Fototips - Dagljus vs kvällsljus

 
Jag kom på mig själv för nån vecka sedan med att fotografera vårtecken "blommor i det här fallet" när det var fullt solsken ute, inte så konstigt egentligen att man vill vara ute och fota efter en lång vinter men det blir ju inte alltid de bästa bilderna då. Första bilden är tagen klockan 16.00 och den andra 19.00, rätt så stor skillnad på bara 3 timmar.
 
Många av er känner säkert redan till att det blir ett mjukare och många gånger ett bättre ljus när man fotar vid solnedgång/uppgång men för er som inte gör det så blir detta ett litet tips, och för er som redan visste om det kan ju se det som en påminnelse för det gäller ju också att utöva fototipsen i praktiken.
 
Sedan så finns det ju många som tycker att man aldrig ska fota i direkt solljus och där med alltid vid solnedgång men det vet jag inte om jag riktigt håller med om. Djur och natur blir oftast bättre men det är ju inte alltid solen ligger bra till, det kanske inte är någon tydlig horisont vid det stället. Bäst på dagen är om det också kommer lite moln då och då så det blir lite skugga på motivet, då blir det mycket mjukar ljus trots att det är mitt på dagen.
2

Nu är det äntligen vår!

 
Den här helgen har verkligen bevisat att våren äntligen har kommit. Det har ploppat upp fina fotomotiv överallt, det är sol och 16 plusgrader och man hör en massa fågelkvitter, det är ju så det ska vara... eller hur?
 
Dock så har jag inte hunnit fota så mycket som jag hade velat den här helgen, har haft fullt upp med annat men det här är ju bara början på våren så hinner nog med att fota mer de kommande veckorna. Ska nog ut med telet en del också nu när det är så mycket fåglar och de kan vara lättare att fota nu då det är upptagna med sin parningssäsong.
1

Kamerahalsband - rea!

 
Just nu så utökar Pixelbutiken sin rea med ytterligare fyra smycken. Den här gången så gäller det kamerahalsband i färgerna gult, rosa, blått och grönt. Alla tidigare smycken som har fått rabatterade priser finns fortfarande kvar i rean.
 
In och kolla på alla de 14 produkterna som ingår i rean hos Pixelbutiken.com
1
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar