Ännu mera macro

 
En eftermiddag så var jag sugen på att fota lite macro igen, det varierar rätt så mycket hur länge man får vänta på att något ska dyka upp, ibland hittar man något jättesnabbt och ibland ser man nästan ingenting.
 
Men det verkar som att vi har rätt så mycket av den här typen av skalbaggar som jag tror är "Kardinalbagge", inte helt säker på det men det är ganska svårt att hitta den exakta arten när det kommer till insekter och småkryp.
 
Men för att ha gjort några första försök med macro-railet så tycker jag att den fungerar väldigt bra även om det är ett lite anorlunda sätt att fotografera på och man är lite ovan så när man har använt den mera så kommer man nog att kunna få rätt så många bra bilder i fortsättningen. Det är ju kul med lite ny utrustning också och man vill ju vara ute och testa och experimentera med det hela tiden.
Makro - insekter - macro - närbild
1

Macro i trädgården

 
I helgen så tänkte jag att det vore en bra idé att testa macro-railet som jag köpte för ett tag sen men efter flera veckor utan en enda regndroppe så skulle det ju så klart regna hela helgen, inte så lätt att fota macro i trädgården då.
 
Men ibland så blev det lite uppehåll och då passade jag på men när det är dåligt väder så är det inte så där jättemycket kryp som tittar fram direkt. Det blev mycket på frihand så jag får helt enkelt ta och testa macro-railet vid ett bättre tillfälle.
gräshoppa - insekter - macro - närbild
2

Gult är inte fult

 
Jag hittade lite fler bilder som jag kunde redigera ikväll, de är från samma gång som jag fotade lupinerna, man hinner ju sällan redigera och lägga upp alla bilder i ett och samma inlägg så det får bli några kvällar i rad med kaffe, musik och mycket redigering hehe.
 
Jag har ingen aning om vad det är för slags blommor eller "ogräs" men de såg fina ut, de var inte så lätta att få till bra på bild när de var så spretiga men jag provade mig fram lite. Nu blir det att gå igenom lite andra mappar och se om jag har något kvar att redigera.
Natur - blommor - växter
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar