Mer till metallsökaren

 
För cirka en vecka sen så skrev jag ju om att jag hade köpt en metallsökare och nu är det bara 9 dagar kvar tills att jag får använda den. Men under tiden som jag har väntat på det så har jag läst på lite och kollat på youtube, då har jag förstått att man behöver en till sak.
 
En Pinpointer, en sådan som är på bilden med andra ord, kan vara lite svårt att veta vad man ska med en sån till om man aldrig har sett den förut men enkelt förklarat så använder man metallsökaren för att identifiera saker på ca 30-40cm radie så om man söker efter någonting som är väldigt litet så är det alldeles för grovt, då behöver man en pinpointer som är mer detaljerad som hittar saker på 3-5cm radie istället.
 
Så istället för att leta reda på en sak som tar 10 minuter så kanske man kan hitta det på 2 minuter med en sådan, det ska bli väldigt intressant att testa det på riktigt sen, jag vet ju inte ens om jag kommer göra några roliga fynd än, det vet man ju aldrig i och för sig. Metallsökaren var ju ganska så dyr men som tur var så hittade jag den här pinpointern väldigt billigt, fast båda sakerna hade kunnat kosta betydligt mer beroende på märken och kvalité, verkar inte finnas något pristak, lite som kameraprylar hehe.

Skogstokiga hundar

 
Jag satt nyss och kollade igenom lite fotomappar som jag nyligen la in på datorn men som jag inte har hunnit kolla på förens nu. Det visade sig att jag hade rätt så många fler bilder från olika skogspromenader med hundarna hehe, men nu var det ett tag sen som vi var ute och gick en långpromenad med dem faktiskt.
 
Hittade en cool fjäder med den gången, vet dock inte vilken sort den tillhör mer än en rovfågel då förstås. Nu blir det i varje fall en god kopp kaffe och fortsätta redigera lite bilder.
2

Metallsökare

 
För ett tag sen så införskaffade jag mig en metallsökare eller metalldetektor som det också kallas. Jag vet inte riktigt vad som gjorde mig sugen på att köpa och använda en sån egentligen, kanske har man blivit lite påverkad av det amerikanska metallsökar-programmet som brukar gå på tv då och då haha.
 
Nä men det ska bli riktigt kul och se om man kan hitta några fynd, det blir säkerligen mycket skräp men det beror ju på vart någonstans som man söker. Det är dock lite drygt att vänta på att få använda den, det är väldigt mycket regler att förhålla sig till med en sån här, i alla fall om man ska använda den i Sverige.
 
Så skickade in ansökan två månader innan, så att länsstyrelsen skulle få tid på sig att godkänna eller avslå, jag har läst att det har tagit upp till ett halvår för en del, så ja nu är det 3 veckor kvar innan jag får använda den så får väl läsa på manualen och lite så medan man väntar.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar