Motiv i trädgården

 
En sak som är bra med sommaren är att de gångerna som man känner sig sugen på att knäppa några bilder med kameran bara för att, så behöver man bara gå ut i trädgården en stund istället för att släpa med sig all fotoutrustning långt bort som man vanligtvis annars gör.
 
Under åren har jag fått rätt så många bra bilder just i trädgården på både fåglar, blommor och makro-motiv, det blir ju lätt så ju mer lättilgängligt ett motiv är och man får ju tid till att testa sin utrustning samt experimentera mer.
 
Bara som exempel så kan man ta de två blombilderna i inlägget, dessa är tagna med exakt samma utrustning och på samma minut men jag brukar ofta testa motljus vs "naturtroget" för att se vilket som blir bäst, motljus blir ofta intressantare "beror dock på motivet".
 
Fast totalt sett, om jag gick igenom alla fotomapparna så är nog de bästa bilderna tagna i olika naturreservat som har krävt lite mer jobb, det är ju inte så ofta man stöter på rådjur, hjortar eller rovfåglar i trädgården om man bor i en stad hehe.

Sommarlunch

 
Idag så kände jag för att lyxa till det lite med räksmörgås till lunch, en riktigt mumsig klassiker hehe och årets första faktiskt. Tänkte ta och äta det utomhus men av någon anledning så skulle alla grannarna klippa gräset samtidigt just då och jag orkade inte höra på det oväset.
 
Det blev en rätt så lugn helg och inget fotande den här gången då jag är hundvakt sen är det inte så gött att vara så aktiv ute när det är 27-28+ men redan nästa vecka ska det bli 20+ och vara det om dagarna och det är lite mer lagom. Nu blir det bara att chilla lite sen ut med hundarna igen.

Ute och fotar på Öland!

 
Ja så kan det se ut när jag och Zenta är ute och fotar fåglar på Sandby. Det har redan hunnit bli två resor dit det här året och första gången fick jag rätt så många och bra bilder men andra gången var inte riktigt lika lyckad eftersom när vi kom fram så var det ett gäng som körde motorcross på stranden vilket resulterade i att det inte fanns några fågel kvar.
 
Zenta får nog hänga med i fortsättningen också för hon skötte sig väldigt bra trots att det var första gången som hon var vid havet men hon var inte längre än 10 meter ifrån oss när hon sprang runt där. Det blir nog fler lyckade fotorundor dit, Öland är ju ett väldigt bra ställe för just fågelfotografering och på de lite längre resorna brukar ju farsan hänga med som fotokompanjon han brukar ta lite dokumenterande bilder också som jag annars inte tar då jag har fullt upp att fota annat än mig själv haha.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar