Promenad

 
Idag så cyklade jag till ett naturreservat ett par kilometer hemifrån, jag tänkte att jag skulle börja säsongens svampfotograferande men jag förstår verkligen inte var alla andra är och plockar/fotar sina svampar för jag hittade inte mycket alls, precis som förra gången när jag skulle ut och fota.
 
Kanske är ett sådant år så man får vänta till mitten/slutet av oktober, det kan ju bli så ibland men det var länge sen. Hur som helst så fick det bli en promenad runt sjön som jag gick vid för några kvällar sedan då jag inte hittade någon svamp.
 
Efter lite trädgårdsarbete i helgen så får jag ta och åka till fler ställen, någonstans måste det ju finnas svamp som man kan fotografera.
Höst - Natur
1

En vass-kväll

 
Lite konstig rubrik kanske men det blev mycket "vass" i bilderna den här gången så det fick bli så haha. Det blev inte så mycket fotande i helgen då jag var hundvakt och att det var stormväder ute med blåst och regn gjorde ju inte saken bättre.
 
Där av fick det bli en liten spontan fotorunda den här kvällen istället, oftast så har jag redan i förväg bestämt mig för vad jag ska fotografera men det händer ibland att jag bara tar mig till något ställe och sen så får det som finns där bestämma vad jag ska fota.
 
Eftersom man bor rätt så långt ner i södra Sverige så har ju inte riktigt hösten kommit hit ännu, jag ser många bilder som är tagna norrut och de får jättemånga och fina höstbilder men bor man längre ner så får man vänta lite längre, plussidan är väl att våren och sommaren kommer hit tidigare.
 
Det som stack ut mest i kvällsljuset var vassen så det var främst det som jag fotade och eftersom det kanske inte är så där jätteroligt motiv så fick jag lägga lite mer energi på redigeringen för att få dem lite mer intressanta. Leka runt i Photoshop är ju alltid kul!
Höst - Natur - kväll
1

Höstkänslan i skogen

 
För ett par dagar sedan så begav jag mig ut i skogen för att fotografera lite svamp men även om jag inte hittade så mycket så börjar man känna av den där höstkänslan iallafall, fast det verkar ta ett tag till innan jag hittar några bra "fotosvampar".
 
Jag hittade ju en del och vi har rätt så mycket karljohan i frysen men när man ska försöka sig på att fota dem så är det ju lite andra saker som man får tänka på, de ska ju helst inte vara så uppätna av kryp och annat, sen så är det som alltid i foto väldigt viktigt med bakgrund och ljus med mera så även om man hittar några så kan de vara svåra att komma åt med stativet och all utrustning och ibland växer de på mindre vackra ställen som gör att bilderna inte blir så fina heller om man försöker att fota dem just där.
Höst - Natur - Skog
2
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar