Hitta nya fotoställen

2012-06-30 @ 20:07:22 | Natur | Kommentarer (6)
 
Idag var jag ute en sväng med fotoutrustningen och cykeln tog jag med mig. För idag var jag vid ett naturreservat som jag aldrig har varit vid innan men det blev bara en kort visit, ca 1 timme eller något sådant.
 
Det blir nog fler vänder dit om man ska få se allting som finns där för reservatet var nämligen 112 hektar så det finns ju förmodligen väldigt många vattendrag och annat som man inte hann se idag, de ska finnas pärlugglor där med och det hade man ju velat se någon gång. 

Grunderna del 1 - iso, bländare, slutartid

2012-06-29 @ 20:10:13 | Fotografering | Kommentarer (4)
Nu så tänkte jag skriva ett ganska lång inlägg om de mest vanliga och grundläggande inställningar som man bör känna till när man ska fotografera och jag kommer att gå in på lite mer saker än bara "iso,bländare & slutartid".
 
Så detta inlägg är främst för nybörjare men kan även tänkas vara ett bra "upprepning/kom ihåg"-inlägg för er som redan kan en del om fotografering.
 
Bländare

Vad är bländare?

 

Man kan säga att bländaren är kamerans ljusöppning och med bländaren kan man välja hur mycket ljus som ska släppas in i kameran. Bländar storleken f/3,5 och f/22 är två exempel på bländarstorlekar och för varje steg halveras ljuset som släpps in i objektivet. En bländare som f/3,5 släpper in väldigt mycket ljus medan en bländare som f/22 släpper in mycket mindre ljus, så eftersom kameran tar in mycket ljus med bländaren f/3,5 kan man ta bilden med en kort slutartid och med bländare f/22 blir det längre slutartider.

 

vad är skillnaden på ett högt & lågt bländartal förutom att slutartiden blir kort med f/1,8 och lång med f/22?

 

Det som också skiljer sig är hur mycket av bilden man vill ha i skärpa. Med bländare 1,8 så är en liten del av bilden är i skärpa och med bländare 22 blir stor del av bilden skarp, se bildexempel nedan. 

1/60 f/1.8 ISO100                                                        1/60 f/22 ISO6400

 

Som ni kan se här så använde jag bländare 1,8 vid första bilden och där av boken i bakgrunden. Bokeh betyder suddigt, vanlig norm inom foto. Andra bilden använde jag bländare 22 och fick därför skärpa över hela bilden. En förvirring som ofta kan uppstå är skillnaden på en stor och liten bländare men en stor bländare är till exempel f/1.4-f/1.8 och en liten bländare kan till exempel vara f/22-f/32

 

 Slutartid

Vad är slutartid?

 

För varje gång du tar en bild så används den del i kameran som kallas för slutaren. Slutaren i kameran kan man jämföra med en "lucka" som öppnas när du trycker på slutarknappen och tar in ljus till kamerans sensor sedan stängs luckan "slutaren" och bilden är tagen och lagra på minnet. Så slutartiden är helt enkelt den tiden det som sensorn får ljus för att ta bilden.

1/250 sekund f/1,8 ISO100                                              0,8 sekund f/22 ISO100

 

Här kan ni se skillnaden på den första bilden som är tagen på en tvåhundrafemtiodels sekund det vill säga bilden togs väldigt snabbt och fångade vattnet medan det var i luften. Bild två är tagen på en åttondels sekund och den bilden visar mer hur vattnet rör sig än att fånga rörelsen. 

Något som också är värt att nämna är att slutartiden förhåller sig till bländaren. För att jag skulle kunna ta bild nummer 2 under så lång tid var jag tvungen att välja bländare 22 för att det var så pass mycket ljus ute. Man kan ta använda betydligt längre slutartid när det är mörkt ute. De flesta kameror har en maxgräns på 30 sekunder som en bild kan tas.

 

Tips: Om du ska fotografera något under 1/60 till exempel 1/20, 1/4, eller ännu längre upp till 15 sekunder så bör du använda ett stativ för att undvika "rörelseoskärpa" lite beroende vilket objektiv man har förstås men det är en bra mått att gå efter.

 

Rörelseoskärpa är när du har såpass lång slutartid att dina handskakningar påverkar hur bilden blir därför är det bra att använda ett stativ om du vill undvika suddiga bilder. Men det beror lite på vad du vill förmedla med bilden, till exempel vid ett sportevenemang eller om du fotograferar bilar så kan man vilja ha en drageffekt för att visa att någonting i bilden rör sig fort. 

 

När används korta slutartider?

När du vill att någonting i bilden ska frysas t.e.x en hund eller fågel som vanligtvis inte brukar vara stilla under så lång tid.

 

När används långa slutartider?

Långa slutartider kan användas för att t.e.x visa en rörelse som ett vattenfall eller en bil som kör fort.

Slutartiden ändrar du genom att vrida på ratten som sitter ovanpå kameran, bredvid slutarknappen.

 

Vitbalans & Ljusmätning


Ljuset har många olika färger/färgtoner och i "fotovärlden" brukar man ofta tala om kalla och varma färger/färgtoner och genom att ändra vitbalansen i kameran så kan man ändra från att kanske vara en kall bild till att bli en varm bild. Här nedan ser ni ett exempel på vilka vitbalanser det finns att välja på som alla systemkameror har.

 

Om ni inte ser den röda texten så bra så är det från vänster till höger: Auto, Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent och flash. Ni ser också hur de olika alternativen ändrar bildens färg och känsla.

 

Som mycket annat inom foto så finns det ingen vitbalans som är rätt, utan igen beror det helt på vilken slags känsla du vill ha i dina bilder. Jag tycker att du ska gå ut någon dag och testa de olika inställningarna och helt enkelt testa dig fram.

 

Tips: Jag rekommenderar att du fotograferar i formatet RAW för då kan du ändra vitbalansen i datorn utan att bildens kvalite försämras. Det är väldigt svårt att ändra misstag om man fotograferar i till exempel jpg.

 

Du får upp de olika vitbalansalternativen genom att trycka på knappen WB på din kamera.

 

Ljusmätning

Förutom att ändra vitbalansen så kan du också ändra ljusmätningen d.v.s var ifrån kameran ska mäta ljuset för att få rätt exponering.

 Evaluerande                             Utsnitt                                    Spot                                         Centrumvägd
 
1. Evaluerande: Tar information från en stor del av bilden för att få rätt exponering

2. Utsnitt: Använder ungefär 9% av mitten och baserar ljusinformationen på det.

3. Spot: Mäter ljuset på en lite del av motivet ca 4%.

4. Hämtar information från absoluta mitten och gör sedan en genomsnittlig mätning över hela bilden.

 

Prova dig fram och se vilken du tycker är bäst i olika situationer.

 

Exponeringskompensation


När du fotograferar med kameran inställd på Full Automatik så kan kameran ibland tro att motivet du vill fotografera är mycket ljusare/mörkare än vad det egentligen är. För att ta kontroll över kameran och få bilden så som du vill så använder du dig av "exponeringskompensationen".

Underexponerad -2                                Rätt exponerad                             Överexponerad +2

 

Det finns egentligen inget som heter rätt exponering men bilden i mitten som ni ser ovan tilltalar förmodligen de flesta som skulle välja vilken bild som ser bra ut och vid utskrift skulle den överexponerade bilden vara en katastrof. Men som jag ser det så ska en bild förmedla en känsla och ibland kan en under/överexponerad bild vara ett bättre alternativ för att förmedla din känsla i bilden. 

 

Tips: Inte så mycket tips som en varning egentligen men, om du tänker ta en bild och du väljer att underexponera bilden till tex -2 och du tyckte att den bilden blev bra, glöm då inte att ändra tillbaka exponeringen till 0 igen annars kommer alla bilder efter den första bilden du tog att vara tagna med EV -2. 

 

Problem: Det händer väldigt ofta att det är svårt att välja hur man vill exponera sin bild då vissa partier i bilden kan bli underexponerade och andra partier i bilden blir väldigt överexponerade. Det jag brukar göra då är att ta flera exponeringar både underexponerade bilder och några överexponerade bilder, sen så använder jag redigeringsprogramet Adobe Photoshop för att lägga ihop bilderna så hela bilden blir rätt exponerad.

1. När jag tog första bilden så tyckte jag att molnen var rätt exponerade men marken underexponerad.

2. Den andra bilden jag tog så tyckte jag att marken blev bra exponerad men molnen alldeles för överexponerad.

 

Men genom att ta dessa två bilder så fick jag möjligheten att lägga ihop båda bilderna i Adobe Photoshop, ändra det som jag ville och resultatet blev detta.

 
 ISO

ISO- "Internationella Standardiseringsorginisationen och iso är en internationell norm för exponeringskänslighet.

 

Men vad är iso egentligen?

 

Om din kamera är inställd på Full Automatik "den gröna rutan" så sköter kameran iso-inställningarna åt dig men då finns det en risk att kameran väljer ett isotal som kanske inte alltid är det bästa alternativet. Genom att ändra iso-talet så väljer du hur ljuskänslig kamerans sensor ska vara.För varje gång du höjer iso-talet desto snabbare kan du ta en bild det vill säga att iso-inställningarna är sammankopplade med slutartiden.

 

Fråga: Okej om jag höjer iso-talet och då kan ta bilder snabbare och få bra skärpa på alla bilder, varför fotograferar jag inte alltid med ett högt iso-tal?

 

svar: För att desto högre iso-tal du väljer, desto mer digitalt brus tillkommer i bilden, så man ska alltid försöka hålla så lågt iso-tal som möjligt. Det är helt klart bättre att få en skarp och brusig bild än en suddig och brusfri bild.

 

Bilderna nedan illustrerar ett lågt och ett högt iso-tal

15 sekunder f/9 ISO100                                                1/4 sekund f/9 ISO6400

Här ser ni skillnaden bättre på ISO100 och ISO6400

 

När är det lämpligt att höja isotalet?

* Inomhus

* Sportevenemang inomhus

* Kyrkor "bröllop"

* Utomhus "kvällstid"

* När du tycker att det krävs

 

Tips: Om du ska fotografera i mörka förhållanden men vill ändå hålla nere bruset i bilden. Då ska du använda ett stativ för det ger dig möjligheten att fotografera med långa slutartider utan rörelseoskärpa det vill säga bilden blir inte suddig.

Du ändrar isotalet genom att trycka på iso-knappen på din kamera.


Sådär ja, det var väl lite vad jag hade att erbjuda, jag hoppas att detta inlägg har varit till någon hjälp. Det finns ju såklart massa mer att lära sig inom foto men med detta som grund så kan man börja skjuta. Ha de gött!

 

 


Familjen grågås

2012-06-28 @ 20:28:43 | Djur | Kommentarer (2)
 
De har blivit stora nu, de unga grågässen. Jag har sett dessa nästan dagligen och de har växt snabbt, för bara tre-fyra veckor sedan så var dem som små kycklingar.
 
Dock kanske inte så jätte intressanta att fotografera och de är ganska skygga med för den delen men jag fastnade för den som låg och solade så jag var tvungen att ta en bild på den. Det ser ju bara för gött ut och lika där och sola och sedan få hoppa i sjön.

Här badas det!

2012-06-27 @ 19:12:42 | Djur | Kommentarer (6)
 
Hittade den här lille spillevinken när jag var ute en sväng med kameran innan idag, tur att den var en bra bit bort för annars hade den stänkt ner hela linsen haha nejdå. Men nu tror jag att jag ska ut en sväng igen innan solen går ner.
 
Måste få fota av mig lite så man lugnar ner sig, jag blev nämligen inte så glad för fem minuter sedan när mamma hälde ut allt kaffe som jag hade gjort och väntat på i 30 minuter.

Close - geting

2012-06-26 @ 20:09:46 | Makro | Kommentarer (8)
 
Canon 7D + Tamron 90mm f/2.8
 
Idag har det varit upp och ner hela tiden på "foto-fronten" kan man säga, upp när solen har varit framme och ner när det har regnat haha. Jag var uppe 03:00 idag men då regnade så blev ingen tidigt fotografering, men jag hann vara ute en timme runt tolv och en timme nu vid 7-8 tiden och då fick jag till de här bilderna.

Fråga - inställningar / fotoregler

2012-06-25 @ 20:11:02 | Jag frågar | Kommentarer (9)
 
Intressekoll! - Jag funderade på att skriva ett stort inlägg uppdelat i 2 delar, ett om kamerainställningar och ett om fotoregler. 
 
Jag vet ju att många av er som läser min blogg är fotointresserad och kan väldigt mycket om fotografering men även om den här frågan känns som att den inte rikta sig till er så hade jag hoppats på att det här inlägget kan var till hjälp för både nybörjare och för er som har hållit på med foto på ett bra tag. Iso, bländare, slutartid med mera vet jag ju att många är väl bekanta med men som sagt vi måste hjälpa varandra även om man är nybörjare, medel eller pro.
 
Är det någon som tycker att det skulle kunna vara något intressant?
 
I sådana fall skriv gärna det och skriv gärna andra frågor eller om ni har något annat som ni vill att jag skriver om i dessa inlägg.

Searching and finding

2012-06-24 @ 19:58:25 | Natur | Kommentarer (5)
 
Blev inget inlägg igår det var ju lite drygt men det har varit ganska mycket problem med Blogg Esse på sista tiden tycker jag men så är det ju alltid när man uppdaterar nya saker.
 
Appropå rubriken "Searching and finding", de senaste dagarna så har jag varit lite här och var för att leta efter lite fotoställen och jag kan inte säga att jag har hittat något jättebra ställe men kanske kan bli något ändå. Jag hade gärna velat till ett ställe tidigt imorgon, redan vid 3-4 tiden innan solen går upp men det verkar som att vädret är emot mig så vi får se hur det blir med det.

Glad midsommar!

2012-06-22 @ 19:39:41 | Allmänt | Kommentarer (6)
 
Är så sjukt mätt nu efter all mat som man har ätit under eftermiddagen/kvällen. Det blev allt från grillad fläskkarré med sallad och potatisgratäng till jordgubbar med glass och även lite rabarberpaj, mums haha.
 
Som ni kan se på bilderna så fick vi lite besök av ännu fler hundar så idag var det "bara" tio stycken i trädgården, så det kan bli men ännu är ju kvällen inte över så får hoppas att ni alla har en bra midsommarafton nu! Ha de gött! 

PF#25 Svartvit flugsnappare

2012-06-21 @ 20:11:41 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (0)
 
Man märker ju redan på namnet var dessa små fåglar är kända för "flugsnappare" haha. Vi har satt upp 7 stycken fågelholkar med i trädgården, var av 2 stycken är bebodda av just flugsnappare men det är inte dem jag har fotat för de här bilderna är rätt så gamla, till och med taget med 80-200mm som många av fågelbilderna är. :)

Långa slutartider - Vatten

2012-06-20 @ 17:23:54 | Natur | Kommentarer (5)
 
Igår blev det mycket bättre bilder än i måndags då jag bara hann att ta 11 bilder innan det började ösregna men det var inte det lättast att hitta intressanta vinklar och så, då det här vattendraget har blivit ganska så uttårkat tror jag spenderade 1,5 timme i och vid vattendraget.
 
Vilket förvisso gör så att jag kan vara där annars så brukar det vara såpass mycket vatten så man inte kommer åt att fotografera överhuvudtagen. Nu ska jag ut och leta nya ställen inom några mils radie, får allt hoppas att jag finner något nytt och intressant. Ha de!

Lilla snigel akta dig

2012-06-19 @ 20:32:10 | Makro | Kommentarer (3)
 
Idag har det hänt väldigt många roliga och chockerande saker men jag tror jag bara berättar det mest intressanta. Jag gick ut en sväng tidigare idag vid 12 tiden för att fotografera lite spontant och efter en timme så begav jag mig till ett annat ställe där jag också brukar fota och numera är det väldigt högt gräs där.
 
Jag såg en lite fågel vid ett träd men hann inte att ta en bild och med lite erfarenhet så har jag lärt mig att väntar man ett tag så brukar de komma tillbaka till samma träd så jag stod där i cirka 5-10 minuter och plötsligt så känner jag något vid mitt högra ben och jag hann inte ens tänka på var det kan ha varit för något men när jag kollade ner så var det en orm? En katt? Nej det hade man ju kunnat tro först men det var faktiskt en grävling!
 
Haha så i ren reflex så sprang jag åt ena hållet och grävlingen blev förmodligen lika förvånad den och sprang åt det andra hållet. Man var ju verkligen chockad sekunderna efteråt och det ironiska är att jag har aldrig sett en "levande" grävling innan så att få träffa en sån på ett sånt här sätt var ju lite roligt.

Crappy day

2012-06-18 @ 19:39:07 | Makro | Kommentarer (6)


Dessa bilder på den underliga blomman var dock tagna igår, det var en bra dag men denna dag alltså usch, inte kul...

Jag var nyss ute och fotograferade men det blev bara 50 minuter vara av 30 minuter gick till att prova olika fotovinklar och inställningar. Sedan när jag väl hade hittat några intressanta ställen så började jag fota och efter ca 20 minuter så tyckte jag att bilderna inte blev så bra som jag hade velat och det var svårt att få stativet att stå bra då jag var bland en massa små klippor vid ett vattendrag.

Men eftersom jag fastnade för det här stället så tänkte jag att något bra måste jag ju få till så jag ska inte ge upp och vad händer då? Jo det börjar ju såklart att ösregna så fotograferingen var helt bortkastad, kul kul.

Tips - 2 av världens bästa fotosidor

2012-06-17 @ 19:50:00 | Tips | Kommentarer (3)
Klicka på bilderna för att komma till sidorna!

Jag verkar vara väldigt sugen på att tipsa om en massa saker nu för tiden, men det har ni väl ingenting emot eller? Så idag ska jag tipsa om två av världens bästa fotosidor för inspiration, här finns de bästa fotograferna i världen! 500px & 1x heter sidorna, så gå in där och låt dig inspireras.

Idag blev jag medlem på 500px men jag har inte hunnit ladda upp så jättemycket ännu men här! är min profil i fall att.

Tips - Djurfotografering 9 min video

2012-06-16 @ 19:24:15 | Fotografering | Kommentarer (7)Sådär ja! Efter år med frågor om jag kan ge tips i djurfotografering så har jag nu gjort en liten video eller ja liten och liten, över nio minuter blev den tydligen hehe. Hoppas att det är någon av er där ute som lär sig något nytt och skriv gärna vad ni tyckte.

PF#24 Kråka

2012-06-15 @ 19:53:52 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (2)


En av de vanligaste större fåglarna som många kanske tycker är tråkiga att fotografera just därför att dem är så vanliga, jag är också en av dem som tycker att just kråkor är lite sådär kul att fota haha. Dock så är detta en av mina bättre fågelbilder, skärpan är grym och bakgrunden väldigt passande till den svart/gråa färgen.

Jag har för mig att jag vann en tävling med just den här bilden, kanske därför jag tycker om den lite mer då hehe, taget med 80-200mm som många andra. :)

Dayviews?

2012-06-14 @ 20:02:13 | Jag frågar | Kommentarer (3)


Skulle bara höra med er läsare om ni fortfarande lägger upp bilder och är aktiva på Bilddagboken som numera heter Dayviews. Jag var aktiv med ett annat konto när det då hette  Bilddagboken men sen har det varit väldigt fram och tillbaka men nu för ett tag sen, när jag såg att det fanns "grupper" så blev det hela lite roligare och intressantare.

Ni får gärna ta er en titt på min profil på Dayviews som finns här! Ni kan ju också lägga till mig som vän om ni är aktiva och mitt enda krav egentligen är att man är fotointresserad och det vet jag ju att ni läsare är.

Fråga: Finns ni fortfarande på Bdb/Dv?

Överblick - Tamrac expedition 8x

2012-06-13 @ 19:58:33 | Övrigt | Kommentarer (0)
Jag skrev ju igår att jag skulle visa fler bilder och skriva lite mer så här kommer inllägget om "Tamrac expedition 8x" som väskan heter.Bild 1: Så ser ni att man kan ha ett trebensstativ och på sidorna finns det fack för enbensstativ eller om man har objektiv/tygväskor som man kan få med vissa objektiv som man köper så kan man också ha dem där.

Bild 2: Är de två första facken bredvid trebensstativet och där kan man ha 6st batterier och 8st minneskort, går ju att ha fler där om man vill.

Bild 3: Ett fack för bärbar dator 17" med tillbehör som laddare och andra kablar samt övrigt.

Bild 4: Det stora facket när man öppnar väskan och ja som ni ser så finns det gott om plats. Jag lade i allting som jag äger just nu och ändå finns det luckor kvar att fylla om man skulle haft mer utrustning som t.e.x blixtar och batterigrepp med mera.

Utrymmet är något som jag verkligen inte kommer att klaga över, jag kommer antagligen aldrig behöva ta med mig allt jag äger men det är ju alltid bra att utrymmet finns ifall att.

Lite presenter

2012-06-12 @ 17:02:21 | Allmänt | Kommentarer (4)


Förutom fina vykort och pengar så fick jag även 6x glas och en ny fotoväska, modell större som ni kan se men jag har ofta kommit hem och tjatat och jag hur jobbigt det är att ha 5 stycken olika väskor på sig så den här kommer ju att passa ypperligt.

Jag tänkte ta lite fler bilder på den och skriva om väskan i ett enskilt inlägg som kommer upp antingen senare ikväll eller imorgon.

Jag har tagit studenten! 2012!

2012-06-11 @ 20:11:11 | Allmänt | Kommentarer (8)


Jajemen nu var det dags för mig också att ta studenten och våran klass var nog den enda som hade en sjukt bra dj på flaket haha, det var verkligen grymt bra firande! Som jag skrev på Fb/Twitter, var ni nu än följer mig på "Jaha nu var studenten avklarad nästa hållplast" skrev jag lite ironiskt, men samtidigt så är det ju ett nytt kapitel.

Kommer nog visa imon eller inom kort en sak som jag blev extremt glad över, och som jag har saknat och kommer att ha sjukt stor nytta för under mitt fotograferande, håll utikik! :)

John Bauer - Balen

2012-06-09 @ 11:59:21 | Porträtt | Kommentarer (4)


Tänkte att jag kunde ta och visa lite bilder från balen igår och här är dem. Tyvärr så blev det inte så många då det regnade hela tiden men några bilder blev det allt, tur att man har en vädertätad kamera.

PF#23 Häger

2012-06-07 @ 19:51:35 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (3)
Häger? Det måste ha varit en hägring.

Hägrar är ganska skygga fåglar så som många andra fågelarter men det är nog därför jag inte har fått så många och så bra bilder på dem ännu men dessa bilder är också tagna med 1000D och Canon 80-200, hade jag haft mitt Sigma 150-500mm den gång så hade jag ju kommit betydligt nämre. Men det är bara att hoppas på att få se fler så man kan få ta bättre bilder på dem.

And by the way... jag håller ju fortfarande på med filmen om "Djurfotografering" men har gjort ett lite smakprov än så länge som ni kan se här!

High dynamic nationaldag

2012-06-06 @ 19:36:16 | Natur | Kommentarer (6)


Härligt väder det har varit under nationaldagen, såpass att jag har varit ute flera timmar och försökt få till hdr-blommor. Det var inte det lättaste kan jag säga, när man ska försöka ta tre stycken identiska bilden samtidigt som det blåser haha.

Filmtävling på G!

2012-06-05 @ 19:55:24 | Tävlingar | Kommentarer (3)


Tänkte att jag skulle ta och tipsa om en tävling för er som gillar att filma. Just nu så har Stockholms filmfestival och Nikon en tävling som heter "Nikon filmfestival" som går ut på att man ska skicka in en kortfilm som max får vara 160 sekunder och temat är, "I AM IN MOTION". Vill ni läsa mer om tävlingen så kan ni gå in här!

@Twitter

2012-06-04 @ 19:39:21 | Allmänt | Kommentarer (1)


Klicka på bilden för att komma till min profil på Twitter! Jag vill inte påstå att jag är über-aktiv men där länkar jag till en massa saker som jag aldrig lägger upp på bloggen, som till exempel nya fotonyheter, youtubeklipp, diskussionsfrågor med mera.

These pictures describes how I feel

2012-06-03 @ 20:22:24 | Allmänt | Kommentarer (1)


Som sagt väldigt beskrivande/målande bilder över hur det känns i huvudet nu efter att ha jobbat hela dagen med att bli klar med det sista ämnet.

Snart ny vecka!
Men den här veckan som kommer nu hoppas jag att jag ska hinna med bloggen lite mer än vanligt. Den senaste tiden har ju kanske varit lite sisådär, men som sagt nästa vecka kanske det blir en liten överaskning, kanske en liten "video". vem vet?

Magic flowers

2012-06-02 @ 21:02:29 | Makro | Kommentarer (4)


Jag var ute för någon dag sedan och tänkte att jag skulle leta rätt på några blommor som jag förmodligen inte hade fotograferat förut och det gjorde jag minsann men jag fick gå igenom den värsta terrängen för att hitta dem hehe. De ser ganska inte så jättesmå ut kanske men de är tagna med macrogluggen så det var dem.

Imorgon är det sista dagen för att lämna in alla uppgifter med för betygen sätts ju snart, hoppas att jag får in alla uppgifter bara så man får sitt slutbetyg till studenten nästa vecka. Gäller att ligga i nu! :)

Naturens barnkammare

2012-06-01 @ 19:38:48 | Djur | Kommentarer (2)


Jag tror aldrig att jag har sett så många ungar som idag, menar förstås djurens ungar. Bara idag har jag sett andungar, knipungar, skatungar, kråkungar och gåsungar. Märks att vädret är på topp med andra ord förutom nu då för nu ösregnar det hehe.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar Besökstoppen

simonpixel - Fotografi
RSS 2.0