte igång men det var ganska lätt faktiskt. Än så länge har jag bara testat den två gånger men det lär bli fler för det blev väldigt gott, jag har hunnit testa att göra egna pommes, chips och bläckfiskringar. Så det blir att kolla upp lite recept och se vad man mer kan hitta på för något att tillaga.
4

Mycket svamp att plocka

 
För en gångs skull så lönade det sig med en tur till skogen för att plocka svamp, i vanliga fall så hittar man ju ingenting eller väldigt lite men den här helgen kom vi hem med ca två kilo. Vi hade lätt kunnat ta dubbelt så mycket men man ska ju kunna använda det också, lite dumt att ta så mycket så man slänger en massa.
 
Det blev totalt fyra olika svampar som tratt, trumpet, den traditionella kantarell-svampen och taggsvamp. Det tog inte så lång tid att rensa så när vi kom hem blev det att tillaga det och njuta mums, och imorgon kanske det blir varma mackor med svampstuvning. 
2

Porträtt i parken del 2

 
Det var ju några veckor sen som jag lade upp del 1 från porträttfotograferingen i parken så jag tänkte att jag kunde visa del 2 idag och detta är alltså det andra stället av tre där fotograferingen blev av. Det första stället vid den lilla blåa bron var planerat från början men det här blev några bilder som togs lite mer spontant när vi gick runt i parken.
 
Jag märkte att ljuset låg ganska bra till och liksom silades igenom träden, sen eftersom jag inte fotar porträtt så ofta så ville jag ju prova på så mycket som möjligt och när jag såg det här ljuset så tänkte jag att det skulle passa bra till motljusbilder. Det blev att jag tog bilderna ganska nära också eftersom det inte var så intressant omgivning plus att här lät jag den som blev fotograferad hålla i reflexskärmen själv, så för att den inte skulle vara med i bild så fick jag stå lite nämre.
1
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar