Farligt nära huggormen!

 
För några timmar sedan så var jag och föräldrarna ute på en promenad med hundarna för att leta lite svamp, men som vanligt så hittade vi inga. Däremot på vägen tillbaka så fick jag vara med om en "nära döden" upplevelse, nja kanske inte men jag råkade faktiskt trampa på en huggorm och det tog ett par sekunder innan jag förstod vad som hade hänt efter att pappa föst bort hundarna och ropat akta!
 
Lite ironiskt att första gången jag se en huggorm ute i det vilda så ser jag inte mig för och trampar på den. Föräldrarna berättade sedan att när jag klev bort från den så försökte den hugga, tur att den inte träffade mig men den var väl lika chockad som jag var.
 
Det var iallafall kul att få ha sett en huggorm och efter att jag knäppte några bilder så ringlade den sig upp på en stubbe och då kunde vi gå vidare, vilken promenad alltså.
12

Blodröd supermåne!

 
Inatt var det ett riktigt coolt fenomen som jag absolut inte kunde missa, nämligen blodröd supermåne! Så egentligen var det ju två fenomen samtidigt, någonting som bara har hänt fem gånger tidigare och senaste gången var för 33 år sedan.
 
Man är ju lite småtrött nu eftersom jag var uppe redan vid 03.30 till ca 05.00 för att kolla på just detta och teleobjektivet fungerade bra som kikare den här gången. Den första bilden är tagen runt fem och den andra runt fyra-tiden och som ni kan se har ljuset skiftat rejält och detta kunde man alltså se live för den ändrade färg så snabbt att man kunde se det.
 
För er som missade det den här gången så är det ingen fara nästa gång kan ni se det ca år 2033! ;)
25

National geographic - kikare!

 
För cirka en månad sedan så var det en daypack-väska som tillkom i samlingen och nu blev det en kikare, riktigt najs! Många av er känner säkert redan till min fäbless för National Geographic och deras produkter och ja blir det en ny i månaden så är väl det bekräftat haha, fast så ofta kommer det nog inte bli det bara blev så denna gången.
 
Vi brukar alltid ha en kikare i köket ifall att det skulle dyka upp någon ovanlig och intressant fågel i trädgården, men jag brukar inte ha med det när jag fotar men det ska jag nog börja med nu då jag såg en video för ett tag sedan där dem just tipsade om att ha med sig det när man fotar vildliv och det är ju konstigt att man inte har tänkt på det tidigare men det är ju rätt så logiskt att ha med sig en sådan.
2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar