Fototävling - tema: något fint

2012-01-31 @ 19:05:08 | Tävlingar | Kommentarer (12)


Nu är det en fototävling på G hos Anton där man kan vinna en reflexskärm från Johanpixels och temat är "något fint" så jag tyckte att den här gamla bilden, fast något nyredigerad passade inte på det temat.

Var med du också!

Effektivt skolarbete

2012-01-31 @ 17:50:47 | Allmänt | Kommentarer (0)


Många av er vet ju säkert att jag går IT-linjen på gymnasiet och ni vet säkert att jag nu i efterhand egentligen skulle ha valt media, men det blir som det blir och man får göra det bästa av situvationen och jag märkte igår att, vad mycket jag arbetera med mina kurser som är inriktat på media d.v.s Multimedia B och Estet.

Första uppgiften på Estet var att göra en tecknad serie och vi skulle få 3 lektioner till detta, jag är snart klar med den efter 1 lektion, plus att jag blev klar igår med en multimedia uppgift igår då man skulle klippa video.

Första estet-lektionen

2012-01-30 @ 20:12:10 | Allmänt | Kommentarer (0)


Egentligen var det inte första lektionen idag men lektionen innan så hade vi bara genomgång om målen i kursen Estet. Så idag fick vi vår första uppgift som gick ut på att vi ska göra tecknade serier, det kan nog bli intressant. Jag frågade om jag fick göra så mycket som möjligt digitalt och det fick jag så än så länge går det prima!

Stop acta - vakna Sverige! stå upp för er frihet!

2012-01-29 @ 19:00:01 | Allmänt | Kommentarer (8)


I en nära framtid måste vi stå för våra rättigheter! Våra liv närmar sig en drastisk förändring! Vi närmar oss en värld där allt vi gör är övervakat och våra sista friheter tas ifrån oss! Vi har redan lyckats ta ner SOPA och PIPA, men under detta händelselopp utvecklades något bakom våra ryggar... något mycket farligare!


ACTA var helt hemligstämplat fram tills att Wikileaks, 2008, fick tag på ett dokument om utvecklingen av ett vapen mot mänskliga rättigheter! Vi trodde aldrig att detta skulle skrivas under... men det gjorde det. Nu sitter vi här och inväntar en dom. En dom som kommer göra oss till regeringens slavar. Tänker vi låta detta ske? Nej! I en snar framtid skall vi kriga! 2012.4.22 börjar vad vi kan kalla ett nytt världskrig. Ett krig för att försvara våra rättigheter!


Men tiden är emot oss. Vi måste agera! Demonstrera för att beskydda våra rättigheter. Denna demonstrationen ska visa människan att hoppet finns... och att vi kämpar för det! Anslut er som kämpar för att försvara friheten! För att försvara våra rättigheter att LEVA!

 


- INFO - INFO - INFO-INFO - INFO - INFO-INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO-INFO - INFO - INFO-INFO -Vad är ACTA? Svaret finner ni HÄR! - - - Där står allt som ni bhöver veta om ACTA och var olika demonstrationer kommer att hållas landet runt.


STOPPA ACTA/SOPA/PIPA NU!

Candlesticks

2012-01-28 @ 19:26:09 | Övrigt | Kommentarer (3)


Canon 7D + Canon EF 50mm f/1.8 II

TIPS - Automatisera

2012-01-28 @ 17:42:15 | Photoshop | Kommentarer (0)
Om du tyckte att actions/funktionsmakron var smidigt så är detta ett steg längre!

Detta kan du använda när du till exempel ska förminska många bilder samtidigt, låt oss säga att du har 50 stycken bilder som du vill göra om till 1024x863 pixlar och du har gjort ett makro för just detta, men att gå igenom 50 bilder kommer ta ganska lång tid. Därför gör du detta!1. Gå till File -> Automate -> Batch...
2. Här kommer du nu att ha möjligheten att välja bland alla dina actions som du har gjort och du kommer att kunna använda dem på många bilder samtidigt. Mycket smidigare än att sitta med en bild i taget.

TIPS - Skapa actions/funktionsmakron

2012-01-27 @ 19:05:59 | Photoshop | Kommentarer (3)
Nu så tänkte jag gå igenom hur du skapar ett så kallat Action "Funktionsmakro" och för er som inte vet så är det att man spelar in alla verktygen som man använder när man redigerar en bild för att sedan kunna göra exakt samma redigering på många bilder genom att bara trycka på en knapp "play".1. Om Actions/makron inte är synligt för dig så går du först in på Window/Fönster och väljer Actions/Funktionsmakro. Sådär nu ska det komma upp en nytt fönster.
2. Detta fönster ska nu synas i ditt Photoshop och för att skapa ett nytt makro så trycker du på den knappen som pilen visar. Nu kommer det upp ett nytt fönster där du kommer kunna välja vad ditt makro ska heta


Exempel Namn: Blåtoning, sen när du ha döpt ditt makron så trycker du på "Record".
3. När du tryckte Record så spelar du in ditt makro och det blir en röd symbol som visar att du spelar in. Nu så redigerar du din bild som du vill att den ska se ut och när du är klar trycker du på "Stop".


Nu har du alltså skapa ett makro som du kan använda nästa gång du öppnar en ny bild och trycker på "Play" så kommer alla inställningarna som du gjorde på första bilden ske automatiskt och du har nu sparat väldigt mycket tid, istället för att göra om allting på alla bilder som du vill ha likadana.


Om det är något du inte förstod så är det bara att fråga. Vad tyckte du om tipset/guiden? Var den bra/dålig?

PF#16 Grönsiska

2012-01-26 @ 18:39:13 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (5)


Dessa små rackare satt i buskarna för några veckor sedan och då var ju jag bara tvungen att hämta kameran och mitt teleobjektiv. Märkte också att jag aldrig har fotograferat Grönsiska innan men nu har det blivit av några gånger.

HDR Under lektionsrasten

2012-01-25 @ 18:25:54 | Övrigt | Kommentarer (15)


Idag på eftermiddagen så hade jag Multimedia B i skolan och på 20 minuters rasten hade jag tråkigt och när jag satt med kameran i handen och kollade lite inställningar så kom jag på att det var väldigt länge sen jag tog några hdr-bilder, förvisso så håller jag ju på med det på lektionen men det är ju i rörlig bild så nu tog jag några stillbilder istället.

Jag hade verkligen glömt hur roligt det är med hdr, både att fotografera och redigera men jag hade inget stativ med mig så det blev ju inte bästa kvalité, men ganska bra blev det.

#1 Vem ska det föreställa?

2012-01-24 @ 18:39:08 | Illustrationer | Kommentarer (14)
Adobe Photoshop CS5

Detta är alltså gårkvällens Photoshopverk, testade mycket färg denna gång och ja som vanligt blir man mer nöjd med vissa partier än andra men men, bara att leka vidare annars utvecklas man inte, och så till frågan någon som kan se vem det ska föreställa?

Svaret finner ni här!

Pedant putsning?

2012-01-23 @ 19:54:01 | Jag frågar | Kommentarer (6)


Är det bara jag som är väldigt pedant eller rengör ni era kameraprylar ofta?

Jag kom att tänka på detta för några dagar sedan att vad mycket tid jag lägger på att rengöra min utrustning och då menar jag inte bara att ta bort små partiklar från linserna för det gör man ju under tiden när man är ute och fotografera, men jag putsar även kamerorna och annat fast det inte behövs. Fast det kanske bara är jag som är väldigt pedant, brukar vara så när jag har haft en teknisk pryl i flera år och folk frågar om den är helt ny haha det är lite kul.

Småfåglar

2012-01-22 @ 19:45:15 | Djur | Kommentarer (5)


Nu har det faktiskt kommit lite snö som har varat i mer än ett dygn oj oj då, och då kan man passa på att fotografera alla småfåglar som börjar leta efter mat. Jag fick ganska bra närbilder idag tycker jag. =)

Ice cubes

2012-01-21 @ 20:17:09 | Natur | Kommentarer (3)


Antingen kan det väl vara mycket snö eller ingen snö alls och eftersom julen är över och jag vill väldigt gärna redan ha vår, så behöver det inte komma någon snö alls. Men istället så är det några plusgrader och det kommer snö lite då och då och ja, det blir bara blask d.v.s det tråkigaste vädret som finns. Nu har det dock kommit några centimeter ikväll.

Kalmar slott

2012-01-20 @ 18:07:15 | Övrigt | Kommentarer (3)


Jag gjorde ju som sagt time lapse vid slottet innan och eftersom det tar sån tid att göra det så kunde jag ju inte bara stå rakt upp och ner och glo på ingenting, så jag tog fram den andra kameran och fotograferade lite med den medan datorn och den andra kameran stod på automatik.

Grey hood

2012-01-18 @ 19:55:00 | Illustrationer | Kommentarer (11)


När jag inte har någoting för mig om kvällarna så blir jag väldigt rastlös och måste därför göra något. Det blir oftast att jag letar runt efter några intressanta bloggar som jag inte har läst förut och när man loggar in på Blogg.se så är det ju ett antal bloggar som visas där, så igår gick jag in på Caroline's blogg och hon hade väldigt fina bilder och intressant inlägg och när det kommer till digitala målningar så är jag väldigt svag för fantasy-tema, det är verkligen underbart och den känslan fick jag lite av hennes bilder och gjorde därför den här bilden igår.

Gå gärna in på hennes blogg och kolla in hennes vackra bilder. Bloggen hittar ni HÄR!

Time lapse - multimedia b projekt

2012-01-17 @ 17:36:26 | Skola | Kommentarer (4)


Jag har så sjukt ont i ryggen efter dagens "time lapse" fotografering. Varför då kanske ni undrar och det är eftersom det är tungt att bära runt med 15 kilo utrustning en längre tid haha. Det blev nog inte så bra som jag egentligen hade velat men man kan ju inte göra så mycket åt vädre, jag får helt enkelt se imorgon på Multimedia B lektionen hur det blev.

Läsarfråga - fotolabb

2012-01-16 @ 19:57:36 | Ni frågar | Kommentarer (5)


Om man söker lite på Google så finns det hur många fotolabb som helst och det kan ju då bli lite förvirring om varifrån man ska framkalla. Det har nyligen gjorts ett stort test av fotolabb som man kan läsa på "Kamera & Bild" där de då har rankat de bästa fotolabben.

Jag har själv inte beställt så jättemycket framkallningar på internet men jag köpte en fotobok på "Photobox" och jag tyckte väl att kvalité kanske inte var den bästa men jag har inte beställt bilder därifrån så vet inte hur de är.

Däremot så har jag beställt 100 st A6 bilder från "Fujidirekt" och det är de bilderna som jag gjorde kollage av. Kvalitén på de bilderna var ganska bra tycker jag dock blev alla bilder något mörktonade, men som sagt helt ok och jag passade på att köpa därifrån eftersom jag tror att varje person som skapar ett nytt konto där får 100 bilder gratis, man behöver bara betala frakten på ca 49kr tror jag det var.

Hoppas mitt svar var till någon hjälp. Om det är någon annan som undrar något så var inte rädd för att fråga, det kan vara om utrustning, tips, photoshop eller något annat. =)

Kollage med 56 bilder

2012-01-15 @ 18:51:43 | Allmänt | Kommentarer (7)


Det var väldigt länge sen som jag köpte 100 A6 bilder från Fujidirekt och jag har sen innan gjort två mindre kollage men idag blev det ett ganska stort 135cm långt och 80cm högt. Så 56 stycken bilder blev det idag som ni ser på den sista bilden är det rätt stort jämfört med min Imac och då är inte den speciellt liten.

PF#15 Koltrast

2012-01-14 @ 20:17:43 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (5)
Bild 1 - hane & bild 2 hona

För ca 3 veckor sedan skrev jag i ett inlägg att jag nästan alltid brukar få de bästa bilderna när jag precis ska packa ihop mina saker och bege mig hem och när jag tog bild 2 så var det verkligen så, men det slutade med att jag låg bland löven och leran för att vara i samma höjd som fågeln.

TIPS - Backup

2012-01-13 @ 20:03:52 | Tips | Kommentarer (3)


Viktigt att tänka på och inte bara tänka utan även göra...

Tänkte tipsa om en sak som kanske många av er inte alls tänker på och det är att: Man alltid ska göra en backup av sina bilder/filmer när man har varit ute med kameran. Detta tänkar jag väldigt ofta på i och med att jag går IT och vi gör hela tiden backup i olika sammanhang för att ingen data ska gå förlorad.

Backup är alltså att man kopierar sina filer och lägger det på ett annat ställe utifall att det skulle hända något med den datorn som det ligger på så vll man ju inte förlora allt, så man kan kopiera sina filer på en annan hårddisk i datorn. Men det ultimata är fortfarande att ha det på andra ställen än i samma dator som t.e.x i externa hårddiskar, andra datorer och sen så finns det också online servrar som man kan köpa utrymme på.

Jag vet inte hur många som visste om detta eller tänker på det men för er som inte gör det så hoppas jag att detta tipset var användbart.

It-teknik-nörd?

2012-01-12 @ 19:55:22 | Allmänt | Kommentarer (5)


Jag kom att tänka på en lite sak idag och det var att vissa tror att jag är lite av en it-nörd, fast det kan man ju definiera på många olika sätt men sen när jag kollade i mitt rum så förutom all min kamerautrustning så har jag ju faktiskt en 27" Imac som jag redigerar bilder/filmer på, en bärbar pc som jag gör skolarbete på och tar med ibland när jag fotar "on location" och sen den tredje datorn är en 6-7 år gammal stationär dator som jag använder för backup och även sitter och fixar lite ljud i FL Studio.

En mycket tråkig sak också!

Idag hände det en mycket tråkig sak när jag skulle fota med 18-55mm objektivet som jag inte har använt på väldigt länge så fungerade inte Autofokus och efter ett tag förstod jag att AF-motorn har gått sönder, inte så kul.

Det som är mycket märkligt med är ju att det gick sönder utan någon anledning. Om jag hade tappat objektivet så hade jag kunna förstå att den gick sönder men jag har faktiskt aldrig tappat någon kamerautrustning, men aja det går ju fortfarande att fokusera manuellt så.

Facebook-gruppen DHOLS

2012-01-11 @ 18:33:33 | Övrigt | Kommentarer (1)


Det är säker många av er läsare som inte vet vilka Dhols är så det kanske jag ska ta och förklara med tanke på att detta nämns då och då i min blogg. Dhols är alltså namnet på mitt kompisgäng som jag kom på för några år sedan, vi har ju varit vänner längre än hur gammalt namnet är kan jag ju lugnt säga.


Vi har en Facebookgrupp!

Yes så är det, om ni går in på facebook och söker på DHOLS, alltså med stora bokstäver så kan ni se vilka roliga flummiga skojvideos som vi ägnar oss åt att göra. Eller tryck HÄR! för att komma till gruppen.

Vill du beställa en illustration?

2012-01-09 @ 19:55:57 | Allmänt | Kommentarer (10)Vill du beställa en illustration av mig?


 Maila mig vid frågor eller för prisinformation!


 Kontakt: Simme_volvo@hotmail.comOm du vill se fler exempelbilder så kan du kolla på min kategori "illustrationer" eller mitt "arkiv"

Fågelholkar

2012-01-09 @ 15:19:23 | Allmänt | Kommentarer (0)


Min pappa äger numera ett hotell, eller kanske inte men han har i alla fall tillverkat 7 stycken fågelholkar nu, fråga mig inte varför så många men det har han gjort så får väl se om vi får några nya grannar snart. =)

PF#14 Ormvråk

2012-01-08 @ 19:10:23 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (8)
Dessa två bilder togs för någon månad sedan när jag var ute och såg ett gäng fåglar som flög runt en större fågel och på långt håll så såg det bara ut som en kråka men när jag brände av några bilder så fick jag se att det var ett gäng mindre fåglar som var ganska arga på den här ormvråken.

Ny illustration

2012-01-07 @ 19:36:09 | Illustrationer | Kommentarer (10)


Den här illustrationen gjorde jag för några dagar sedan och jag blev ovanligt nöjd faktiskt. Speciellt med håret som bara det tog ca 2 timmar och hela illustrationen tog ca 5,5 timmar. Så ganska vanlig tid för en sådan. Haha ser ni det dolda budskapet i bakgrunden? Yin & yang, fast det var inte meningen, det bara blev så.

Vad tycker ni blev den bra?

DHOLS - bts & fails

2012-01-07 @ 18:38:21 | Videobloggar | Kommentarer (3)


Nu så äntligen! Det tar verkligen timmar att ladda upp stora filer på youtube men nu så är klippet uppe, det är lite behind the scenes och när vi misslyckas på olika sett och vis. =)

DHOLS - mycket besvikna

2012-01-06 @ 18:09:52 | Videobloggar | Kommentarer (4)


DHOLS - Kompisgänget från Kalmar skojar till det med en av medlemmarna. Han dök nämligen inte upp på torsdagsträffen.


Den roligaste filmen kommer upp imorgon, då visar vi alla "fails" d.v.s bortklippa scener haha så håll utkik!

Close up filter

2012-01-05 @ 20:06:05 | Makro | Kommentarer (13)


Igår satt jag och lekte lite med mina close up filter och jag har blivit mer och mer sugen på att köpa ett macro-objektiv nästa gång jag ska köpa nån utrustning, så jag kikar lite på Canon 100mm 2.8 och Sigma 150mm 2.8.

Vector red theme

2012-01-04 @ 16:48:47 | Illustrationer | Kommentarer (3)


Det är så fruktansvärt tråkigt väder ute just nu, regn och starka vindar så vad kan man göra mer än att sitta inne och vad finns det att göra inomhus? Jo Adobe Photoshop! Så detta är vad jag har åstakommit idag helt enkelt.

PF#13 Tärna

2012-01-03 @ 16:18:57 | Projekt - Fåglar | Kommentarer (5)


Första bilden är tagen i Kalmar och den andra på öland, dock så har det inte blivit några bra närbilder på dem eftersom jag hade inte mer än 200mm vid båda fototillfällena. Annars så kan de vara väldigt fotovänliga ibland då de kan vara väldigt stilla på ett och samma ställe när de kollar runt på ett område.

Ljus mysbelysning

2012-01-02 @ 17:54:03 | Övrigt | Kommentarer (3)


Här är pappas lilla höra som han har pyntat med en massa ljus och annat. Allt detta står ovanpå vedspisen så när vi eldar i den och alla ljusen är tända så blir det riktigt varmt i vardagsrummet, ibland 28+. Står man några meter ifrån också så blir det ganska coola skuggor av stjärnan, haha ser nästan ut som pentagram, men det är det inte.

Frukost

2012-01-01 @ 12:29:25 | Allmänt | Kommentarer (10)


Den sista måltiden 2011 och den första 2012 blev smörgåstårta, så gott asså! Älskar verkigen det och att få det till frukost är ju underbart. Helt enkelt en mycket bra start på det nya året haha. =)
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar Besökstoppen

simonpixel - Fotografi
RSS 2.0