Painting

2012-04-30 @ 20:05:04 | Allmänt | Kommentarer (1)


Nu så var man klar med ansökningsprovet, men jag må säga att det provet var ganska märkligt men jaja, nu är det klart iallafall. Nu är det bara skolsaker kvar men imorogn ska jag nog ut och fota mer än att plugga faktiskt, jag har gjort tillräckligt de senaste dagarna tycker jag hehe.

#7 Vem ska det föreställa?

2012-04-29 @ 20:04:47 | Illustrationer | Kommentarer (7)


Som vanligt när jag har alldeles för mycket att göra så jag inte hinner att fotografera så mycket som jag egentligen vill så tar jag mig ändå tiden att sitta en del i Photoshop, det är ju bara ett måste haha. Men om någon eller några dagar så hoppas jag att jag har betat av det mesta. :)


Vem ska detta föreställa då?

PF#21 Sädesärla

2012-04-28 @ 19:52:11 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (6)


Sädesärlan - En fågel som man inte ser allt för ofta, den sägs ska vara lite överallt bland bebyggelse men jag tycks alltid se den på alla andra ställen än just bland stugorna. Jag ser dem oftas vid stranden eller insjöarna.

A cold day

2012-04-26 @ 19:59:07 | Natur | Kommentarer (3)


Det är inte så konstigt att jag och andra blir förkylda nu för tiden med tanke på hur det ser ut utomhus. Fast nu kanske inte alla rör sig i liknade landskap som jag gör, som ni ser på bilderna är det träskområden som jag har varit på innan jag blev sjuk.

Förutom allt skolarbetet som jag stressar med så har jag påbörjat en ny vector till "Vem ska det föreställa"-serien som kanske kommer upp inom ett par dagar vem vet. Har ni missat den illustrationsserien så kan ni kolla här!

Tävling - tema våren

2012-04-25 @ 20:18:51 | Tävlingar | Kommentarer (9)


Ikväll är det sista chansen att vara med i Elin's tävling som hon har i sammarbete med Tvspelsweb och temat är "våren". Vinnaren får 150kr värdecheck och om jag skulle vinna så skulle jag vilja ha detta!

close enough

2012-04-24 @ 20:04:42 | Makro | Kommentarer (9)


Ibland hade man velat komma ännu närmare men då blir det micro istället för macro. Man kanske skulle ta och testa en makrobälg nån gång hehe, näe jag tror jag klarar mig med min makroglugg, jag har ju inte hunnit använda det under en sommar ännu så vet inte hur bilderna blir på coola insekter.

Händer annars då? Jo det har varit/är mina sämsta dagar under det här året, som jag skrev i det förra inlägget så har ju bloggen legat nere i 3 dygn sen så blev en fotosession inställd för min del jättetrist, och inte nog med det så har man blivit förkyld med hög feber och hela kitet men imon ska jag försöka ta mig till skolan eftersom jag har rätt mycket nu såhär mot slutet av gymnasiet. Snacka om flera dagars otur, inte kul... :(

Problem med bloggen

2012-04-23 @ 10:35:12 | Allmänt | Kommentarer (3)
Halloj, nu är man tillbaka men som ni kanske har märkt har bloggen legat nere i 3 dagar och först hade jag ingen aning om varför men nu vet jag att jag tydligen hade hamnat i BloggEsse's spamfilter av nån anledning, länkar för mycket förmodligen.

Första gången jag skriver ett inlägg utan bild haha vad konstigt det kändes. Aja nu ska det börjas bloggas igen!

Strong colors

2012-04-19 @ 19:57:55 | Natur | Kommentarer (7)


Nu är det inte så roliga färger ute. Det är mest grått och allmänt tråkigt väder, hoppas det blir bättre till helgen men den chansen är ju minimal.

Började dagen bra idag asså, försov mig och sedan så visade sig att den enda lektionen jag hade så skulle vi se film och gissa vilken, yesbox den jag nämde för några dagar sedan "Falling down".

Fågelfilm

2012-04-18 @ 20:02:54 | Videobloggar | Kommentarer (9)


Jag har ju fotograferat väldigt mycket fåglar den senaste tiden som ni har sett och som jag också har påpekat innan men det är inte lika ofta som jag filmar den. Jag har just nu fotat ca 40-50 olika fågelsorter så nu har jag tagit en filmsekvens då och då.

Jag tror det är cirka 11 olika fåglar i just denna film men egentligen gjorde jag den här för att jag ville testa att följa en "röd tråd" gentemot låttexten. Musiken är för övrigt Cornelis Vreeswijk, helt klart en av Sveriges bästa trubadur genom tiderna!

Viktigt att påpeka! För de som kanske vill ge mig konstruktiv kritik som jag gärna tar emot, är att nästan allt jag har filmat är handhållet med mitt tele, d.v.s kameran och det väger ca 3kg tillsammans så att hålla det i flera minuter/timmar blir ganska jobbigt efter ett tag och därför lite skakiga scener ibland.

Före & Efter

2012-04-17 @ 17:24:57 | Före & Efter | Kommentarer (4)


Det var ett bra tag sen nu som jag visade någon före/efter-bild så det kan jag ju passa på att göra nu medan jag sitter och redigerar bilder på Henrik's bil. Jag var nämligen med honom idag så då blev det rätt naturligt att jag käppte av några bilder på hans bil när vi körde omkring i de djupa småländska skogarna.
 
Kan tyvärr inte beskriva exakt hur jag har gjort för jag sparade inte psd-filen men tanken med redigeringen var att jag ville rikta ljuset och skapa en viss mystik. För att rikta ljuset använde jag en massa vecktormaskar och målade sen för kontrasten gick jag in i RGB-kanalerna och ändrade det gröna lite mer.

En kväll i April

2012-04-16 @ 20:03:10 | Natur | Kommentarer (4)


Nu när jag läste rubriken igen så låter det ju som en skum roman eller något liknade haha. Bilderna är dock inte tagna idag för ja 1. solen har inte gått ner ännu och 2. jag fick sån sjukt obekväm nackspärr igår som tydligen vägra ge sig, så man har inte riktigt någon lust att göra någoting alls. Får ta och plugga lite istället.

Det är väldigt vad jag har börjat exprimentera med bilderna numera, bryter mot lite regler här och där och har inte brytt mig om alla de störande element som finns i bilderna utan jag provade bara att knäppa och behöll bilderna för att se vad ni tyckte om dem.

Tips - Fågelfotografering

2012-04-15 @ 16:04:14 | Fotografering | Kommentarer (4)


Den senaste tiden har jag lagt upp väldigt mycket fågelbilder som ni kanske har märkt och det är för att de börjar komma fram nu när det är vår så det blir ett ganska vanligt motiv om man går utanför huset och jag har fått en del frågor i samband med alla bilder som jag har lagt upp, så tänke väl ge lite tips nu om fågelfotografering.

Det finns såklart många olika sätt och till viss del handlar det mycket om tillfälligheter, ögonblick ja man skulle nog kunna säga tur men man kan fortfarande öka chanserna att få bra fågelbilder betydligt med att t.e.x som ni ser på bilderna. Lägga ut mat till fåglarna, det här såg jag igår när jag var ute en sväng så jag passade på att vänta på fåglarna som skulle ta sig en bit mat.

Fågelfotografering kan vara ganska frustrerande då man kan vänta väldigt länge på att något ska hända och sedan slutar det med att man kommer hem med nästan inga bilder alls, bilderna på knipan som ni hittar här! Tog ca 30min per meter att närma sig så var ute i ca 2-3 timmar så ja tålamod krävs. Det är många som har frågat mig om jag väntar på det rätta tillfället eller om jag bara går runt och har turen med mig och jag skulle säga att jag gör lite av varje.

Hur jag gör när jag fotograferar fåglar! 
Det börjar oftast med att jag går runt och kollar läget på olika platser och under den tiden kan det ibland dyka upp intressanta saker men om det inte har gjort det ännu så brukar jag välja ut ett ställe och vänta ut dem, man kan ibland få byta ställe om det är helt dött men vad jag har lärt mig av de bättre fotograferna är att man ska låta motiven komma till dig och inte tvärtom för att få de bästa bilderna.

Det blev visst ett väldigt långt inlägg detta, men jag tänkte bara nämna en sak till och det är kamoflage, ni har säkert sett vad jag kan ha på mig ibland, om inte så kan ni se det här! Fast det är ju inget måste men det kan helt klart hjälpa. Såg en dokumentär för länge sedan där de sa att man skulle täcka ansiktet för att komma nära fåglarna för det är tydligen det som de tolkar som hotande, har aldrig testat det förutom att ha luvan uppe då men annars inte.

Filmtips - God bless America

2012-04-14 @ 17:12:14 | Filmtips | Kommentarer (2)
Bildkälla: welivefilm

Handling -
God bless America handlar om en person vid namn Frank som ni ser till höger på bilden. Han har helt tröttnat på hur samhället är i USA för att han tycker att de inte längre har någon anständighet, ingen skam och inget rätt eller fel, som han själv säger i filmen.

I samma veva så får han reda på att han har en hjärntumör och att han inom en snar framtid kommer att dö. Det är då han beslutar sig för att bege sig ut på en mordturné igenom USA tillsammans med flickan Roxy vid sin sida.

Mitt omdöme -
I vanliga fall så hade jag inte gillat den här typen av komedifilm men efter att ha sett trailern så var jag helt såld, för att det är inte särskilt många producenter som vågar vara kritiska mot USA och därför kunde det vara lite roligt att se någon som bryter lite mot reglerna.

Den här filmen känns lite som en nyare version av filmen "Falling down" som spelades in 1993. Det är en riktigt bra film med ungefär samma innehåll.

I'm not like everybody else

2012-04-13 @ 20:04:15 | Natur | Kommentarer (10)


Rubriken kom bara till helt random för jag satt och lyssnade på The Kinks med låten "i'm not like everybody else" den är riktigt bra faktiskt och den var med i en film som jag kanske kommer skriva om senare ikväll eller alternativt imorgon.

Vad händer annars då? Nja inte mycket faktiskt, lovet börjar närma sig sitt slut och jag pluggar för det mesta nu när det är så tråkigt väder som ni ser på bilderna är det mycket grått och trist. Men nu ska jag nog in i Adobe Premiere Pro och redigera lite film som omväxling.

Blommor med annorlunda redigering

2012-04-12 @ 20:10:02 | Makro | Kommentarer (13)


Idag blev jag sugen på att testa att överdriva lite med redigeringen för att se om jag kunde framställa något coolt och så här blev resultatet av lite exprimenterande i Camera Raw/Photoshop CS5. Jag brukar annars vanligtvis redigera mina bilder väldigt autentiskt eller verklighetstroget, vad man nu vill kalla det, alltså som det ser ut i verkligheten.

Så jag glömmer ofta att man kan få fram mycket andra känslor om man redigerar på ett lite mer dramatiskt sätt. Jag ska bättra mig på att exprimentera med och inte fastna i gamla mönster.

Märkliga djur

2012-04-11 @ 19:55:45 | Djur | Kommentarer (15)


Nu under lovet har jag ju kunnat studera på kvällar och nätter istället för på dagen så jag har ju fotograferat lite mer än vanligt de här dagarna och jag har hittat lite märkliga saker hos mina motiv.

Bild 1. Självklart så måste ju även ekorrar dricka vatten som alla andra men den här gör det ju på ett väldigt spektakulärt sätt måste jag ju säga. Den bilden är för övrigt tagen idag faktiskt.

Bild 2. Jag har alltid vetat att Stare är prickiga men det var inte förräns några dagar sedan som jag zoomade in på den här bilden i Photoshop och såg att prickarna är ju hjärtformade. Den här fågeln kan ta det lugnt på alla hjärtans dag alltså.

Bild 3 & 4. Dessa två bilder tycker kanske ni inte är så märkliga men jag har aldrig sett så kallade "trädfåglar" alltså hackspettar och varianter av dem vara nere på marken.

Ta bort kromatisk aberration

2012-04-10 @ 21:11:28 | Photoshop | Kommentarer (3)


Jag gjorde nyss en liten video där jag visar hur man tar bort de störande objektivfelen som uppstår vid hög kontrast som kallas för "kromatisk aberration". Jag är ganska säker på att ni alla har sett det i era bilder och speciellt det lila, det är nog det vanligaste vid motljusbilder.

En sak som jag glömde säga i filmen är att man får inte bara bort den kromatiska aberrationen utan bilden blir också väldigt mycket skarpare, det kommer ni att se när jag blippar mellan före och efter redigeringen.Vårfåglar

2012-04-10 @ 16:15:27 | Djur | Kommentarer (10)


Snacka/skriva går ju att göra att man skulle ha tagit en massa fågelbilder och det har jag gjort men ser ju nu att jag inte har lagt upp så mycket bilder på bloggen. Det måste jag ju göra så ni inte tror att jag sitter och hittar på haha, skämt och sidor.

Staren på första bilden har liknade dräkt som de vanliga gräsänderna, de blir väldigt vackert när de står i solen och på andra bilden har vi de ovanliga Stjärtmesarna, men jag tycker de är väldigt vanliga numera. De har förmodligen tänkt stanna här ett tag till. Kommer nog upp fler bilder så småningom.

Effekter

2012-04-10 @ 09:54:10 | Videobloggar | Kommentarer (1)


Igår på kvällen så hade jag lite smått tråkigt och satt därför i Adobe Photoshop, After effects och Premiere pro och skapade lite effekter. Slutresultatet blev detta, vad tycks? :)

Musikvideon finner ni här!


Krokus

2012-04-09 @ 10:44:07 | Makro | Kommentarer (3)


Vi har typ en krokus i våran trädgård haha, brukar ju vara några fler om man väl har det. Den har tydligen överlevt minivintern som kom för några dagar sedan, man får gå ut med lite chans och risk, 50% om det är en vinterdag eller vårdag.

Lekande ekorrar

2012-04-08 @ 18:52:27 | Djur | Kommentarer (7)


Idag har det varit en riktigt härlig fotodag, visst lite småkyligt och så men vad många motiv det fanns, det var sinnes. Sju stycken olika fågelarter och ett par ekorrar som lekte blev fångsten idag " 11GB på minneskortet" och jag fick se två Stjärtmesar igen, trodde jag aldrig skulle få se de igen då de ska vara väldigt ovanliga så nu har jag bättre bilder på dem än vad jag hade innan men de kommer upp nån annan dag eller kanske senare ikväll.

Här var det pyntat

2012-04-07 @ 20:56:18 | Allmänt | Kommentarer (1)


Okej att det snöar och att vädret inte är allt för skoj men det är väl ändå påsk eller? Var hos mormor och morfar idag och åt påskmiddag och det var ju inte helt fel kan jag lova, mums mums. :)

Vadå snö?

2012-04-07 @ 11:40:23 | Natur | Kommentarer (0)


Jag hade faktiskt hoppats på att man skulle få undvika snön men nejdå, det gick ju inte. Har ju sett att det har snöat både i norr och syd men inte här och så inatt så började det, men förhoppningsvis så kommer det inte bli kvar så mycket. Det är märkligt, ena dagen 15+ och sommarväder och andra dagen minusgrader och snö.

#6 Vem ska det föreställa?

2012-04-06 @ 20:01:24 | Illustrationer | Kommentarer (0)


Den här gången tyckte jag att jag fick till bakgrunden ovanligt bra, jag brukar i vanliga fall inte lägga ner så mycket tid på den men nu gjorde jag det. Ser nästan ut lite som GTA IV tema hehe.

Vem ska det föreställa då? Jag har sett den här bloggen/bloggerskan lite då och då men ingen som jag har följt så där jättemycket, men hon har väldigt fina bilder och framför allt lite unika färgtoner i bilderna som jag gillar.

Påsk-frukost

2012-04-06 @ 12:18:19 | Allmänt | Kommentarer (6)


Så här ska en riktig frukost se ut med sill, ägg och laxsmörgåsar. Det är det bästa med att vara själv hemma, man kan göra vad man vill/när man vill. Så om jag blir hungrig inatt är det bara att ställa sig och göra sin gormè middag haha.

Växtligheter

2012-04-05 @ 20:08:52 | Natur | Kommentarer (6)


Skärpan med "Tamron 90mm 2.8 macro" objektivet är oslagbart! Sen så blev det ju vald till årets bästa objektiv 2009 av flera olika företag och tidningar.

Nu börjar mitt lov med, så gött! Det är ju många som har lov denna vecka men ni missar ju långfredagen så jag fick den på köpet hehe och nu så ska jag vara hemma själv i tre dagar med "gamlingarna" alltså de tre älsta hundarna som vi har, så vi ska nog partaja, eller kanske inte.

Katten med mördarblicken

2012-04-05 @ 15:01:40 | Djur | Kommentarer (8)


Igår gick jag ut en sväng precis innan solen gick ner men hittade tyvärr inget bra ställe att fota solnedgången men istället träffade jag på den här lilla kissen. Visst ser den söt och oskyldig ut, men det var den inte haha.

Vem påstår att det inte finns farliga djur i Sverige? Den här var väldigt skygg först men efter att jag hade kommit fram till den och stod cirka 20 meter ifrån så satte jag mig på huk för att försöka få en bild men då kom den emot mig och började kela, som katter gör, inga problem hittills.

Fast den här kissen visste nog inte riktigt vart gränsen för lek och allvar gick med tanke på hur mycket den försökte riva mig och när jag skulle gå där ifrån ville den bara fortsätta. Får se om jag träffar på den igen i skogen. :)

En ekorres middag

2012-04-04 @ 19:01:39 | Djur | Kommentarer (7)


Jag var ute en sväng igår med kameran och telet d.v.s "Sigma 150-500mm" och hörde något som prasslade på marken i träsket, först så trodde jag att det var en fågel men det var den här ekorren som hade fångat dagens lunch.

Den satt där ett bra tag så jag fick lite tid på mig att knäppa några bilder och jag försökte hitta alla möjliga vinklar för att undvika alla grenarna men det var inte särskilt lätt, det här blev det bästa.

Night Time Photography

2012-04-03 @ 19:52:53 | Övrigt | Kommentarer (7)


Ja, frågan är om man ska ut inatt igen men jag har ju bara två nattscener kvar i mitt Multimedia B-projekt sen är det rimliga tider på dygnet som gäller. Fast idag är det inte stjärnor som på bilden. Det gjorde jag förra gången, nu är det lite trafik som jag hade tänkt ha med i min time lapse. Hoppas det blir bra har inte testat det innan.

Arne Dahl

2012-04-02 @ 20:15:17 | Filmtips | Kommentarer (4)
Bildkällor: De största vatten / Europa blues

Det första filmtipset som jag skriver blev visst en hel serier med filmer faktiskt men de är alla mycket bra och uppdelade i 2x1,5 timme, det vill säga en film är 3 timmar för er som vill ha lite att se på någon dag. Jag rekommenderar att man se de i den följd som de släpptes för att inte missa detaljer och vissa intriger mellan karaktärerna.

 

Handling: I första filmen bildas en specialgrupp, den så kallade A-gruppen och gruppen innefattar 6 stycken poliser från hela landet som var och en har en viss specialkompetens och ska därför utreda de viktigaste och svåraste brottsfallen.

 

Mitt omdöme: Jag tycker att alla filmerna är riktigt bra, det blir ju lätt så i en serie att tvåan, trean etc blir sämre och sämre men det tycker jag inte i det här fallet. Svenska filmer brukar folk också tycka är sådär men kriminalfilmer tycker jag att vi är väldigt bra på att göra. Känner inte att det finns så mycket minus faktiskt, det är spännande att se att de filmar på ett lite annorlunda sätt med om man är intresserad av själva inspelningen, ser ut som att de kan ha använt dslr, med mycket bokeh scener.


Filmerna!

* Misterioso

* Ont Blod

* Upp till toppen av berget

* De största vatten

* Europa blues


Ny kategori! Gillar ni film?

2012-04-02 @ 17:14:26 | Filmtips | Kommentarer (2)


En ny kategori är nu skapad!

För er som är filmintresserade eller helt allmänt gillar att kolla på film så tänkte jag börja tipsa alternativ dissa olika filmer som jag har sett. Första tipset kommer förmodligen upp senare ikväll.

Dagens fotografering

2012-04-01 @ 19:02:08 | Djur | Kommentarer (7)


Idag var jag ute väldigt länge trots att det inte var särskilt varmt väder men när man väl hittar något kul att fotografera så tänker man inte så mycket på vädret. Det var andra gången idag som jag såg en Knipa men idag var det första gången jag kom såpass nära som jag gjorde idag, men det är tålamod som gäller, 30 minuters väntan per meter ungefär haha.

Jag skulle egentligen inte lägga upp de här bilderna eftersom de är nummer 36 på fågelkategorin, men jag har sparat ännu bättre bilder till den kategorin hehe.
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar Besökstoppen

simonpixel - Fotografi
RSS 2.0