Tea party

 
Man blir så himla trött på att resten av familjen ska ha sådana jobb där de träffar många människor, eftersom att det resulterar i att de ofta blir förkylda och då blir ju så klart jag det också, pisstråkigt är det! Det var ju bara två månader sen sist men som tur är så har man ju inte blivit sängliggande det här gången i alla fall.
 
Jag vet inte riktigt varför men det blir alltid rätt så mycket te-drickande när jag är sjuk, kanske är för att det passar speciellt bra när man har ont i halsen och så. Eftersom man inte behöver vara i sängen hela dagarna som det kan bli ibland så kan man ju fortfarande vara lite kreativ och fota bilder inomhus och experimentera med lite ljus, är ju rätt så bra den här årstiden med då det blir mörkt så tidigt.
2

Ekorren satt i fågelhuset

 
Den här ekorren skalar inte kottar i granen när det finns mat helt gratis framför ögonen haha. Varje vinter så har vi nästan dagligen 1-3 ekorrar i trädgården och ibland även på sommaren men nu är det lite mer aktivitet när vi har ställt ut fågelhuset med en massa mat. 
 
Den hade så fullt upp med att käka så jag fick möjlighet att ta rätt så många bilder innan den försvann upp i ett träd, den började faktiskt att slåss med en hakspett som inte tyckte att det var så roligt att ha ekorren i sin närhet men det fick jag tyvärr inte med på bild.
1

Apptips - 300 svenska fåglar

 
Det kändes som att det var väldigt länge sen som jag gjorde något "allmänt tips-inlägg" så det hade jag tänkt göra nu för den som är lite fågelintresserad.
 
I år har jag fotograferat väldigt mycket fåglar och efter ett tag så kan det vara svårt att hålla reda på alla arterna, vilka har man sett och vilka har man fotat och jag har inte riktigt hittat någon bra lösning på problemet förrän nu.
 
Det är en app som heter "300 Svenska fåglar" som är en krysslista med de 300 vanligaste fåglarna i Sverige, man kan alltså kryssa i alla fåglarna man har sett/fotat och hålla reda på det i den appen. Man kan även skriva anteckningar, vart man har sett dem och datum, sen så finns det en länk till wikipedia för varje art som man kan läsa mer info om dem.
 
Appen finns till både android och ios och den finns i gratisversion och betalversion. Jag tycker att den här appen är väldigt bra för att använda som krysslista men den är inte så användbar för att artbestämma fåglarna, i många fall så är inte bilderna i den så bra heller men det är nog egentligen det enda som är ett litet minus med den.
Tips - fåglar
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar