Ängspärlemorfjäril

 
Nu ikväll har det blivit att jag har suttit och rensat och redigerat både nya och gamla bilder som jag inte har hunnit med, det blir många sådana kvällar ibland och då så hittade jag de här bilderna som jag lyckades ta för ett tag sedan.
 
Det är en Ängspärlemorfjäril "om jag har lyckats artbestämma den rätt" och de här bilderna togs bara nån kilometer hemifrån, annars så brukar man ju vara rätt så långt borta och fota men ibland ska man ju hitta något intressant på hemmaplan också.
 
Jag gillade de här bilderna lite extra mycket för att jag kom så nära den, men de stora ögonen kan nog lura lite för det ser ut som jag kom mycket nämre än vad jag faktiskt gjorde men den här typen av fjäril har väldigt stora ögon som sagt, vilket gör den lite speciell.
Fjäril - Fjärilar - Natur - macro
2

En grym fotodag!

 
Igår blev det en väldigt grym fotodag! Äntligen får man tillbaka lite efter all möda och att man få gå runt i 30-33 plusgrader i flera timmar räknar jag in i den mödan hehe.
 
Jag och farsan åkte tillbaka till samma ställe som sist "Kalmar Dämme" för att vi ville se om vi kunde få syn på ägretthägern igen, vi visste ju att den var där men det blev bättre än så vi fick se två stycken, så nu vet vi efter 1,5 års fundering att den kommer hit med en kompis.
 
Förutom det så fick vi se Brun kärrhök, Gråhäger, Skarv, Fiskgjuse, Ladusvalor, Tornseglar, med flera och för första gången så fick jag en fiskgjuse på bild med ett byte.
 
När jag var ute och fotade så trodde jag att jag skulle bli rätt så missnöjd med resultatet för när man fotar flygande fåglar så måste man ha rätt så snabb slutartid och då skjuter iso-talet upp i höjden och man får brusiga bilder, men det är som de säger, bättre med en brusig bild än ingen alls för bilderna blev långt ifrån så dåliga som jag hade trott, de blev faktiskt bra när jag fick se dem i datorn.
 
Så himla kul när man får sådana här fotodagar! :)
Natur - djur - fåglar - vildliv
5

Vi möts igen

 
Idag blev det en liten sväng till dämmet, ett ställe där jag har varit vid många gånger för att fota fågel och man kan väl säga att det både har varit en bra och dålig fotodag. Dålig på så sätt att det var väldigt varmt cirka 32+ grader, sen så blev det varken många eller skarpa bilder.
 
Men det som har varit kul är att jag fick se ägretthägern igen, första gången jag fick se den var på våren förra året och då fick jag veta att det var en rätt så ovanlig fågel i Sverige så att få se den igen var ju väldigt skoj, men det blev ett väldigt kort möte då den flög iväg väldigt snabbt och jag han bara få en bild när den var väldigt långt borta.
 
Sen så fick jag se cirka 30 ladusvalor och lika många tornseglare på nära håll, men de är ju så himla små och extremt snabba så att få en bild på dem är inte det lättaste men som jag brukar säga när man inte kommer hem med så många bra bilder "kul att få se det i alla fall".
Natur - djur - fåglar - vildliv
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar