Några annorlunda fototips

De här fototipsen skulle egentligen vara med i Adaras E-tidning, men eftersom deadline:en har ändrats några gånger så ger jag ut tipsen här istället. Vet själv hur det är att göra saker i projektform, det dyker ofta upp saker som man inte hade tänkt på och man får skjuta upp saker. Missa inte att läsa den förresten, fredag den 13 kommer den ut! 
 
 
1. Om man inte skulle ha ett ND-filter eller om man har glömt det hemma så kan man ju alltid använda brillorna som ett ND-filter.
 

2. Den bästa kameran är den som man har med sig! Det är ett vanligt uttryck som också är väldigt sant men hur man än vrider och vänder på det så kommer arbetshästen "systemkameran" alltid ha bilderna med högst kvalité.
 
Men där emot kan man använda sin mobil för att skapa "kom-ihåg-bilder", det vill säga att man tar bilder med mobilen för att komma ihåg att ta med systemkameran och fotografera det man såg vid ett senare tillfälle.
 

3. Detta är en så kallad "GPS-Receiver" som används för att registrera vart man har varit någonstans via sateliter, och varför är det bra?
 
Jo efter som alla bilder man tar med sin kamera innehåller information som till exempel när bilden togs och med den infon plus gps-receiverns kartor kan man då se var alla sina bilder är tagna.
 
En väldigt smart uppfinning och roligt att visa upp för sina vänner. Historierna bakom ens bilder får ett helt annat perspektiv med den informationen. Det finns även appar för den här funktionen och man behöver då inte nödvändigtvis köpa denna produkt och slippa koppla upp till datorn, men det finns nog för/nackdelar med båda.
 

4. Tänk att en helt vanlig cd/dvd-skiva kan se så cool ut och många av er har säkert testat att fotografera vattendromar med detta tillbehör. I vissa fall kan man även rikta reflexerna på andra motiv och få riktigt fina färger.
 

5. Högtalare till mp3 eller telefonen kan användas till många saker men det är framförallt två saker som jag tänkte tipsa om. Det ena är vid fågelfotografering, då kan man ladda ner ljudfiler med de fågelarterna som man vill locka till sig.
 
Det andra som kanske är lite mer ovanligt men som man skulle kunna använda det till är vid porträttfotografering. Om man till exempel vill att modellen ska ha ett visst ansiktsuttryck så kan passande musik vara till stor hjälp för att få den rätta stämningen under fotosessionen.
3
Patricia Ståhl

Ah as smart det där sista med musik som speglar den känsla man vill få fram i porträttet. Har jag faktist inte tänkt på förut men nu när jag tänker på det är det ju rätt logiskt.

Svar: Tack så mycket, ja visst är det. :)
simonpixel.webblogg.se

MATILDA

bra tips :)

Svar: Tack! Så roligt att du tyckte om dem. :)
simonpixel.webblogg.se

Meia Lindholm

Bra tips , tog åt mig :)

Svar: Vad roligt att du gillade inlägget! :)
simonpixel.webblogg.se

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar