Hur jag gör en illustration

 
 
Efter några års förfrågningar från er läsare så har jag äntligen gjort en video där jag beskriver hur jag gör mina illustrationer och jag visar hur uppbyggnaden av en illustration ser ut. Jag nämner även ett av mina bästa tips när det gäller illustrationer.
 
Det är Caroline som äger upphovsrätten till originalbilden som jag har illustrerat och hennes blogg hittar ni här!
21

Före & efter - Little warmth

Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1.8
@ 50mm - 1/640 - f/1.8 - Iso100
 
Idag så kände jag för att laborera lite med några bilder och jag använde främst "Selective color" och "Gradient map" för att få fram den här varma tonen. Jag ökade inte kontrasten så mycket heller som jag brukar göra, för jag vill se hur det blev utan så mycket kontrast helt enkelt.
 
Håll muspekaren över bilderna för att se "före/efter".
8

Let's Shoot #6 - HDR

 
Jag kom just på att det här projektet har ju faktiskt hållit på i 6 månader nu! Tiden går verkligen snabbt när man har roligt, det vill säga när man fotograferar hehe. Den här månaden blev temat "hdr", något som jag brukar fotografera då och då. Motivet som jag valde är ju väldigt vackra blommor, inte sant? Men det lustiga är, att det är gräslök. Det kanske inte är det första man tänker på när man ser dem.

Projektet "Let's Shoot" går ut på att Jag, SofiaInaHanna & Fo slumpmässigt väljer ut ett tema i början av varje månad och under den månaden tar fram vår kamerautrustning och själva tolkar och slutligen publicerar varsin bild som vi tycker passar in på temat. Om ni vill följa projektet och se alla bilder så kan ni göra det på våran Facebook-grupp som ni hittar här!
3
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar