Redigering med mycket filter!

 
Ja, det är verkligen rätt tid för att redigera med mycket filter. Det känns som att folk gör det oerhört mycket med tanke på vad Photoshop och Instagram har att erbjuda så blir det ju väldigt lockande. Fast tyvärr så finns det ju alldeles för många filter som är för blaskiga och ser inte alls så fint ut. Så därför har jag nyligen installerat ett plugin med en massa professionella filter så att man kan använda dem när man gör sina vanliga redigeringar.
 
För er som inte såg mitt tweet innan så skrev jag detta: "Tredjeparts-plugins till Ps och Lr blir bara mer och mer kraftfullt, WINNING!" och det är faktiskt sant, detta plugin:et som jag lade in i Ps är otroligt kraftfullt, kanske därför proffsen tipsar om det. Nu kanske ni undrar vad det är för plugin men jag kommer låta er få klura lite på det, tror inte att så många av er som använder det ännu, men vad vet jag? Kanske kommer att berätta det inom en snar framtid, det är ingen som vet hehe.
5

Tips - Fota stabilt på frihand!

Dagens tips handlar alltså om att fotografera stabilt på frihand. Jag har i ett "tidigare inlägg" berättat om trebenstativ och enbenstativ men idag ska det alltså handla om "frihand" och varför gör jag nu ett sådant inlägg, ja förhoppningsvis så kan någon av er bli hjälpt av tipsen men framför allt så ser jag så ofta hur folk håller sina kameror och ja, de ska ju inte klaga på att kameran tar suddiga bilder med tanke på hur de fotar haha.
 
 
1. Detta är det vanligast felet som folk gör att de håller vänster hand över objektivet och håller armarna ut från kroppen. Iställt kan man hålla vänster hand under objektivet och armbågarna mot kroppen och på så sätt blir det mycket mer stabilt.
 
 
2. Detta är vanligt vid t.e.x macro-foto om man vill fotografera något på marken och det är lite samma princip som det första tipset, att man inte ska ha armarna långt ifrån kroppen utan tätt intill kroppen.
 
 
3. Ska man sitta ner så är inte det bästa att bara sätta sig ner som vanligt utan att man använder knäna som stöd för armbågarna, på det sättet blir man mer kompakt och skakar mindre. Den här tekniken har jag använt på många "agility-tävlingar" för att både komma ner till hundarnas perspektiv men även för att kunna fota stabilt.
 
 
Tips för filming - Än så länge så har jag ju bara tipsat om hur man kan hålla för att fota via sökaren men om man vill fota med "liveview-skärmen" eller filma så kan man göra detta. Alternativ ett är bra när man vill panorera något och alternativ två gör så att man får ett bättre fäste runt handleden.
 
Det finns till och med handledsutrustning att köpa för just detta, men jag tycker att det fungerar bra med kameraremmen men man kan få justera det lite.
 
Specialtips - Till sist så tänke jag ge er ett specialtips som jag tror att många inte tänker på.
 
När jag var yngre så var jag med i en skytteklubb och sköt med luftgevär och salongsgevär. Jag har kommit på att foto och skytte liknar varandra väldigt mycket så man kan utnyttja de ställningarna som en skytt har och använda det när man fotografera, men något av det viktigaste är andningen och det är nu jag har kommit till det som jag tror att inte så många tänker på.
 
Inom skytte så försöker man vara avslappnad och hitta sitt mål som man ska skjuta på men precis innan man trycker av så ska man hålla andan för att inte riskera att skaka och träffa fel, jag tror ni har börjat förstå principen nu va. Detta funkar väldigt bra inom foto också speciellt när man har en lång slutartid och man riskerar att få rörelseoskärpa.
6

Tips - En rolig Ps-sida!

Idag så vill jag tipsa om en riktigt härlig sida som går ut på att de publicera människor som har failat riktigt mycket i sin Photoshop-redigering, det kan vara allt från en tidning till en hemsida som helt enkelt har glömt en massa saker och inte redigerat tillräckligt.
 
Detta är verkligen en rolig typ av humor så för er som inte redan har sett den här sidan ska verkligen gå in där och se vad som kan hända om man inte är uppmärksam vid sin redigering. Klicka på bilden för att komma till hemsidan "PsDisasters". 
1
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar