Tips - Skapa stjärn-animationer!

Innan julafton så skrev jag inlägget "Jul-animationer" och jag tänkte nu visa i det här inlägget hur man gör sådana animationer. Det blir i text och bilder för jag hann inte göra någon film på det ikväll men jag tror ni kommer förstå endå.
 
 
Steg 1 - Utrustningen & Skapandet!
1. Kamerahus, objektiv och stativ.
2. Ett eller flera stjärnfilter.
3. Motivet - någon form av belysning.
 
Det du gör är alltså att du ställer in fokusen på någon form av belysning så det blir bra med stjärnfiltret på, likadant som om du skulle ta en bild men istället för det så ändrar du till videoläge och nu till hemligheten.
 
4. Du trycker på rec-knappen och samtidigt som du filmar skruvar du lite på stjärnfiltret/filterna.
 
 
Steg 2 - I Photoshop!
 
1. Nu när du har lite video-filer i minneskortet så ska vi in i Photoshop och skapa själva animationerna och när du har startat upp går du till "som bilden visar" File -> Import -> Video Frames to Layers...
 
Redan nu kan du välja med hjälp av tidslinjen hur många sekunder du vill att din animation ska vara, detta kan du även göra i ett senare läge.
 
 
2. Nu kan du redigera din animation som vanligt, d.v.s bestämma hur lång animationen ska vara öka kontrast, mättnad och så vidare.
 
3. Till sist så går du till File -> Save For Web... då får du ska välja GIF som preset för att det ska bli en gif-animation och du kan där välja vilken kvalité det ska vara och sedan spara den på datorn.
 
Hoppas att ni tyckte om det här inlägget!
2
Maja

Sv: tack snälla :)

Isabella Berger - Fotografi

sv; ja verkligen! Extra härlig känsla när man har sparat ihop till det själv också :) kameran är inte det enda dyra jag köpt för egna pengar i år haha

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar