Yes so many gäss

 
Det är verkligen märkliga saker som man får se ute i naturen ibland som till exempel sist vi var på Öland så var det ju inte så mycket fåglar och inte så mycket nytt att se heller i och med det men det var en hel del gäss där och jag personligen tycker ju att de är lite tråkiga att fota då de är så vardagliga, i många fall nästintill tamdjur.
 
Men som sagt den här gången var det lite speciellt för det var ett gäng som kändes lite utstötta då de var halta och lytta, några hade problem med foten och några hade fel på vingarna eller var skadad på något annat sätt men de höll ihop i sin lilla grupp men det riktigt märkliga var att det var en av varje i fyra olika arter, det var en grågås, en vitkindad gås, en kanadagås och en väldigt speciell som vi fortfarande inte helt hundra vet vad det är för något men vi gissar på en vit grågås, kan vara korsning eller pigmentfel, ingen aning men jag vet att jag aldrig har sett en sådan tidigare iallafall.

Letar fågel på Öland

 
Vi hann med en sväng över till Öland i söndags för att se om vi kunde hitta någon exotisk art i och med höstflytten, men nja lite besviken blev man allt då det inte fanns så mycket fågel över huvud taget. Jag har ju missat höstflytten varje gång så jag vet ju inte vad man kan tänka sig men som vanligt så verkar det handla om rätt plats vid rätt tid.
 
En ny art fick jag lägga till i min krysslista i alla fall, "Enkelbeckasin" jag kan nog ha sett den innan men jag vill alltid vara helt säker innan jag kryssar den så när det kommer till vadare till exempel så kan jag nog lägga till ett tjugotal arter men som sagt jag vill ha bild på dem och vara helt säker.
 
Jag hoppas att vi hinner över till Öland en gång till innan flytten är över så att säga och hoppas på bättre lycka den gången.
Natur - djur - fåglar - Öland
1

Inga fler blommor

 
För några dagar sedan när jag gick en liten promenad med kameran för att se om jag kunde hitta några höstmotiv så fick jag även syn på en hel del blommor som har hållit sig kvar, men de börjar försvinna ju längre in på hösten vi kommer.
 
Märkligt nog så har flera av våra blommor i trädgården precis börjat att blomma, lite sent nu kan man ju tycka när säsongen är över, man ska nog inte plantera sådana trädgårdsväxter i det här klimatet, så lite konstigt att de säljs här då.
Natur - blommor - macro
1
Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar