Besökare på bilen

 
För någon dag sen så hjälpte jag farsan lite med att ta av takboxen på bilen och när vi var så gott som klara så såg jag att vi hade fått den här besökaren på vindrutan.
 
Jag började att knäppa några bilder med mobilen, men jag tyckte inte att det blev så bra, jag använder ju mest mobilkameran och jag inte har tillgång till något annat men den här gången var det ju bara att gå in i huset och hämta den och hoppas på att den satt kvar. Dem är rätt så coola små "monster" när man kan se alla detaljerna så här förstorat på datorn.

Stor pärlemorfjäril

 
För några dagar sedan så var vi ute i skogen och gick en till promenad med hundarna, vi letade lite svamp och plockade lite blåbär samtidigt medan jag mest gick runt och fotade. 
 
Efter ett tag så fick jag syn på den här fjärilen som heter "Stor pärlemorfjäril" det visste jag inte när jag tog bilden, , men vi har en plansch här hemma med de tjugo vanligaste fjärilarna i Sverige och den var med där. Jag tror att jag har sett den tidigare men jag kan inte minnas att jag har fångat den på bild innan.
 
Det var inte helt lätt att ta bilder på den då den hela tiden ville förflytta sig, oftast när jag precis skulle knäppa bilden också hehe, men några stycken fick jag tillslut.
7

Blåbärsskogen

 
Det har blivit långa skogspromenader med familjen och hundarna två dagar i rad nu så man är ju ganska trött på att gå nu men ska ju snart ut på kvällsrundan med hundarna igen hehe. Igår blev det dock inte lika långt som idag för då plockade vi blåbär.
 
Det stämmer verkligen att det är rekord i år, har aldrig sett så mycket blåbär och inte så stora heller, "amerikanska hyrbid-blåbär" släng er i väggen här finns the real deal haha. Vi fick nog ihop en cirka 3-4 liter, så ska bli gott att ta ett gäng och mosa ner dem i lite mjölk och socker.
2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar