Var med i tidningen

 
Det slog mig nu att jag har nog glömt att berätta för er läsare att jag var med i tidningen för ett tag sedan, någon gång i juni var det. Jo visst jag hade ett mail från Barometern i inkorgen en dag och de frågade mig om jag ville bli intervjuad angående bloggen, Barometern är för övrigt en lokaltidning i Kalmar län och jag har för mig att det är den största.
 
Inte så värst märkvärdigt egentligen kanske men jag tyckte att det var väldigt roligt att få vara med där och man fick även tipsa om tre bloggar och då tänkte jag att, nej nu ska jag inte bara välja bloggar som är jättestora för då är det ju inget bra tips om alla redan känner till det.
 
Det ska gå att förstora bilden, vet dock inte hur bra texten syns, det är lite sisådär med det så jag tipsar även om de bloggarna här på bloggen. De tre bloggarna som jag tipsade om var: Sanders, Michaelas och Sofias!
2

Fototävling hos Elin

 
Nu har Elin en fototävling i samarbete med Tvspelsweb och man kan vinna en kamerarem! Om jag skulle vinna så skulle jag lätt vilja ha en rutig röd/blå som den här!
 
Tävlingen hittar ni här!
 
Update: Jag blev finalist nummer 5, rösta gärna på mig här!
4

Tips - Fotografera droppar på cd

 
Det är ganska många som har frågat mig hur jag har gjort när jag har fotograferat droppar på cd-skivor så nu tänkte jag göra ett inlägg om det.
 
Vad behöver man?
 
1. En cd-skiva.
2. Kamera och stativ.
3. En fjärrutlösare eller tidsinställning på kameran.
4. Ett mörkt rum. Jag tycker det blir bäst effekt med ficklampan då.
5. Vatten och något att lägga dit dropparna med, t.e.x fingrarna, penspets eller så tycker jag att sprutorna som ni ser på bilderna är väldigt praktiskt att använda, förstår att inte alla har det men vad som helst funkar.
 
 
Inställningar:
 
* Iso 100-200, alltså lägst iso-tal beroende på kameramodell.
* Bländare, experimentera mellan störst och lägst, t.e.x f/2.8-22.
* Slutartid, snabbast 1 sekund för att hinna lysa med lampan.
* Kameran inställd på fjärrutlösare eller tidsinställning 2-10 sekunder.
 
Sedan är det bara att experimentera med lampan så mycket man kan för att få fram lite coola effekter, man kan t.e.x lägga lampan och låta den lysa på ett specifikt ställe, eller så kan man välja en längre slutartid och lysa från olika håll.
 
Jag har även märkt att effekten kan variera beroende på hur man hållar lampan, det kan vara ovanifrån eller sidleds. Hoppas att inlägget var till någon nytta för er!
2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar