Regnigt men inte för mycket

 
YR, SMHI och Klart de tre stora vädersidorna som jag brukar kolla på för att få ett hum om hur vädret kommer bli några dagar framöver. Men som vanligt så hade det dunder-fel, alla skrev att det skulle komma mellan 50-70mm regn på 2-3 dagar men nu när dagarna har gått så visade sig att det var cirka 6-9mm.
 
Vilket i och för sig bara var bra för jag var lite rädd för att vi skulle få in kommunens vatten i källaren igen som vi fick för ett par år sedan, men det borde ju vara riskfritt nu.
 
Det finns ju inte så mycket att göra när det är såna här tråkdagar så det blir rätt mycket framför datorn och tv:n, samt ta hand om de hundarna som är kvar när resten av familjen är ca 100 mil hemifrån och tävlar Agility SM i Östersund.

Medan man väntar på fåglarna

 
När jag kommer hem från en fotorunda och kollar igenom mapparna så kommer jag ofta på mig själv att de gångerna som jag har riggat upp stativet och all utrustning och väntar på att en fågel ska landa på en gren som jag har sett den vara på innan så orkar jag sällan bara stå på stället och titta.
 
Utan mellan alla fågelbilderna så dyker det upp lite macro, vatten och natur. Detta tänkte jag lite på sist jag var ute och fotade också, att man får ju inte tappa fokus helt så man missar fågeln när den väl kommer till det stället som man har ställt in telet på. Jag brukar dock alltid vara något meter ifrån utrustningen så det är ju inte så att jag går ifrån allt, men en sekundär kamera är aldrig fel att ha i de lägena så att man faktiskt kan fota lite annat medan man ändå väntar.

Kungsfiskare

 
Idag blev det en liten fotorunda förbi en å som jag har fotat vid några gånger tidigare, både vattenbilder och fågelbilder, det är inte särskilt stort men man kan få se rätt så många fågelarter ändå.
 
Sedan fick jag för första gången se en livs levande kungsfiskare! Det har jag velat se hur länge som helst nu och jag och farsan har åkt på fotoresor till Skåne flera gånger för att få syn på den men då har vi inte sett någonting men som sagt idag vände oturen och vi fick se den, jag fick dock inte så bra bilder då den var väldigt långt borta.
 
Det är en fågel som känns som att den egentligen inte ska vara här, rätt så exotisk med andra ord och det är helt klart en av Sveriges vackraste och coolaste fågel helt klart.
2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar