Vinn egen fototavla

Tillsammans med Canvasonline.se drar jag igång en fototävling där du kan vinna en fototavla med måtten 50x60cm med eget tryck. 
 
Temat för den här tävlingen är "din bästa bild" eller din favoritbild som du tror skulle passa bra som fototavla. Det kan alltså vara vilket motiv som helst, till exempel porträtt, djur, natur, macro eller något annat.
 
För att tävla:
- Om du fick möjlighet att skapa din egen fototavla, vilket foto skulle du framkalla? Beskriv bilden i kommentarsfältet. Glöm inte att fylla i din e-post när du kommenterar, det är bara jag som äger bloggen som kan se den.
 
Ni har till och med 20.e på er att vara med och delta, sedan kommer tryckeritjänsten att välja ut det bidraget som vinner och som kommer att presenteras här.
 
Lycka till! 
 
Nu är tävlingen avslutade och vinnaren blev Anna! Du kommer snart att få ett mail. Tack till alla som har deltagit i tävlingen.
 
Stort tack till Canvasonline.se som gjorde det möjligt för mig att hålla i den här tävlingen.
37
Anonym

Jag skulle göra en fototavla med en bild på min lilla dotter Betty som är 3 veckor gammal, ett underbart sätt att bevara hennes bebis tid.

Håller tummarna!
Mia - Mia.s.nilsson@gmail.com

Simon

Ska man skicka en bild eller beskriva en?

Svar: För att delta ska man beskriva en bild. :)
Kontakt: simonpixel@hotmail.se

Frida

Hej! Vilken fin blogg och rolig tävling! Jag skulle använda en bild från vårat bröllop i Blekinges vackra skärgård. Men inte alla tyckte det var viktigt med bröllopsfoto, min Elliot 5 år, ställde sig att kissa mitt i fotograferingen!! Vi förstod att nåt var på gång då fotografen började skratta :) Bilden är verkligen jätterolig och det skulle vara fint att ha den på en canvas på väggen som ett fint minne!

Madelen

Jag brinner för fotografering och bilder. .För mig handlar bilder om känslor, och jag älskar bilder som säger något. Bilder som gör man stannar upp och börja fundera kring vad man faktiskt ser i bilden. Bilder som ger en känsla och en tanke till betraktaren. I nedanstående text ska jag försöka förklara den bild jag hade valt som tavla

Bildens innehåll
I bilden finns en bänk. Bänken är av trä och står mot en orange tegelvägg. På bänken sitter en docka. Dockan håller i två små lappar med text, på den ena lappen står det hopp och på den andra lappen står det hjälp. Brevik dockan finns en till lapp med ordet stöd. Bakom dockan på väggen finns en större lapp med flikar man kan riva av där det står ”ta vad du behöver”. Man kan anta att lapparna som dockan på bänken håller kommer från lappen på väggen. På bilden ser man också en till docka som kommer gående mot den ensam dockan på bänken. Dom kollar på varandra. I bilden finns även två fönster. Från fönstren lyser ett mystiskt ljus. På bilden finns även små detaljer som två råttor, ballong, pengar, bananskal och en fågel. På bänken är orden kärlek, förlåt, vänskap och 2016 inristade. Alla detaljer i bilden är noga valda för att skapa en känsla och en berättelse i bilden. När man ser bilden kan man direkt fundera på vad dockorna gör. Den nertonade och mörka känslan i bilden avslöjar att det är natt och att det finns något ledsamt bekymmer hos karaktärerna . Vilket kan få betraktaren att undra vad två ensam nakna dockor gör i en mörk gränd mitt i natten. Bilden har en balansgång mellan ledsamhet och glädje. Min mening med bilden är att betraktaren själv ska kunna fundera över händelsen och skapa sig sin egen berättelse. Detta genom att detaljerna skapar frågor som tex

Varför är dockorna nakna? Är det för att påvisa utsatthet, och hur blottad man kan känna sig? Eller är det för att dom är fattiga och inte har råd med några kläder?

Vems är pengarna och varför ligger på bänken? Är det någon som lämnad pengarna där, och varför i så fall?

Vems är ballongen? Fyller någon år? Firas något eller någon? Med den mörka dystra känslan i bilden lyser ballongen upp men skapar frågor hos betraktaren och skapar balans mellan hopp och förtvivlan.

Råttorna i bilden skapar en känsla av att gränden är smutsig eftersom råttorna verkar trivas där. Det kan stärka betraktarens känsla av att dockorna är fattiga.

En annan sak betraktaren kan fundera på är Vad dockorna pratar om om? Har den ena dockan lapparna i handen för att den vill ha hjälp? För den känner sig ensam? Kommer den andra dockan för att hjälpa till och göra den andra sällskap. Eller kommer den för att ta pengarna på bänken?. Eller kommer hen bara passera och inte låssas om den ensam dockan utan oberörd gå vidare?

Ja som ni märker skapar bilden tankar, vilket var meningen redan när jag skapade bilden .En bild som får mig att tänka till och får mig att skapar en berättelse skulle jag vilja ha den på min väg. Så den får ge andra människor tankar och känslor och låta deras fantasi flöda fritt.

Stefan Erixon

Bilden av min dotter när hon badar hemma i Siljan vid Rättvik och vattnet plaskar runt henne och leendet får vem som helst att smälta.

Anonym

Som hobbyfotograf av djur så hade jag själv velat skapa en tavla av ett otroligt foto på min hund som jag har tagit i skogen när han sitter på en stubbe med en fantastisk bakgrund!

My

Jag skulle göra en fototavla av den sista bilden som jag tog på min katt Bilbo. Även om bilden i sig inte är den bästa jag har tagit är det den bilden som har starkast emotionellt värde för mig och min sambo. Bilden är tagen samma dag som vi fick ta beslutet som ingen djurägare vill göra och föreställer honom sittandes på ett bord på vår balkong tittandes ut över parkeringen nedanför. Det är så vi vill minnas honom; sittandes på sin favoritplats, nyfiket kollande på alla som går förbi med bus i blicken.

Lina

Jag vill gärna tävla. Jag hade helt klart gjort en fototavla på en bild där hela familjen står uppe på ett berg i Millau och där paraglider hoppar bakom oss. Det blir ett varmt minne från vår semester i somras.

Veronica Nyberg

jag skulle vilja ha en canvastavla på min mormor. Hon är min stora förebild. Hon har lärt mig en massa om livet. Hon är död sedan 2 år tillbaka men lever med mig i mitt hjärta varje dag. Att få ha en canvas på denna underbara människa skulle vara mysigt. Barnen frågar mycket efter gammelmormor och jag skulle vilja att de kan se henne dagligen för att inte glömma hur hon såg ut. Att få en bra bild på henne var inte svårt. Alltid glad och speciell :)

Paola

Utan tvekan en bild på min pappas hemby i Italien, den pittoreska medeltidsbyn Vitorchiano, högt belägen med omgärdande dal och ringmur. Det skulle bli en fantastisk och så uppskattad julklapp :)

Göran Lind

Jag skulle välja ett foto på min fru ståendes i ett stort fönster på Kalmar slott. Bilden är lite mörk och har motljus och hon står och lutar sig mot ena kanten och ser drömmande ut.

Irene

Min dotter har länge velat fixa en tavla av våran Devon rex. Vi har ett foto från i våras där hon sitter bland ett hav av tulpaner som jag tror skulle passa riktigt fint som tavla! <3

Milla

Vilken härlig tävling. Jag har länge velat ha egna bilder på väggen. Den jag skulle framkalla är från en hög höjd över många olika träd med fantastiska lövverk i många färger. Helt underbart

Elisabeth

Jag har ett bra foto som jag tog för flera år sedan. Jag hittade en jättevacker död trollslända som jag placerade på en gammal leksaksbuss så det ser ut som en jättetrollslända som attackerar en passagerarbuss. "Day of the dragonfly" kallar jag bilden.

Kristoffer

Jag har en vacker bild från min resa där man var i ett vackert golfställe i Spanien.
Bilden beskriver en vacker sol uppgång på vackra hotell/hus med olika golfgreener och ena är med snygg vattensjö med snygga stenar samt palmer / träd :)
Hoppas på vinst eftersom behöver något unikt som man har tagit själv som skulle passa utmärkt till min egen första lägenhet :)
Tavlan skulle heta salida del sol :)

annica

Dottern har en helt underbar bild då hon rider dressyr i snön på sin älskade häst som tyvärr blev sjuk och inte finns mer. Hästen är guldfärgad, snön kritvit och hon har knalliga färger på kläderna. Hur läcker bild som helst! Den är knäppt av en av hennes kompisar som har foto som intresse så bilden är otroligt bra, det är ju inte det lättaste att knäppa hästar. Nu i december flyttar hon till sin första lägenhet och det vore en underbar inflyttningsgåva till henne.

Amanda

Skulle ta en bild på mig och min bror. Perfekta julklappen till min mamma!

Anonym

En persikofärgad himmel skulle jag vilja ha som fototavla. milana.chigridow@hotmail.se

Anna

Ett foto för mig innebär väldigt mycket, förutom att det beskriver dåtid så kan jag även uppleva hur utvecklingen har gått. I vårt vardagsrum har vi ett motiv på familjen då jag var liten, årets julklapp både för mig och min familj skulle vara att komplettera ytterligare med en fototavla på samma vägg. 90-talet är redan realiserat och jag vet att alla skulle bli super glada om vi kunde avsluta året med att även komplettera med ett motiv från i år på samma vägg. Fototavlan för mig innebär allt och lite till, ett tidlöst konstverk i kombination till kärlek, glädje och känslor. Gårdagens lycka är morgondagens minnen :) /Anna

Anonym

En bild på värdens sötaste Liam syrrans lilla pojke han är så underbart sött den killen mmmm

Katja

Jag skulle vilja ha med foto från Paris som jag själv fotat, många underbara minnen, som ger lycka och glädje att se på.

Maria

En bild där min man pussar mig på kinden ^^

Maria

Jag skulle vilja vinna med en naturbild som jag tagit, min man älskar träd och natur och det gör mig lugn också att vara ute i naturen så en bild på något coolt träd som vi tagit när vi varit ute och promenerat skulle det få bli, hoppas att turen är med mig =)

Sandra Johansson

För ett tag sedan förstördes min telefon och ALLA bilder jag hade från min minsta dotters födelse till nu försvann och likaså bilderna från första gången storasyster fick träffa henne . En bild lyckades jag få tag på genom att jag skickat den till min mamma , på syskonen ute i höstsolen i mysiga kläder där storasyster håller lilltjejen i famnen och båda skrattar . Den skulle jag vilja ha som tavla

Jennie

Hej! För ett par veckor så somnade min älskade hamster, Tarzan, in. Jag fick ha honom i 2 år och 29 dagar. Jag hade några foton på min gamla mobil som ej funkar längre. Men min dotter hittade ett foto på honom i sin mobil, till min lycka. Den skulle jag gärna vilja ha på en canvastavla.
Han sitter och äter godis i sin bur och är så underbart söt.

Emma

Jag skulle välja en bild jag tog ifrån en takvåning i New York. Världens mest levande stad.

Johanna

Jag skulle vilja ha en bild som jag själv har tagit på min dotter. Hon sittkryper i sanden mot gungor en bra bit bort från det fotot är taget så det är ett lååååångt spår efter henne. Det påminner mig om att finns viljan kan man ta sig långt oavsett om man kan gå, krypa eller sittkrypa. Kan appliceras i vardagen också vilket jag tycker är fint att bli påmind om.

Lotta

I somras var hela familjen vid Kullens fyr i Skåne. För en gångs skull var det vindstilla när vi var där, det brukar annars blåsa halv storm vid alla våra besök.
När vi kom upp på kullen vid fyren såg jag att havet låg helt stilla med bara små krusningar. Vattnet skiftade i olika blå färger som ett lapptäcke och mitt i allt det blå gled en segelbåt långsamt fram.
Det blev fotot med stort F! Bilden ser ut att vara målad med det marmorerade havet som möter himlen utan någon tydlig gräns och en vit segelbåt som bryter av allt det blå. Är det någon av mina bilder som skulle bli fantastisk på en canvas så är det den!

Maria

En härlig bild på min farmor och mormor som har det trevligt och skrattar ihop. De står nära, axel mot axel. I bakgrunden syns en äldre byggnadskomplex som farmor ofta berättade om (hon är mycket påläst på stadens historia). Himlen är ganska ljus (det är sommar), men samtidigt finns lite dramatiska skuggor på bilden.

Emely

Härlig tävling :)

Jag skulle valt en bild med mina 3 katter ute i naturen. En av dem dog för några månader sedan och det var en väldigt fin liten trio :) Ha det gott!

Jens

En bild av min svart och vit-färgade katt som inte finns längre men som jag nog ger minst en tanke varje dag :-)

Elin Dönnes

Jag skulle så gärna villa framkalla en bild på min familj,den betyder så mycket alla står vända ut mot havet och jag bara älskar den bilden den betyder så mycket för mig, jag skulle vilja ge bort den till min morfar då jag vet att den utsikten betyder lika mycket för han💕 Dock kan han inte ta sig upp dit på berget så en tavla skulle nog betyda väldigt mycket 💕

Sophie Michelle Persson

Vi fick vårt första barn i våras, och några månader senare var vi hos en fotograf med honom och fick fullständigt fantastiska bilder. En av bilderna är en bild på honom sittandes i en blomkruka. En helt fantastisk bedårande bild, som skulle passa perfekt som canvastavla! =)

Håller tummarna!

Mvh Sophie Michelle Persson

Ulrika Larsson

Min bild är på min älskade mamma och pappa. Jag har nu varit i Schweiz på en bondgård och arbetat sen i somras och i oktober kunde min familj som jag saknar så mycket komma och hälsa på mig. På bilden står de och håller om varandra och skrattar. I bakgrunden är det en blå sjö omringad av träd och sedan sträcker sig bergen högt upp mot himlen bakom. Just denna dagen var den enda dagen på resan som vi hade strålande sol och en klarblå himmel. Det vore underbart att få göra en tavla av den bilden och ge till mina föräldrar. Det skulle vara en påminnelse om att familjen är viktigast och föra minnena tillbaka till de härliga dagarna vi hade tillsammans.

Jessica Åkesson

Min egna fototavla skulle bestå av bilden som jag älskar allra mest - vår sons första leende. Tänk att jag fick detta på bild - helt magiskt!
Så ett litet troll som ligger i endast blöjan här hemma och som fyrar av ett bländande leende mot sin mamma, det är oslagbart <3

Annika Nilsson

Jag skulle framkalla min älsklingsbild. Älskar synen av låglandet i kvällssol då solstrålarna sprider sitt guldgula sken med bergen i bakgrunden. Få se hur mammorna står vid de öppna eldarna och lagar mat, papporna sitter på små, låga pallar och ljuger, barnen spelar fotboll mellan de vackra hyddorna, getterna står och tuggar sitt gräs och åsnorna drar hem vatten. Lugnet och matosen lägger sig i en vacker harmoni över en liten afrikansk by långt ute i bushen. Och jag älskar det!

Lotta%20

Ett grattis till Anna! En jättekul idé!! :-)

Fotobloggar Bildbloggar Fotobloggar Reggad på Commo.se Blogvertiser Blogglista.se Fotobloggar bloggar bloggar