Var med i tidningen

2012-08-31 @ 21:14:34 | Allmänt | Kommentarer (2)
 
Det slog mig nu att jag har nog glömt att berätta för er läsare att jag var med i tidningen för ett tag sedan, någon gång i juni var det. Jo visst jag hade ett mail från Barometern i inkorgen en dag och de frågade mig om jag ville bli intervjuad angående bloggen, Barometern är för övrigt en lokaltidning i Kalmar län och jag har för mig att det är den största.
 
Inte så värst märkvärdigt egentligen kanske men jag tyckte att det var väldigt roligt att få vara med där och man fick även tipsa om tre bloggar och då tänkte jag att, nej nu ska jag inte bara välja bloggar som är jättestora för då är det ju inget bra tips om alla redan känner till det.
 
Det ska gå att förstora bilden, vet dock inte hur bra texten syns, det är lite sisådär med det så jag tipsar även om de bloggarna här på bloggen. De tre bloggarna som jag tipsade om var: Sanders, Michaelas och Sofias!

Fototävling hos Elin

2012-08-31 @ 12:09:00 | Tävlingar | Kommentarer (4)
 
Nu har Elin en fototävling i samarbete med Tvspelsweb och man kan vinna en kamerarem! Om jag skulle vinna så skulle jag lätt vilja ha en rutig röd/blå som den här!
 
Tävlingen hittar ni här!
 
Update: Jag blev finalist nummer 5, rösta gärna på mig här!

Tips - Fotografera droppar på cd

2012-08-30 @ 19:08:17 | Fotografering | Kommentarer (2)
 
Det är ganska många som har frågat mig hur jag har gjort när jag har fotograferat droppar på cd-skivor så nu tänkte jag göra ett inlägg om det.
 
Vad behöver man?
 
1. En cd-skiva.
2. Kamera och stativ.
3. En fjärrutlösare eller tidsinställning på kameran.
4. Ett mörkt rum. Jag tycker det blir bäst effekt med ficklampan då.
5. Vatten och något att lägga dit dropparna med, t.e.x fingrarna, penspets eller så tycker jag att sprutorna som ni ser på bilderna är väldigt praktiskt att använda, förstår att inte alla har det men vad som helst funkar.
 
 
Inställningar:
 
* Iso 100-200, alltså lägst iso-tal beroende på kameramodell.
* Bländare, experimentera mellan störst och lägst, t.e.x f/2.8-22.
* Slutartid, snabbast 1 sekund för att hinna lysa med lampan.
* Kameran inställd på fjärrutlösare eller tidsinställning 2-10 sekunder.
 
Sedan är det bara att experimentera med lampan så mycket man kan för att få fram lite coola effekter, man kan t.e.x lägga lampan och låta den lysa på ett specifikt ställe, eller så kan man välja en längre slutartid och lysa från olika håll.
 
Jag har även märkt att effekten kan variera beroende på hur man hållar lampan, det kan vara ovanifrån eller sidleds. Hoppas att inlägget var till någon nytta för er!

Gårdagens besökare

2012-08-29 @ 20:34:29 | Djur | Kommentarer (4)
 
Igår när jag stod i köket och skulle göra några mackor så stod jag och kollade ut över trädgården och då får jag se den här lilla besökaren, sittandes på marken och äta något. Jag sprang då upp och hämtade kameran och telet för att se om jag kunde få någon bild på den med då hade den redan sprungit upp i ett träd och då blev det ju såklart svårare.
 
En annan sak som jag kom och tänka på det är, "finns det något forum" för blogg.se, eller varför kan de inte skriva på förstasidan vad som är osakerna till alla problem och när de ska återgärda det? För nu när jag skulle skriva det här inlägget så tog det mig ca 1 timme innan jag kunde lägga upp det, börjar bli extremt trött på detta nu och jag har sett några stycken som har gått över till andra bloggar på grund av alla problem.

Tävling hos Linnea

2012-08-28 @ 19:05:00 | Tävlingar | Kommentarer (1)
 
Nu är det en fototävling hos Linnea i samarbete med Tvspelsweb och jag valden den här bilden på temat "din bästa bild", det är ju givetvis svårt att välja ut det men det här är en av mina favoriter i alla fall.
 
Om jag skulle vinna så skulle jag vilja ha detta, cirkulärt polarisationsfilter och en step down ring. Tävlingen avlutas redan imorgon kl 19.00 så var med du också, tävlingen hittar du här!

Filmtips - Big Boys Gone Bananas

2012-08-27 @ 20:06:55 | Filmtips | Kommentarer (0)
 
Den här kategorin heter filmtips men jag tycker även att dokumentärer som jag också tycker om väldigt mycket går under den här kategorin.
 
Jag såg nyligen "Big boys gone bananas" och den var helt klart sevärd! Den handlar om filmaren Fredrik Gertten som gjorde en dokumentär om fruktföretaget Dole där han avslöjade att de som arbetatde för Dole hade blivit sjuka av gifterna som de använder på frukterna.
 
Det här är egentligen den andra dokumentären om det ämnet då den här dokumentären handlar om hur allting gick till när de skulle publicera det. Hur Dole tog till fula knep med sin makt för att tysta yttrandefriheten.
 
Dokumentären finns i ca 1 månad till på SVT-play som ni hittar här!

CD - droppar

2012-08-26 @ 19:13:00 | Övrigt | Kommentarer (2)
 
 
Det bästa med att föräldrarna är borta över helgen är att man kan laga mat. lyssna på musik och till och med fotografera när man vill t.e.x på natten när de flesta vill sova. Så det var vad jag hade för mig klockan 23.00-01.00 på natten.
 
Sist jag fotograferade droppar på cd-skivor så använde jag makrogluggen och fotade några få droppar men den här gången så ville jag testa att fotografera helheten och det gick ganska bra det också. Det är i varje fall väldigt roligt att exprimentera med ljuset på olika sätt.
 
Fast jag vet inte vilken bakgrund som blev snyggast av svart eller vit? hmm....

Före & Efter

2012-08-25 @ 20:07:00 | Före & Efter | Kommentarer (2)
 
En ny "före och efter" bild och än en gång blev det en redigering med mycket gröna filter och en viss mystikkänsla, jag vet inte varför men jag gillar antagligen sådana bilder. Detta är faktiskt taget från en filmsekvens också men det kanske märks med tanke på det avlånga 16:9 formatet.
 
Just förtillfället är detta min omslagsbild på Facebook och det var lite roligt att en del tyckte om bilden. Om man kanske skulle testa att ha den här färgskalan fast i film nån gång, man kan ju alltid prova.

Slutartider

2012-08-24 @ 19:50:57 | Fotografering | Kommentarer (8)
 
Många av mina tips som jag har gjort här på bloggen har ju handlat om fotoregler som man ska följa, samtidigt som jag brukar skriva att man ska bryta mot dem. Frågan är bara när ska man bryta eller följa dem?
 
Ett av mina favoritcitat är "There's a difference between knowing the rules and ignore the rules", det kan vara något att tänka på och se på det på olika sätt. Ett sätt att se på det kan ju vara att om man känner till reglerna tillräckligt bra så vet man när man kan ignorera dem och att bilden fortfarande blir bra.
 
Jag glömde bort att gif-animationer var så dålig kvalité så det är därför det är lite konstiga färger här och där men jag tyckte att det var det bästa sättet att vissa skillnaden på bilderna än att ha dem sida vid sida.
 
Vilken typ av bilder gillar ni mest i det här fallet? Lång/kort slutartid?

Illustration in progress

2012-08-23 @ 19:44:30 | Illustrationer | Kommentarer (0)
 
Det var flera månader sedan som jag gjorde någon illustration eller ens lekte med pen-tool och de andra verktygen, men nu är det dags igen med en ny illustration på gång! Får dock se hur den blir, det känns ju alltid lite avigt när man har haft ett uppehåll.
 
Det ska i alla fall bli intressant att se hur den blir till slut och även om det är någon av er som kommer kunna gissa vem det ska föreställa. Ni brukar vara duktiga på det i vanliga fall men den här personen är kanske inte så jätte igenkänd av er läsare, vi får se helt enkelt.
 
Nu ska jag ta en paus innan värken i fingrarna och handlederna blir värre, och föresten ni som kanske tycker är färgerna är lite konstiga så är det för att jag har gjort bilden lite abstrakt så ni inte ska se allt för mycket av den. Så det kommer vara andra färger på illustrationen när den är klar.

No more butterflies

2012-08-22 @ 20:07:57 | Makro | Kommentarer (7)
 
Är det bara jag som tycker detta eller har det varit förvånansvärt lite fjärilar den här sommaren. Jag minns förra året och året innan det att jag fotade massvis med fjärilar varje dag men nu har jag bara dessa bilder och några få till.
 
Även andras bloggar som jag har läst har väldigt få fjärilsbilder men istället har det tagits desto fler humlor och getingbilder. Kan ju beror mycket på vart man är och fotar förvisso men ja nu är i alla fall säsången över om man kan kalla de för det.
 
Någon som håller med mig?

Grunderna del 2 - Leading lines, filling the frame

2012-08-21 @ 19:39:20 | Fotografering | Kommentarer (5)
Det här inlägget är alltså den andra delen av "grunderna" som jag vet att många av er har väntat på. Ber om ursäkt för att det har tagit så lång tid men hellre sent än aldrig och det tar alltid lite längre tid att göra ett sånt här inlägg och lite mer planering.
 
Den här delen är för er som känner att ni kan det där med iso, bländare, slutartid, vitbalans, ljusmätning och exponeringskompensation. Om inte så kan ni läsa grunderna del 1 -> här!
 
 Tredjedelsregeln - Rule of thirds

Har ni tänkt på detta, att när man är utomhus bland massa människor t.e.x inne i stan där det är mycket barnfamiljer bland annat. Då är det väldigt många människor som ber äldre personer, eller föräldrar som säger till deras barn att när de ska ta en bild så ska de få alla i mitten av bilden. 
 
Inte så konstigt egentligen för så tänker de allra flesta människor som kanske inte är så jätte fotointresserad men då har fotografer och forskare kommit fram till för länge sedan, detta är verkligen ingenting nytt, men att man ska dela in bilden i tredjedelar som bilden nedan.
 
 
Jag tror att ni har förstått vad jag menar redan nu vart man ska sätta sina motiv utefter regeln, d.v.s någonstans där kryssen är för då blir bilden helt plötsligt mycket mer intressantare och inte så alldaglig som när man sätter sitt motiv i mitten.
 
Varför har jag även markerat ut gröna liner horisontellt? Jo för det gäller samma sak vid landskapsbilder att istället för att lägga horisonten i mitten så väljer man att antingen lägga den där uppe eller där nere. Oftast så brukar man utgå efter hur molnen är. Är molnen magiskt vackra som de ibland kan vara så ska man visa mer av det, men om molnen ser tråkiga ut så ska man visa mindre av det.
 
Fyll bilden/ramen - Filling the frame

Ett vanligt misstag som många gör är att man lämnar alldeles för mycket utrymme i sin bild som man inte behöver. Om du t.e.x fotar ett porträtt av någon så vill man ju givetvis se personen men vill man verkligen se staketet bakom personen eller lyckstolpen bredvid? Bilden nedan är en beskrivning av vad som menas med att fylla bilden.
 
 
Som ni kan se så är det ju en massa saker som inte behövs för att få fram en berättelse bakom bilden. Min fars halva kropp, staket, järnvägsstolpar med mera. Jag tog till och med bort hopphindret eftersom den inte tillförde något till bilden. Detta beror så klart vilken typ av bild man har tagit men allt för många fotar med vidvinkel och låter alla störande objekt vara kvar på bilden.
 
Ledande linjer - Leading lines

En sak som kan vara väldigt bra att känna till är att våra ögon dras till den ljusaste delen i en bild så därför kan man försöka hitta saker som man får upp ögonen för. Vanligt exempel är när det är mörkt ute och det är tänt inne i ett hus, då dras våra ögon till fönstrena på huset.
 
 
Som ni kan se på bilden så är inte "leading lines" alltid att man behöver fota någonting som är ljusare än allt annat, utan det kan också vara t.e.x vägar som leder våra ögon igenom bilden. Exemplet på det i den här bilden är räcket eller trädbryggan.
 
Mönster - Patterns


Vi dras även till symetriska saker med andra ord "mönster" något som upprepar sig. Jag kan erkänna att jag tar väldigt sällan den typen av bilder så mitt exempel som ni ser nedan är inte det bästa.
 
 
Man kan se ljusen som ett mönster som upprepar sig men jag tänkte mest på stjärnan i bakgrunden som kändes väldigt symmetrisk. Så mönster, saker som upprepar sig är vad den här regeln handlar om och det mest effektfulla är om man hittar ett mönster men att någonstans i det här mönstret är det något som gör att det sticker ut.
 
Exempel: Om man ser fem skyltar som är blåa men sen så är den i mitten röd, även detta går under fotoregeln "mönster" då det blir mer intressant.
 
Inramning - Framing


Genom att skapa bilder genom att använda naturliga ramar som t.e.x träd så kan bilden bli mer intressant och ditt huvudmotiv får mycket mer fokus. Bilderna nedan är några exempel.
 
 
Många gånger kan det kännas väldigt problematisk med en massa grenar när man ska försöka fota någonting som rådjursbilden, men det som var bra var det att det blev en naturlig inramning plus att jag har lagt på en vinjettering som hjälpte till mycket.

Grunderna del 2 är nu slut och jag hoppas verkligen att ni tyckte om den och att ni kanske har lärt er någonting nytt. Om ni undrar varför jag har rubrikerna på Svenska - Engelska är för att det egentligen är engelska fototermer som är ganska svåra att översätta korrekt, det kan låta väldigt konstigt ibland.
 
Skriv gärna vad ni tyckte om inlägg och kom gärna med frågor och förslag om vad ni vill att jag ska tipsa mer om!

Från ljust till mörkt

2012-08-20 @ 19:39:00 | Natur | Kommentarer (4)
 
Igår när jag var ute en sväng med kameran så tyckte jag att det var så fantastiskt ljus i gräset från solnedgången så jag var bara tvungen att försöka fånga det på bild, för det är inte alltid så lätt som man tror.
 
Många av er känner säkert igen det, att man ser väldigt vackert ljus någonstans och sen när man har tagit några bilder så känns det som att man inte riktigt har fångat den känslan som man har när man står och kollar på det. Så man får oftast prova en massa olika inställningar och ta många bilder innan man får någon som liknar det man ser framför sig.
 
Det var lite roligt för mig att testa att ha kvar det mörka så skarpt, för jag brukar oftast lätta upp skuggor och sådant men jag kanske ska låta de vara kvar i vissa fall för att det är ju så det ser ut i verkligheten.
 

TIPS - Youtubekanaler

2012-08-19 @ 17:46:21 | Tips | Kommentarer (4)
 
Idag så tänkte jag tipsa er om några youtubekanaler som jag följer och som jag tycker är väldigt bra, det är både foto och video och jag har valt ut några stycken för det skulle bli lite väl mycket om jag ska länka alla bra kanaler som jag känner till.
 
DigitalRev: Det härliga asiatiska gänget Kai, Lok och Alamby gör recensioner, tester, tips med mera och alltid med mycket humor. Så det är ganska annorlunda med tanke på att de flesta som gör instruktionsfilmer inte har så mycket humor i sina filmer med de från DigitalRev har det! Kanalen hittar ni här!
 
Kelbymediagroup: Huvudpersonerna i den här kanalen är Scott Kelby och Matt Kloskowski som är först och främst väldigt bra fotografer och redigerare men bäst av allt, otroligt bra lärare så jag har lärt mig mycket ifrån deras filmer/böcker. De har några klipp som kallas för The Grid - Blind Critiques som jag ibland har skrivit på bloggen att jag sitter och tittar på. Det är alltså deras tittare som har skickat in bilder för att få kritik på dem och få höra deras åsikter. Kanalen hittar ni här!
 
Achaser: Är kanalen som den begåvade och berömda fotografen Chase Jarvis har. Han visar mycket "behind the scenes" filmer och när han fotograferar men han gör även väldigt bra live-intervjuer med andra fotografer som är väldigt intressanta, de kan vara mellan 1 till 1,5 timme långa. Kanalen hittar ni här!
 

Kanaler för DSLR-Filmning!
 
FenchelJanish2: De gör många guider om just filmning och för att nämna några exempel, hur man får till film-look, hur man kan filma vid olika tillfällen, hur man ändrar färgerna för rätt effekt med mera. De gör även kortfilmer och iso-tester för att visa hur vissa kameror är. Kanalen hittar ni här!
 
Neumannfilms: Den här kanalen liknar ganska mycket den jag skrev om innan men som ni förstår så är ju inte filmerna identiska. Något som dessa har med som jag tycker är väldigt bra, det är en serie på 4 filmer där de beskriver iso, f-stop, slutartid och ja ni vet de vanliga sakerna man lär sig, men eftersom video inte är exakt detsamma som foto så är det väldigt bra att kolla på de filmerna. Kanalen hittar ni här!
 
Sådär ja! Detta var några kanaler som jag följer och som jag ville tipsa er om. Jag hoppas att ni som läser min blogg hittade nån ny kanal som ni blev intresserad av.

Dead flower

2012-08-18 @ 19:42:00 | Makro | Kommentarer (4)
 
Canon EOS 7D + Tamron 90mm f/2.8
@ 90mm - 1/1600 - f/8 - iso800
 
Att även döda ting kan se så vackert ut, eller så gott som död var blomman i alla fall. Vet faktiskt inte riktigt vad det heter när den ser ut så här jämfört med för några veckor sedan när det var en stor och fin blomma.
 
Fast i makro sammahang så är det ju mycket detaljer som spelar roll och inte helheten. Några av er kanske undrar varför så hög iso och slutartid och det är för att det blåste ganska mycket och var ganska mörkt ute, samtidigt som jag fotade på frihand, annars så brukar ju stativ vara det bästa alternativet för makro. 
 
By the way - imorgon kanske det kommer upp ett tips-inlägg.

Photography jokes

2012-08-17 @ 19:39:08 | Allmänt | Kommentarer (3)
 
En liten rolig teori som jag kom på för ett tag sedan som jag tror är en del av "hur man vet" att man har tagit sitt intresse till en helt ny nivå och det är när man börja läsa skämt om sitt intresse, skämt som ingen utomstående skullle förstå sig på.
 
Här kommer några roliga fotoskämt som jag gillar:
 

A fellow bought a Labrador puppy from the pet store and named him Kodak.
That way he could say he owned a Kodak lab.

 

The quickest way to make money at photography is to sell your camera.

 

You’re so dumb, you thought using a UV filter for protection was to prevent Lensbabies.

 

Och till sist en riktigt härlig liten serie -> What the Duck!


Aperture 1.8 & light

2012-08-16 @ 20:20:24 | Natur | Kommentarer (7)
 
Bländare f/1.8 är den som alla älskar, eller ja i alla fall de flesta gör ju det. Jag tror också att alla minns när man köpte sin första kameran och den största bländaren man hade vara f/3.5 "kitobjektivet" och sedan när man hade bestämt sig för att köpa ett 50mm 1.8 så känndes det som att man aldrig skulle använda de andra objektiven man hade, inte sant?
 
Det skulle vara roligt och intressant att testa ett 1.4-1.2 någon gång och se hur det är att fota med. Det finns ju både för och nackdelar med en stor bländare.

Alix i toppform

2012-08-15 @ 19:30:13 | Djur | Kommentarer (4)
 
Yesbox så är det, Alix är i toppform i alla fall fysiskt sen så kanske han behöver över mycket mer men det är ju en annan sak, han får nämligen inte tävla ännu. Jag tror att han måste vara minst 18 månader för att få tävla Agility.
 
Bilderna tog jag för några dagar sedan när mina föräldrar skulle träna Alix och Samo lite grann och eftersom jag inte hade något speciellt för mig och var väldigt rastlös så tänkte jag, ja varför inte hänga med och fota lite.

Fåglar & Moorhuhn

2012-08-14 @ 20:09:35 | Djur | Kommentarer (5)
 
Idag har det varit ovanligt mycket fåglar ute i trädgården och jag kan ju aldrig hålla mig ifrån kameran, så jag sprang in och hämtade den och teleobjektivet. Jag hatar verkligen att missa när/om det dyker upp något fotoögonblick så det är alltid bäst att ha kameran på ON-knappen.
 
På tal om fåglar så när jag letade igenom en låda med spel för några dagar sedan så hittade jag det klassiska spelet "Moorhuhn" som min morfar introducerade för mig för många år sen. Det är superskoj och väldigt beroendeframkallande när man väl har spelat några omgångar.
 
Det är ett Holländskt/Tyskt spel som går ut på att man ska skjuta ner så många kycklingar "egentligen ripor" man bara kan inom 90 sekunder och då finns det 5, 10 och 25 poängare samt lite dolda poäng som man kan finna under spelets gång. Nu har de utvecklat säkert 100 nya varianter av Moorhuhn eftersom det tillhör "casual games", d.v.s väldigt små och lätta spel, nästan som dagens webbspel kan man säga.

Canon 7D Firmware 2.0!

2012-08-13 @ 20:37:33 | Videobloggar | Kommentarer (1)
Bild & ljudkvalitén på grund av en mindre bra kamera...
 
Nu så har uppdateringen kommit som alla Canon 7D ägare har väntat på. Firmware 2.0.0! Det har varit väligt spännande idag att få ha provat en massa nya inställningar som är från kameramodeller som Canon 60D, 5D mark III och 1D X.
 
För er som knappt hör vad jag säger i videon vilket jag förstår för den kameran jag filmade med är verkligen kass, men i alla fall så kan jag sammanfatta mina 3 favorituppdateringar.
 
1. Större bildbuffert, 2. Bättre ljudinställningar och 3. Inget lagg när man zoomar in på bilder och tittar på dem i detalj med joysticken.

Så trött på den där kossan!

2012-08-12 @ 19:33:59 | Allmänt | Kommentarer (13)
 
Jag är så himla trött på den där kossan som dyker upp överallt när man försöker gå in på bloggar som finns på Blogg Esse. Jag vet också att det är många som håller med mig om detta, frågan är bara när de ska fixa det.
 
Det är väldigt tröttsamt när man ska försöka kommentera andras inlägg som man tycker är intressanta men då går inte det och man uppdaterar sidan flera gånger om men det funkar inte heller, det tog mig tre dagar för att lyckas kommentera ett inlägg förut så ofta blir det att man struntar i att kommentera då, inte kul alls.
 
Nästa gång Blogg Esse ska göra några uppdatering så kan jag tipsa om att eventuellt göra en beta och se till att alla buggar är fixade innan man släpper alla nya funktioner. Hoppas vi slipper se kossan i framtiden!

Minikräftskiva

2012-08-11 @ 19:56:17 | Allmänt | Kommentarer (2)
 
Den här helgen så är min familj i Skåne och tävlar och jag är hemma själv med de andra hundarna så jag tänkte passa på att förfira kräftsäsongen lite smått så det fick bli en liten minikräfskiva med kräftor och lite annat smått och gott tilltugg.
 
Nu ikväll sitter jag och funderar lite på om jag skulle ta och göra någon video fast ingen traditionell vblogg utan min tanke var att göra en video om Camera Raw eller "hur jag rensar och arkiverar bilder". Fast som alltid så är det ju ingen mening att göra en video om det inte finns något intresse för det och jag funderar än så länge bara på det så jag lovar inget.
 
Är det nån som är intresserad av att jag gör en Camera Raw-video eller det andra jag skrev?

Teveronika

2012-08-10 @ 19:40:49 | Makro | Kommentarer (5)
 
Detta kanske är den konstigase rubriken ni har sett i ett inlägg om ni inte har sett ett inlägg där bloggaren skriver namnet på en blomma för det är just var den här blomma heter om jag har hittat rätt det vill säga.
 
Det är nämligen sjukt svårt att veta om det är rätt namn, speciellt på växter och när jag letade efter namnet på den här som jag har fotat så märkte jag att den fanns 450 arter i veronikasläktet. Inte så lätt med andra ord då, eftersom det är väldigt många som är så lika varandra men men. Om jag inte har satt namnet rätt så är det i varje fall väldigt vackra och bra motiv att fotografera tycker jag, de är väldigt små och passar bra till macrofotografering.

Klubbmästerskap - Nybro BK

2012-08-09 @ 19:47:00 | Övrigt | Kommentarer (7)
 
Igår kväll var jag på Nybro BK's klubbmästerskap och fotograferade lite när mina föräldrar tävlade med SamoZito och Izo. Det var väldigt länge sen som jag fotade agility men det har ju sin förklaring, för det första så är jag ganska trött på den sporten då det är det enda min familj pratar om hela tiden och under hela min uppväxt har man varit på några hundratals tävlingar och det är inte så roligt att sitta från klockan sex på morgonen till klockan nio på kvällen och vänta tills alla tävlande är klara.
 
För det andra så har det blivit att jag har fått vara hemma och passa de andra hundarna som dem inte tävlar med längre. Ibland är de borta flera dagar om de ska till t.e.x skåne. Men sen jag började fota allt mer så har det blivit lite roligare att vara på tävlingarna då man faktiskt gör något och inte bara sitter och glor.
 
Det är verkligen inte lätt heller att fota den här sporten, först och främst så går det ju undan sen ska man tänka på alla andra element som spelar stor roll i en bild, det svåraste är nog att få en ren bakgrund, det är näst intill omöjligt om man inte väljer att bara fota ett hinder.

Stjärnfilter ger kryssbokeh

2012-08-08 @ 18:09:28 | Natur | Kommentarer (4)
 
Samtidigt som jag köpte en ir-fjärrutlösare till kameran så köpte jag även ett stjärnfilter som jag har hunnit testa lite nu, fast inte på vanliga motiv som lampor och dylikt som ger mest effekt för det känndes alldeles för lätt. Jag vill ju alltid ha lite utmaning och använda min kreativitet som jag har försökt med dessa bilder.
 
Jag märkte något ganska coolt då som jag aldrig har sett på bilder där de har använt just stärnfilter och det var att bokehn fick en slags krysseffekt som ni kan se på mina bilder. Det är egentligen bara den sista bilden som man ser den vanliga effekten på bladen där ljuset blir som små stjärnor. Det gäller bara att använda sin fantasi och kreativitet för att få till lite annorlunda bilder har jag märkt med tiden.

Växtlighet bland bergsklippor

2012-08-07 @ 20:21:04 | Natur | Kommentarer (2)
 
För någon dag sedan när jag var vid det vattendraget som jag brukar gå till och fotografera, oftas vattnet med långa slutartider och så men sist jag var där så kom jag och tänka på en sak. Är det inte rätt så fascinerande att det kan växa i och på stenklippor. 
 
Det klassiska är ju maskrosen som växer igenom asfalten det har nog alla sett någon gång, men det är märkligt hur något så skört kan växa sig igenom något som är så hårt som asfalt.
 
En annan sak med som är ganska gött är att jag vann ett Sandisk 32GB minneskort hos Michaela i söndags så om jag skaffar mig ett batteri till så kan jag filma väldigt mycket med sammanlagt 48GB minne. Hoppas att alla bilder som vann dyker upp på hennes blogg snart, skulle vara kul att se de andra bidragen också.

Tar det lugnt...

2012-08-06 @ 20:36:36 | Allmänt | Kommentarer (1)
 
Ja så här kunde det se ut för några dagar sedan. Sol och härligt väder så man kunde sitta ute med datorn och kolla runt lite på internet medan man åt men idag är det helt tvärtom. Det är nämligen jättedåligt väder plus att jag inte alls är sugen på att göra någoting alls eftersom jag har blivit sjuk och har väldigt konstiga syntom.
 
Ont i örat, svalget och halsen och allt bara på höger sida, det som är ännu konstigare är att mamma har fått exakt samma sak. Jag lästr en lite roliga sak på ett medicinforum med, att det är inte för ens man har ont i svalget som man förstår hur många gånger man sväljer saliv på en dag d.v.s sjukt många gånger och det gör så ont. Så jag försöker bara ta det lugnt och göra klart ett illustrationsjobb som jag har.
 
Som ni ser på bild två så tjatade och gnällde Zigo väldigt mycket för han var också sugen på sallad tydligen haha, men ni som har rasen "Sheltie" förstår nog precis, de är ganska kända för att vara gnälliga.

Different lights

2012-08-05 @ 20:06:54 | Natur | Kommentarer (6)
 
Igår när jag var ute och fotograferade så hade jag redan bestämt mig innan jag gick ut att jag skulle försöka fånga olika slags ljus på bild och det gick väl ganska bra, de två första bilderna har ju ganska stora ljusskillnader. Det är rätt cool att titta i sökaren och ändra några millimeter här och där och man ser när kommer till en gräns där motljuset blir softat.
 
Jag tror att det ibland kan vara bra att bestämma sig vad man ska fotografera redan innan man går ut och ibland bara fota spontant, det är nog variationen som är bäst.

Filmtips - Echelon Conspiracy

2012-08-04 @ 19:54:50 | Filmtips | Kommentarer (2)
Illustration gjord i Photoshop CS5
 
Handling -

Den amerikanska ingenjören Max Peterson får ett paket från en okänd avsändar på sitt hotell och i paketet ligger det en telefon som skickar väldigt märkliga sms, även dem från en okänd avsändare.
 
I meddelandena som han får på mobilen så står det om saker som kommer att hända i framtiden, allt ifrån vilka aktier som kommer stiga till vilken spelautomat som kommer ge vinnst och efter att smsen har övertygat honom så förväntar han sig att bli rik med denna smarta telefon.
 
Säkerhetsagenter från FBI är ute efter vem som sänder meddelanderna då det har hänt med ett gäng andra människor men som nu är döda.
 
Mitt omdöme -
 
Jag tycker om den här filmen väldigt mycket och mobilen som används i filmen är faktiskt reklam för Nokia och om man kollar upp telefonen så får man upp väldigt många och intressanta artiklar om framtida mobiler med avancerad nanoteknik.

Njuter i solen

2012-08-03 @ 13:58:59 | Allmänt | Kommentarer (4)
 
Jag sitter just nu och njuter i solen med en kopp kaffe och kameran, kan det bli mycket bättre? Härligt är det i alla fall och medan jag dricker mitt kaffe kan jag fundera lite på vad jag ska fotografera här näst. Det kanske blir att gå en sväng och se vilka motiv som kommer i min väg.
 
Hoppas ni också har härligt väder!

Macrofotografering i trädgården

2012-08-02 @ 19:54:20 | Självporträtt | Kommentarer (3)
 
Jag skulle egentligen ta mig en lite längre bit idag och fotografera men mina föräldrar håller på att riva huset så... okej det var en överdrift men de lyfter bort, lyfter på och målar om fönsterkarmarna så vi kunde ju inte lämna huset utan fönster.
 
Jag fick alltså stanna hemma, men jag kunde inte hålla mig ifrån avtryckaren så det blev att jag tog lite macrobilder i trädgården istället. Jag passade också på att testa ir-fjärren som jag köpte och den vara väl som jag hade förväntat mig fast jag tror inte räckvidden upp till 8 meter stämmer, snarare 5 meter.

Ett annat perspektiv

2012-08-01 @ 19:48:06 | Övrigt | Kommentarer (12)
 
Idag så ville jag testa att se saker och ting från ett annat perspektiv än vad man vanligtvis brukar göra och jag gillar speciellt den sista bilden för ett sådant slags perspektiv tror jag aldrig att jag har fångat på bild förut.
 
Det är inte heller världens lättaste sak att befinna sig på marknivå och fotografera motiv som bara är millimeter stora plus att de är snabba och vill gärna klättar på en själv hellre än på marken men efter många försök och många knäppta bilder så kom man hem med några bra ändå.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar Besökstoppen

simonpixel - Fotografi
RSS 2.0