Som många gånger förut

 
Som så många gånger förut så blev det återigen en tur över till den stora ön "Öland" i hopp om att kunna fota lite fåglar men som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så missade jag fågelflytten det här året eftersom det regnade hela tiden men så lite fåglar som det är nu har jag aldrig varit med om det var i princip helt tomt.
 
När vi åkte hem så hade vi iallafall turen att slippa alla köerna dit eftersom det är skördefest där nu. Åker jag dit igen i år så får det väl bli att man fotar något annat än just djur, t.ex. landskap, det brukar ju var rätt så fint där på vintern också så man får väl vänta på den och sedan på våren.
2

Svampar!

 
Min favoritårstid och macroobjektivet lagat, kan det bli bättre! Att fotografera svampar med macrot har jag väntat på väldigt länge och nu är det dags för det, hela skogen kryllar av fantastiska motiv som bara vill bli fotograferade.
 
Men även om det finns många svampar så är det inte helt lätt att hitta de rätta som passar bra till foto, det kan ju både vara att de är gamla eller att det är insekter som har ätit upp stora delar av svamparna eller så är de inte så fina rent allmänt, men när man hittar de som passar på bild så blir det väldigt bra.
 
Som ni säkert kan se så har jag provat väldigt många och olika redigeringar på de här bilderna och det är för att jag ville få dem mer mustiga eller vad man ska säga plus att det är väldigt kul att leka runt i Photoshop.
31

Mitt tamron är lagat!

 
Nu äntligen så är mitt Tamron tillbaka och lagat eller ja "änligen" var väl att ta i det var ju bara trasigt i två veckor och det tog bara en vecka på verkstaden men det känns som lång tid att vara ifrån den gluggen.
 
Det svider ju lite i plånboken men det var ju bättre att få det lagat än att köpa ett nytt, för ett macro måste man ju bara ha hehe. Det stämde väldigt bra med det som jag hade läst på olika forum att oavsätt fel så brukar priset på lagning ligga runt 50% av vad den är värd så ja 1800kr är ju rätt så nära.
 
Nu hoppas jag bara att den håller i 6 år till åtminstone, det var så länge jag hade haft den innan den gick sönder. Felet var som jag trodde d.v.s något med bländaren så de bytte ut hela bländarenheten, typ en tredjedel av gluggen med andra ord.
1
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar